Uutiset

Kuljetuskalusto

Herman Andersson Oy luottaa Terberg-vetomestarien voimaan

Herman Andersson Oy on oululainen yritys, joka on tarjonnut täyden palvelun satamatoimintaa – ahtausta, huolintaa ja laivanselvitystä – jo vuodesta 1902. Yritys on 1950-luvulta lähtien ollut paikallisen metsäteollisuuden yritysten omistuksessa, ja vuodesta 2002 lähtien omistajana on toiminut Stora Enso. Tehokas satamapalvelu vaatii huippuluokan konekannan ja Oulun sataman luottokoneina toimivat pitkälle tulevaisuuteen Sigma Trukit Oy:n edustamat hollantilaiset Terberg-terminaalitraktorit.

Hermann Andersson Oy työllistää noin 90 satama-alan ammattilaista Oulun satamassa, ja yrityksen liikennemäärä on vuotuisesti noin 1,8 miljoonaa tonnia. Terminaalitraktoreilla eli vetomestareilla on suuri merkitys materiaalinkäsittelyssä ja Hermann Andersson hoitaa liikennettä kahdeksan järeän vetomestarin voimin. Vuodesta 2006 vetomestareista viisi on ollut Terbergin valmistamia, ja nyt suoritettavan sukupolvenvaihdoksen kautta viisi uutta Terberg RT403 -terminaalitraktoria saapuu vastaamaan Herman Anderssonin vaativista tehtävistä vuosiksi eteenpäin.

Paperista kartonkiin

Herman Anderssonin toimitilat Oulun satamassa ovat tiukasti integroitu yhteen Stora Enson tilojen kanssa ja materiaali kulkee yritysten välillä saumattomasti niin kuljettimilla kuin kumipyöräliikenteen avulla.

Herman Anderson Oy palvelee asiakkaitaan Oulun satama-alueella. Yrityksen vahva panostus konekantaan takaa toiminnan sujuvuuden kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa

”Stora Enson materiaali muodostaa noin puolet Herman Anderssonin liikevaihdosta ja loppuosa koostuu lähinnä paikallisen saha-, kemian- ja terästeollisuuden tuotteista. Olemme suurin konttioperaattori Rauman pohjoispuolella ja käsittelemme kontteja vuositasolla noin 50 000 TEU:ta. Olemme onnistuneet suoriutumaan maailmantilanteen haasteissakin joustavan toimintamme avulla, ja tulevaisuus Oulun satamassa näyttää hyvin valoisalta” kertoo Herman Anderssonin toimitusjohtaja Jari Rantamaula.

”Paperin tuotanto on alueella loppunut, mutta korvaavaksi tuotteeksi on teollisuudesta tullut kartonki. Stora Enso onkin suorittamassa alueelle miljardin investointeja, mikä tulee luonnollisesti näkymään positiivisesti myös Herman Anderssonin toiminnassa. Tulemme hoitamaan meille asetetut tehtävät aikataulujen mukaisesti ja turvallisuudesta tinkimättä, ja uudet Terberg-vetomestarit tulevat toimimaan tärkeässä osassa tavoitteidemme saavuttamisessa”, korostaa Rantamaula.

Terbergillä homma toimii

Vuonna 2006 Herman Anderssonin palvelukseen astuneet viisi Terberg-vetomestaria ovat suoriutuneet mittavasta urakastaan puhtailla papereilla.

”Aiemmat Terberg-vetomestarit astuvat asteittain sivuun 17 vuoden ja noin 30 000 raskaan työtunnin jälkeen, ja viidestä uudesta Terbergistä ensimmäinen on jo töissä, kaksi saapuu nyt keväällä ja kaksi hieman myöhemmin. Terbergit ovat olleet todella kestäviä ja niiden perusrakenne onkin luja kuin kallio. Myös nostorakenne on lujaa tekoa ja sivuun siirtyvä ohjaamo, peruutuskamera sekä kääntyvä istuin ovat puolestaan tuoneet turvallisuutta sekä tarkkuutta työskentelyyn”, kertoo kunnossapitopäällikkö Jani Sevander.

Sigma Trukit Oy:n Antti Mäkinen luovutti huhtikuussa Herman Anderson Oy:n Jani Sevanderille kaksi uutta Terberg-terminaalitraktoria. Uutuudet kuuluvat viiden vetomestarin kokonaiskauppaan, joka varmistaa Herman Andersonin satamapalveluiden tehokkuutta vuosiksi eteenpäin.

”Erittäin vaativissa työtehtävissämme vetomestarit ovat joutuneet koville ja ongelmakohdiksi ovat muodostuneet lähinnä johtosarjojen taivutuskestävyys. Työn määrään nähden haasteet ovat olleet pieniä ja Sigma Trukkien jälkimarkkinointipalvelut ovat toimineet kaikissa tapauksissa ripeästi, eikä kuljettajille ole joutotunteja syntynyt. Terbergit ovat muutenkin olleet kuljettajiemme mieleen ja niiden tehokkuus ja etenemiskyky ovat ansainneet käyttäjiemme luottamuksen”, lisää Sevander.

Terbergillä työtehoa vuosiksi eteenpäin

Herman Andersonin viisi uutta vetomestaria ovat malliltaan Terberg RT403 4×4 -mallisarjaa, joiden maksimiyhdistelmäpaino on 375 000 kiloa ja nostokapasiteetti vetopöydällä on enintään 45 000 kiloa.

”Aikaisempiin Terbergeihin verrattuna kuljettajat ovat antaneet kiitosta uutuusmallin korkeuden tuomasta näkyvyydestä, hiljaisuudesta sekä ohjaamon kehittyneestä ergonomiasta ja mukavuudesta. Oulun olosuhteissa myös hyvä etenemiskyky on tärkeää, ja nelivetoisena Terbergillä ei meno aivan pieneen hyydy. Nykyaikana merkittävää on luonnollisesti myös ympäristöystävällisyys ja tässäkin suhteessa Terberg täyttää alan kovimmatkin kriteerit. Minulla oli Terbergin kutsumana mahdollisuus vierailla yrityksen tuotantotiloissa Hollannissa, ja yrityksestä loistaneen asenteen sekä ammattiylpeyden ansiosta on helppo uskoa uutuuskoneidemme suoriutuvan tehtävistään edeltäjiensä tapaan lähes 20 vuoden ajan”, päättää Sevander.

Terberg RT403 4×4-terminaalitraktori

Raskaaseen RoRo ajoon ja teollisuuskäyttöön

Moottori:      Volvo TAD1183VE-315kW (EU Stage V) 

Ohjaamo:      LHD (Kuljettaja vasemmalla puolella)

                      180 astetta kääntyvä ohjauskonsoli sekä

                      kuljettajan istuin

                      Erikoisominaisuutena hytin liukuva sivusiirto

Vaihteisto:     ZF6WG310

Etu- ja taka-akseli:              Kessler

Renkaat:        Michelin 12.00 R24 XZM

Vetopöytä:    3,5” Terberg, Kapasiteetti 45 tonnia

Maksimi yhdistelmäpaino (G.C.W.) jopa 375 tonnia

Lue seuraavaksi