Uutiset

Kuljetuskalusto

Ensimmäiset DAF CF Military -kuorma-autot toimitettu Belgian asevoimille

Daf Military

DAF Trucks toimitti tänään ensimmäiset sotilasajoneuvot yhteensä 879 kuorma-auton tilauksesta Belgian asevoimille. Kenraalimajuri Thierry Esser ja kenraaliluutnantti Frédéric Goetynck vastaanottivat avaimet DAF Trucksin pääjohtajalta Harald Seidelilta. Luovutus tapahtui DAF:n akseli- ja ohjaamotehtaalla Westerlossa, Belgiassa.

Belgian asevoimien tilaus käsittää 636 kaksiakselista ja nelivetoista kuorma-autoa yleisiin kuljetustarkoituksiin sekä 243 neliakselista kuorma-autoa 8×8-voimansiirrolla erikoistehtäviin (kippijärjestelmät, konttikuljetus ja tehtävät, joissa tarvitaan nostureita).

Neljäkymmentä prosenttia ajoneuvoista on varustettu panssariohjaamoilla, jotka tarjoavat matkustajille tehokasta suojaa sotilasoperaatioissa.

Valmistelut ensimmäisen 150 raskaan ajoneuvon toimittamiseksi Belgian armeijalle (moottoroitu prikaati ja erikoisoperaatiorykmentti) ja Belgian asevoimien lääkintäyksikölle ovat hyvässä vauhdissa.

Valmiina maastoajon haasteisiin

DAF tekee CF Military -kuorma-autojen valmistuksessa läheistä yhteistyötä tšekkiläisen ajoneuvovalmistajan TATRA TRUCKS:n kanssa. Näissä kuorma-autoissa on ainutlaatuinen alustarakenne, jokapyöräveto, keskeinen kuormitusta kantava akseliputki sekä pyörien erillisjousitus. Erillisjousitus, ainutlaatuinen TATRA-alusta ja keskitetty renkaiden täyttöjärjestelmä takaavat tehokkaan ajon maastossa ja erittäin miellyttävän ajokokemuksen haastavissakin olosuhteissa.

Kuorma-autoissa on 10,8 litran PACCAR MX-11 (4×4) -moottori tai 12,9 litran PACCAR MX-13 (8×8) -moottori. Ne kehittävät tehoa 300 kW / 410 hv ja 340 kW / 460 hv.

Matalampi korkeus on CF Military -kuorma-auton toinen merkittävä etu. Ajoneuvon kokonaiskorkeus ei koskaan ole yli neljä metriä, vaikka sillä kuljetettaisiin 20 jalan kontteja.

Belgiassa valmistetut ohjaamot

CF Military -kuorma-autojen panssaroimattomat ohjaamot valmistetaan alusta loppuun DAF:n tehtaalla Westerlossa. Myös TATRA DEFENCE VEHICLESin toimittamien huippuluokan suojattujen ohjaamojen sisustukset valmistetaan Westerlossa. Hallintalaitteet ovat molemmissa ohjaamotyypeissä samat, joten kuljettaja voi helposti vaihtaa ajoneuvotyypistä toiseen.

Maailmanlaajuinen huolto

DAF tekee tiivistä yhteistyötä Belgian asevoimien kanssa ja tarjoaa kattavaa huoltoa CF Military -kuorma-autoille. Belgian DAF-jälleenmyyjäverkosto on tässä tärkeässä roolissa, ja tukikeskuksia sijaitsee Houthalenissa ja Grâce-Hollognessa. Belgian rajojen ulkopuolella toimii yli 1 100 toimipisteen maailmanlaajuinen DAF-jälleenmyyjäverkosto sekä tehokas DAF International Truck Service -tukitiimi. DAF-jälleenmyyjäorganisaatio voi luottaa PACCAR Partsin tukeen ja siihen, että osia on aina hyvin saatavilla.

”Iso askel eteenpäin”

Puolustusministeri Ludivine Dedonder kertoo: ”Hyvin kehittyneet logistiikka- ja kuljetusvalmiudet ovat olennaisia sotilastoiminnan onnistumisen kannalta. Näiden uusien kuljetusajoneuvojen käyttöönotto on jälleen yksi iso askel eteenpäin puolustusvoimille.”

”Nämä uudet ajoneuvot sopivat operaatioihin kaikissa olosuhteissa ja ovat elintärkeitä sotilashenkilöstölle, joka vaarantaa henkensä joka päivä turvallisuutemme puolesta. Peräti 40 prosenttia näistä ajoneuvoista on panssaroitu, ja ne suojaavat tehokkaasti henkilöstöämme toiminnan aikana. Tarvittaessa myös muihin ajoneuvoihin voidaan asentaa samantyyppinen panssarointi, joka varmistaa, että henkilöstömme pysyy turvassa.”

”Olen tietenkin erittäin tyytyväinen, että suuri osa tuotannosta tapahtuu Belgiassa. Työskentelemällä belgialaisten yritysten kanssa kohti parempaa strategista itsenäisyyttä ja sotilashenkilöstömme turvallisuutta vahvistamme asevoimien lisäksi koko maatamme.”

”Luotettava kalusto”

”Armeijan on pystyttävä luottamaan kalustoonsa kaikista haastavimmissa olosuhteissa”, sanoo DAF Trucksin pääjohtaja Harald Seidel. ”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Belgian armeija on valinnut CF Military -kuorma-autojemme luotettavuuden ja ensiluokkaiset ominaisuudet. Ajoneuvojemme monipuolisuus on hyvä osoitus siitä, että DAF tarjoaa erinomaisia kuljetusratkaisuja myös kaikkiin sotilaallisiin tarkoituksiin.”

”Luotettava kalusto ja henkilöstömme turvallisuus ovat etusijalla”, painottaa kenraaliluutnantti Frédéric Goetynck, DGMR:n (Directorate General Material Resources) pääjohtaja. ”Meidän oli vaihdettava 30 vuotta vanhat panssaroimattomat kuorma-autot panssaroituihin ajoneuvoihin, jotta henkilöstö pysyy tehtäviensä aikana turvassa. Uusissa ajonevoissa on lisäksi luokkansa parhaimmistoon kuuluvat maasto-ominaisuudet.”Lue seuraavaksi