Uutiset

Kuljetuskalusto

Fassilta uusi F1450R-HXP Techno -kappaletavaranosturi

Uusi Techno-mallisarja on valmistajan mukaan tulosta monien innovaatioiden hyödyntämisestä. Uutta ovat digitaalinen hallintajärjestelmä, näyttöpaneeli, vakaudenhallintajärjestelmä, kymmenkulmainen puomin ja jatkojen muotoilu sekä uusi dynaaminen nostonhallintajärjestelmä.

”Näiden myötä kaikkiin kokoluokkiin tulee lisää suorituskykyä”, todetaan tehtaan taholta.    

Fassi F1450R-HXP Techno on uuden Techno-mallisarjan ensimmäinen julkistus. Koneen hallinnasta vastaa uusi, innovatiivinen FX990-ohjausjärjestelmä. Sen myötä nosturin käsittelyn luvataan olevan vakaampaa. Pystysuoriin nostoihin on myös tarjolla lisää suorituskykyä.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että nosturiauto voidaan ajaa ahtaampiin paikkoihin ja nostaa suurempia taakkoja. Lisäksi toimintojen liikenopeudet ovat kasvaneet. Kymmenkulmaiset puomin jatkot ja kaksipiirinen hydrauliikkajärjestelmä nopeuttavat käyttöä. F1450R-HXP:hen on nyt saatavana vinssin yhteyteen taittuvat hihnapyörät ja mahdollisuus käyttää Fassi L82 -jibiä. Hyvä teho-painosuhde täydentää vielä tämän uuden nosturin ominaisuuksia. 

Fassi F1450R-HXP Techno.

Fassi F1450R-HXP TECHNO

F1450R edustaa täysin uutta konesuunnittelua. Tärkeimpänä seikkana oli saavuttaa maksimaalinen suorituskyky pystynostoissa. Kiitos siitä kuluu kymmenkulmaisiin jatkoihin. Rakenteellisesti F1450R noudattelee valmistajan muissa laitteissa käyttämiä ratkaisuja, kuten erikoislujan teräksen käyttö, kineettisen energian seuranta ja mahdollisuus ajaa laitteella simulaatioita.   

Jatkojen kymmenkulmainen muoto tukevoittaa rakennetta.

Kymmenkulmaista jatkorakennetta on käytetty jo jonkin aikaa USA:ssa. Vertailussa aikaisempiin samankokoisiin ja painoisiin, uusi nosturimallisto tarjoaa valmistajan mukaan jopa 50 prosenttia paremman suorituskyvyn. Näiden tulosten saavuttamiseksi on otettu käyttöön paljon uusia teknisiä ratkaisuja, kuten esimerkiksi uudistunut kääntökehä. Nyt sitä on pyörittämässä kaksi moottoria. 

Uusi FX990-elektroniikka sekä ohjausyksikkö

FX990:n myötä ominaisuudet lisääntyvät oleellisesti. Käytössä on kolme eri CAN-BUS-väylää. Yksi väylä on tarkoitettu antureille, toinen hallintalaitteille ja kolmas ajoneuvoon kytkentää varten. Tiedonsiirtoon on tarjolla myös Ethernet-linja. Fassilta todetaan, että yritys on ainoa alallaan, joka pystyy hyödyntämään liitäntöihin tätä Ethernet-linjaa. Se mahdollistaa monien uusien toimintojen kehittämisen.

JDP-toiminto (Jib Dual Power) on koneessa vakiona. Rajoitin pystyy tunnistamaan erilaisia olosuhteita, joissa nosturia käytetään tarjoten samalla automaattisesti parhaan mahdollisen hydrauliikkatehon. Hydrauliikkasylintereissä käytetään uutta SoftTend-toimintoa. Siinä sylinterin liike hidastuu automaattisesti, kun lähestytään mekaanista rajoitinta. Näin vältetään äkillisestä pysähdyksestä aiheutuva kuorman heilahdus. Samalla voidaan käyttää suurempia liikenopeuksia. SoftEnd myös parantaa laitteen turvallisuutta. Automaattiset toiminnot vapauttavat nosturin kuljettajan seuraamaan tarkemmin itse nostotapahtumaa.

Kaikki uuden Techno-sarjan nosturit voidaan varustaa nostokorilla. Uusi ohjausjärjestelmään sekä turvallisuusohjelmaan integroitu anturi mahdollistaa tämän. 

Ethernet-liitäntä

Ethernet-liitäntä mahdollistaa monien laitteiden liitännän, kuten esimerkiksi uuden FX991-näytön kytkennän. Siinä on tarkka grafiikka sekä uusi liitäntäväylä lisälaitteille, joka mahdollistaa IoC:n (Internet of Cranes) hyödyntämisen. Siihen voidaan liittää esimerkiksi ulkoinen GPS/GSM-antenni paremman vastaanoton takaamiseksi. Pakettiin kuuluvan wifi-moduulin avulla voidaan luoda oma verkkoympäristö omine osoitteineen. Näin nosturi on liitettävissä moniin alustoihin, kuten PC:hen, tabletteihin ja älypuhelimiin.

DMA-toiminnon (Dynamic Maintenance Assistant) avulla voidaan seurata nosturin toimintoja reaaliajassa sekä milloin laite tulee huoltaa seuraavan kerran. Toiminnot ovat nähtävissä radio-ohjaimen näytöllä, FX991-näytöllä sekä älypuhelimella.   


Tekniset tiedot:
Fassi Gru F1450R.2-HXP Techno

 • Nostokapasiteetti:    119 tm, 1 167 kNm (HD5)
 • Maksimiulottuuus:    31,795 m (jibillä)
 • Ulkomitat:                 (F1450R.2.24-HXP): L 2,480 m, P 2,545 m, K 2,595 m

Sähkö- ja elektroniikkavarusteet:

 • Electronic Motion Limiter FX990 (uusi)
 • D900 digital proportional distributor bank
 • V7S-radio-ohjain
 • IMC- ja ADC-dynaaminen hallinta
 • Virranjako
 • XF-järjestelmä

Ominaisuudet:

 • dynaaminen versio (.2) linkityksellä
 • automaattinen XP-laite
 • ProLink-järjestelmä
 • 360° asteen jatkuvalla pyörityksellä
 • sivuletkujen ohjain


Fassi-kappaletavaranosturit tuo maahan ja jälleenmyy Grutech Oy.


Lue seuraavaksi