Uutiset

Kuljetuskalusto

HIAB X-HiPro 1058 – uutuusnosturi 90 tonnimetrin luokkaan

HIAB X-HiPro 1058 - uutuusnosturi 90 tonnimetrin luokkaan

Hiab tuo markkinoille HIAB X-HiPro 1058 -nosturin, joka on Hiabin raskaan kapasiteettiluokan valikoiman suurin nosturi. Tämä on ensimmäinen useista uusista tuotelanseerauksista, joiden myötä Hiab pyrkii tehostamaan laatua, suorituskykyä ja kannattavuutta raskaan sarjan laitteiden valikoimassaan.

HIAB X-HiPro 1058 -nosturissa on useita ominaisuuksia, joilla tähdätään tuottavuuden ja luotettavuuden parantamiseen sekä elinkaarikustannusten alentamiseen. Nosturin kapasiteetti on 90 tonnimetriä ja ulottuvuus vaakasuunnassa jibillä varustettuna 34,5 metriä ja pystysuunnassa jopa 38 metriä. Tehokas nosturi sopii siis painavien ja suurten kuormien nostamiseen.

Nopeampi asentaa

Hiabin kuormankäsittelyteknologian suunnittelussa on otettu huomioon myös päällirakentajat. Pultattavan integroidun apurungon, jalustaan asennetun öljysäiliön ja integroitujen lisätukijalkojen ansiosta nosturin asennus ja konfigurointi sujuvat entistä nopeammin. Nämä ominaisuudet ovat tehneet vaikutuksen myös TVI Tècnica de Vehicles Industrials Gironan johtajaan Xavier Picartiin.

”Uuden HIAB X-HiPro 1058 -nosturin asentaminen on entistä nopeampaa, siistimpää ja edullisempaa. Arvioni mukaan säästämme perusnosturin kohdalla 180 työtuntia, mikä on 40 prosenttia kokonaiskustannuksista”, toteaa Picart. ”Tärkeimmät aikaa säästävät ominaisuudet liittyvät uuteen pultattavaan jalustaan, joka voidaan kiinnittää apurunkoon, joten sivulevyjä ei tarvita. Apurungon asentaminen ei enää edellytä ajoneuvon osien irrottamista. Lisäksi voimme maalata koko apurungon ennen nosturin asentamista. Asiakkaille tämä merkitsee huomattavasti lyhempiä toimitusaikoja”, jatkaa Picart.

Erinomainen sijoitus

”Uusi ja parannettu VSL+-järjestelmä huomioi myös kuorman vaikutuksen, sillä lavalla oleva kuorma toimii vastapainona. VSL+ optimoi automaattisesti nosturin kapasiteetin vakauden perusteella. Toiminto parantaa joustavuutta etenkin sellaisilla työmailla, joilla on mahdollista hyödyntää tukijalkojen maksimiulottuvuutta”, summaa Hiabin tuotepäällikkö Sergio Peiro.

”Uusi HIAB X-HiPro 1058 näyttää suuntaa suuren kapasiteetin nostureille, sillä tuotesuunnittelutiimimme on kehittänyt ratkaisuja kuuntelemalla tarkasti asiakkaitamme. Tunnemme vaatimukset, joita asiakkaamme kohtaavat tarjotessaan palveluja ja hoitaessaan menestyvää liiketoimintaa. Me keskitymme valmistamaan laadukkaita tuotteita, jotka lisäävät tuottavuutta ja laskevat omistuskustannuksia. Olemme pystyneet kehittämään täysin uudentyyppisiä tehokkaita nostureita, jotka tarjoavat erinomaisen tuoton sijoitetulle pääomalle”, painottaa Hiabin myynnistä ja markkinoinnista vastaava johtaja Carl Gustaf Göransson.

Uusi järjestelmä auttaa suojaamaan kuormaa

Uuden noston vaimennuksen (LSS) ansiosta nosturin käyttö on nopeampaa, helpompaa ja erittäin tarkkaa myös suurimmalla ulottumalla monissa eri käyttökohteissa. Noston vaimennus kompensoi ja ehkäisee automaattisesti tahattomia liikkeitä nostoliikkeiden aikana. Lisäksi se vaimentaa pystysuuntaista liikettä, vaikka vipu vapautettaisiin nopeasti. LSS-järjestelmä siis nopeuttaa ja helpottaa nosturin käyttöä ja auttaa lisäksi suojaamaan kuormaa, ajoneuvoa ja nosturin lähellä olevaa työympäristöä mahdollisilta vahingoilta.

Uutta on myös 9-metrinen ketjukäyttöinen tukijalkapalkisto. Käytössä on vain yksi jatkesylinteri, mutta kaksi teleskooppijatkepalkkia, joiden ansiosta tukijalkojen levitysnopeus lähes kaksinkertaistuu.

Lue seuraavaksi