Uutiset

Kuljetuskalusto

Faymonvilleltä uusi VarioMAX Plus

Belgialainen Faymonville on esitellyt uuden VarioMAX Plus -malliston, joka aiempaa suurempien matalakuormausvaunujen mallisto. Täysin uudelleen suunnitellun malliston kantavuus voi olla jopa 105 tonnia 12-akselisena versiona, ja siinä on hyödynnetty koeteltujen VarioMAX ja CombiMAX -tuotteiden parhaita puolia. Uusi vaunu on suunniteltu raskaimpien maarakennuskoneiden, mobiilimurskaimien ja muuntajien kuljetukseen.

Kevyt, luotettava ja laajennettava

Myös tulevaisuuden tarpeet on otettu suunnittelussa huomioon. Tarjolla on ”Jokeriakseli” eli yhden akselilinjan käsittävä moduuli, joka voidaan liittää hanhenkaulan tai kuormakehdon taakse, tai vaikka kumpaankin paikkaan. Tällä tavoin VarioMAX Plussan kantavuutta voi lisätä nopeasti ja helposti juuri silloin, kun lisäkantavuudelle on tarvetta.

Kompaktin kokoinen VarioMAX Plus on ketterä ahtailla ajoväylillä. Sen modulaarinen rakenne on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, joten kuljettajan on helppo oppia vaunun toiminnot jo lyhyellä opastuksella ja harjoittelulla.

Pendeliakselitekniikka

VarioMAX Plus -malleihin asiakas voi valita pyörät joko tilaa säästävillä 17,5 tai vahvoilla 19,5 tuuman vanteilla. Jokaisella akselilinjalla käytetään kestäväksi todettuja, erillisjousitettuja pendeliakseleita. Faymonvillen pendeliakselit mahdollistavat 600 millimetrin joustovaran ja kääntökulma on jopa 60 astetta, joten ketteryys ja tasainen painonjakauma säilyvät vaativissakin olosuhteissa.

Etummaiset akselimoduulit voidaan tarvittaessa irrottaa hanhenkaulasta ja tyhjänä ajettaessa kuljettaa kuormana, jolloin vaunusta saadaan lyhyempi. VarioMAX Plussaan on tarjolla lukuisia kehtoratkaisuja erilaisiin tarpeisiin, kuten kaivukoneiden tai alusten kuljetuksiin.

Suomessa Faymonville-tuotteita edustaa Car Office Roponen Oy.

Lue myös: Faymonville Combimax palkittiin

Lue seuraavaksi