Uutiset

Kuljetuskalusto

Ensimmäinen DAF CF Electric -jätteenkuljetusauto ROVA:lle

DAF CF Electric -jäteauto

Hollantilainen julkinen jätteenkuljetusyritys ROVA otti käyttöön ensimmäisen DAF CF Electric 6×2 -jätteenkuljetusauton osana DAF:n neljän vertailtavan ajoneuvon kenttätestauksia. Siinä on lähipäästötön VDL:n voimansiirto ja täysin sähköinen VDL:n päällirakenne jätteenkuljetusta varten. ROVA ottaa ajoneuvon käyttöön Alankomaissa Zwollen kaupungissa.

DAF CF Electric 4×2 -vetoautot ovat olleet vuoden 2018 loppupuolelta asti johtavien hollantilaisten ja saksalaisten kuljetusyritysten ja supermarketketjujen käytössä kaupunkijakelussa. DAF on aloittanut CF Electric -vetoauton rajoitetun myynnin Alankomaissa, Belgiassa ja Saksassa, ja nyt sen neljä täysin sähköistä 6×2-alustaa aloittavat kenttätestit jätteenkuljetuskäytössä. Kolmiakseliset ajoneuvot tarjoavat suuren hyötykuorman (kokonaispaino jopa 28 tonnia), ja ohjatun teliakselin ansiosta niiden ohjattavuus on erinomainen. Tämä on suuri etu, kun jätteenkuljetusautolla ajetaan tiheään asutetuilla kaupunkialueilla.

Säännölliset reitit

DAF CF Electric 6×2 -jätteenkuljetusautoon asennettu VDL:n E-Power-voimansiirto tuottaa 210 kW:n tehon ja 2 000 Nm:n vääntömomentin, aivan kuten sähköisessä CF Electric -kuorma-autossa. Voimansiirron virtalähteenä toimii akusto, jonka (brutto)kapasiteetti on 170 kWh. Tämä riittää tyypillisen jätteenkeräysreitin ajamiseen. Jätteenkuljetusautot palaavat tyypillisesti varikolle muutaman tunnin välein lastin purkamista varten, jolloin DAF CF Electricin akkuun voidaan ladata puolessa tunnissa jopa 80 prosenttiin kokonaiskapasiteetista.

”Yhtä hyvä kuin perinteiset kuorma-autot”

ROVA:n pääjohtaja Marco van Lenten mukaan DAF CF Electric -jätteenkuljetusauton paras ominaisuus on sen helppokäyttöisyys: ”DAF CF Electric on yhtä hyvä ja helppokäyttöinen kuin perinteinen polttomoottorikäyttöinen kuorma-auto. Meille on myös tärkeää osallistua energiasiirtymään alusta alkaen, sillä ehtyviä luonnonvaroja on suojeltava. Ympäristöstä huolehtiminen on lähellä sydäntämme, ja vähäpäästöisten ajoneuvojen käyttö on osa kestävyyssuunnitelmaamme.”

Lue myös: DAF aloittaa kenttätestit CF Hybrid -kuorma-autolla

Lue seuraavaksi