Uutiset

Kuljetuskalusto

Ideachip Machine myy Palfinger Epsilon -puutavaranosturit

Ideachip Machine Oy on aloittanut itävaltalaisten Palfinger Epsilon -puutavaranostureiden edustajana Etelä-Suomen alueella. Myyntityöhön lähdetään modernilla tuoteperheellä ja osaavalla myyntiryhmällä.

Sekä pyöreän puun kuljettamisessa käytettävän kaluston että metsäenergian tuotannossa hyödynnettävien koneiden ja laitteiden myyjänä vankan aseman saavuttanut Ideachip Machine Oy on aloittanut VTA Tekniikka Oy:n maahantuomien Palfinger Epsilon -puutavaranostureiden edustajana eteläisen Suomen alueella. Loppuvuodesta alkanut yhteistyö on alkanut varsin suotuisasti, sillä ensimmäiset myydyt nosturit ovat aloittaneet jo työskentelynsä suomalaismetsissä.

”Meillä on vahva usko itävaltalaismerkkiin, joka on määrätietoisella työllä kasvanut alansa johtavaksi ja suurimmaksi toimijaksi”, summaa Ideachip Machine Oy:n myyntipäällikkö Teppo Humalainen. Alalla pitkän päivätyön tehnyt Humalainen on vakuuttunut Palfinger Epsilonin osaamisesta ja halusta tuottaa markkinoille asiakkaiden toiveiden mukaisia nostureita.

”Valtavirasta poiketen Palfinger Epsilon valmistaa lähestulkoon kaikki komponentit itse omissa tiloissaan, jolloin mahdolliset muutokset tuotteisiin voidaan tehdä nopeasti. Itävaltaan on myös valmistunut vastikään täysin uusi ja moderni tehdas, joka mahdollistaa volyymien kasvun myös tulevaisuudessa”, jatkaa Humalainen edelleen perheyrityksenä toimivan yrityksen toimintamallista.

VTA Tekniikka Oy:n kanssa solmittu edustussopimus kattaa myös muut Palfinger-tuoteperheet, joskin Humalaisen mukaan ainakin alkuvaiheessa myyntityötä tehdään lähinnä puutavaranostureiden parissa. Tulevaisuudessa sortimenttia voidaan laajentaa myös muihin tuotteisiin, kuten kappaletavaranostureihin ja koukkulaitteisiin. Humalaisen mukaan myös jälkimarkkinointiyhteistyö on tarkastelun alla, mutta tällä hetkellä huollossa nojataan paikallisiin palvelutarjoajiin sekä VTA Tekniikan omiin toimipisteisiin.

Ideachip Machinen myyntialue kattaa eteläisen Suomen karkeasti linjattuna Pori-Tampere-Mikkeli-linjan eteläpuolella. Humalaisen ohella myynnin parissa työskentelee myös puutavaranostureiden parissa kolmen vuosikymmenen ajan työskennellyt Arto Moilanen, joka aloitti Palfinger Epsilon -nostureiden tarjoamien haasteiden parissa helmikuun alkupäivinä.

”Luottamus tuotetta kohtaan on erittäin vahvaa, sillä itävaltalaistoimija on osannut tehdä viimeistelyltään korkeatasoisiin nostureihin useita asiakkaan kannalta hyviä ratkaisuja, jotka tuovat mukanaan huollon helppoutta ja käytön vaivattomuutta”, toteaa Moilanen silmäillessään ensimmäistä Suomeen toimitettua uuden sukupolven Z-nosturia.

Moilasen mukaan muun muassa tarjolla oleva hydraulinen esiohjaus on erittäin hyvä ja käyttövarma ratkaisu puutavaranostureihin. ”Muun muassa mahdollisen toimintahäiriön aiheuttaja on helppo paikallistaa”, jatkaa Moilanen.

Epscab-ohjaamo on myös uudistunut tarjoten kuljettajalleen mukavan työpisteen. Ohjaamon varustukseen kuuluu aina muun muassa ilmajousitettu istuin sekä avattavat sivuikkunat. Mukavuutta voi kasvattaa muun muassa ilmastoinnilla, jolle on valmiit kiinnikkeet suojassa kolhuilta. Ohjaamonosturivalikoima pitää sisällään sähköohjatun kaksivipuisen sekä hydraulisella esiohjauksella varustetun kaksi- ja nelivipuisen vaihtoehdon.

Käyttövarmuus yhdessä huollon helppouden kanssa ovat avainsanoja asiakastyytyväisyyden rakentamisessa. Uudessa nosturimallistossa myös jalustan ylempi laakeri sijaitsee öljykyvyssä, mikä omalta osaltaan lisää laakereiden käyttöikää.

Palfinger Epsilon on esitellyt vastikään täysin uuden puutavaranosturimalliston, johon kuuluu sekä Suomessa suosittuja L-malleja, että asiakkaiden parissa suurta mielenkiintoa herättäneitä Z-malleja. Alkuvaiheessa tuotanto-ohjelmaan kuuluu 10 ja 12 tonnimetrin nosturit, joiden sarjatuotannon on määrä alkaa kesän aikana.

”Uuden M-sarjan tuotekehityksen yhtenä tavoitteena oli vähentää vaurioherkkien letkutusten ja sähköjohtojen määrää. Kääntökehään sijoitetun hydrauliikan läpiviennin ansiosta letkuja on aiempaa vähemmän ja ne sijaitsevat kaikki suojassa puomin sisällä. Uusien ratkaisujen ansiosta letkuremonttiin kuluva aika vähenee huomattavasti”, vakuuttaa Humalainen.

Paketoitavilla Z-nostureilla on Euroopassa vankka asema, joten Palfinger Epsilonilla on vuosien kokemus kuormatilaa säästävien nostureiden tuotekehityksestä. Uuden nosturimalliston yhteydessä markkinoille tuotiin patentoitu puomiratkaisu, jolla saavutetaan jopa 900 milliä aikaisempaa suurempi ulottuma kuljetusmittojen pysyessä silti likimain entisellään.

”12-tonnimetrin M12Z-nosturi tarjoaa 10,5 metrin ulottuvuuden”, kertoo Humalainen asiakaslähtöisen tuotekehityksen tuloksista.

Ari Perttilä

kuvat kirjoittaja, Juha Kauranne

Lue seuraavaksi