Uutiset

Kuljetuskalusto

Ekokuljetus on nyt Fluo

Fluo-konsernin imupaineauto

Suomalainen Ekokuljetus-konserni on muuttanut nimensä Fluo-konserniksi. Aikaisemmin vahvana jätehuoltoyhtiönä tunnettu Ekokuljetus on laajentanut toimintaansa monipuoliseksi kiertotalousyhtiöksi, toimien nykyään kiertotalouden arvoketjussa aina materiaalien kuljetuksesta niiden käsittelyyn ja kierrätystuotteiden valmistukseen asti.

Fluo-konsernin toimitusjohtaja Petri Aaltonen. Aaltonen on toiminut aikaisemmin 5 vuotta Encore Ympäristöpalvelut Oy:n toimitusjohtajana.

“Kasvusuunnitelman etenemisen myötä olemme ottaneet merkittävän harppauksen vihreän siirtymän edistämiseen. Muutos kuljetusyhtiöstä aidoksi kiertotaloustoimijaksi on sekä konsernin kasvun kannalta innostava suunta, että myös keino rakentaa yhteiskunnan kannalta kestävämpää ja ilmastoystävällisempää tulevaisuutta”, kertoo Fluo-konsernin toimitusjohtaja Petri Aaltonen. “Erityisen innoissamme olemme siitä, että pystymme ratkaisuillamme tarjoamaan kotimaisen vaihtoehdon kiertotalouteen osallistumiseen, helposti ja vaivattomasti.”

Kotimaisena ja paikallisena konsernina Fluon yksiköt toimivat ketterinä kiertotalouden kumppaneina toimialueidensa asukkaille. Yhtiön palveluvalikoimaan kuuluvat sekä materiaalien syntypaikan palvelut, esimerkiksi jätehuolto- ja lokapalvelut yrityksille ja kotitalouksille, että hankittujen materiaalien käsittely ja myynti.

“Kierrätyslaitoksemme käsittelevät vuosittain yli 80 000 tonnia kaupan ja teollisuuden materiaaleja. Ilman toimivaa ja tehokasta kiertotaloutta näistä materiaaleista liian suuri osuus poltetaan ilmaan. Kokonaisvaltaisena toimijana Fluo pitää materiaalit kierrossa, pystyen esimerkiksi jalostamaan niistä edelleen kotimaisia kierrätysmuovipohjaisia tuotteita teollisuuteen ja rakentamiseen”, tiivistää Aaltonen.

Fluo kattaa etenkin muovijätteen hyödyntämisen laaja-alaisesti. Konserni hankkii muovijätettä valtakunnallisesti ja kartoittaa jatkuvasti uusia potentiaalisia hankintakanavia. Hankinnan jälkeen se käsittelee muovijätteen kierrätysraaka-aineeksi ja lopulta jatkojalostaa raaka-aineen uusiksi tuotteiksi takaisin teollisuuskäyttöön.

Finells Transportin tuotantolaitoksessa kierrätykseen menevien materiaalien lastausta.

Vastuullisuusnäkökohdat ohjaavat Fluon jokapäiväistä toimintaa. Konsernin käsittelemien materiaalien hyödyntämisaste on lähes 98 prosenttia. Osana kestävyyden tehostamista Fluo on käynnistänyt merkittävän investointiohjelman siirtyäkseen kuljetustoiminnassaan dieselautoista biokaasuautoihin, vähentäen näin myös itse kuljetuksesta syntyviä päästöjä.

Konserni tavoittelee yli 50 miljoonan euron liikevaihtoa

Fluo-konserni on viimeisen kolmen vuoden aikana kasvanut nopeasti 120 kiertotalouden ammattilaista työllistäväksi yli 30 miljoonan euron liikevaihdon yhtiöksi. Yhtiön vahva taloudellinen tilanne antaa sille hyvät lähtökohdat kasvaa ja kehittää liiketoimintaa. Kiertotalouden megatrendistä hyötyvä konserni kasvaa sekä orgaanisesti että yritysostojen myötä tavoitellen yli 50 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2025.

FL Pipe valmistaa kierrätysraaka – aineista muovituotteita. Yrityksen perustajat Anders Ljungberg ja Lars – Erik Furu.

Viimeisimpänä konserniin liittyi mukaan kierrätysmuovin jalostusyhtiö ja tuotevalmistaja FL Pipe Oy, mikä vahvistaa entisestään Fluon asemaa johtavana suomalaisena kierrätysraaka-ainepohjaisten muovituotteiden valmistajana. Kuluvan vuoden aikana Fluon kierrätystuotevalikoima laajenee myös käynnissä olevien investointien myötä.

“Fluon vahvuus on aina ollut paikallisuudessa ja monialaisessa osaamisessa – jokainen yksikkömme tietää parhaiten, miten palvella alueidensa asiakkaita. Samalla kun toimintamme nojaa luotettavasta palvelusta tunnettuihin paikallisiin yksiköihin, palvelemme asiakkaita myös valtakunnallisin ratkaisuin. Kasvumme tulee jatkumaan vauhdikkaasti ja laajennamme kunnianhimoisesti kohti Etelä-Suomea”, lopettaa Aaltonen.

Finells Transport Oy Pedersöressä on tarjonnut alueellisesti jätehuoltopalvelua jo vuodesta 1973. Kuvassa oikealla toimitusjohtaja Robert Finell, keskellä toimistovastaava Elin Slotte sekä vasemmalla Finells Transportin perustaja, Robert Finellin isä, Jan – Erik Finell.

Konsernin juuret ja voima on vahvoissa paikallisissa ja asiakaspalveluhenkisissä yksiköissä. Konsernin muodostavat kiertotalousyksiköt Ekokuljetus JNH (Kokkolan alue), Finells Transport (Pedersören alue), Ekoman (Vaasan alue), Itä-Suomen Murskauskeskus (Joensuu), Keskinen Recycling (Kuortane) ja FL Pipe (Kaustinen).Lue seuraavaksi