Uutiset

Kuljetuskalusto

E. Nousiainen kuormaa Jonsered 1080:llä

Hyvinkääläinen Kuljetusliike E. Nousiainen Oy on puunkuljetukseen erikoistunut yritys, joka palvelee kuudella puutavarayhdistelmällä sekä yritys- että yksityisasiakkaita Etelä-Suomen alueella. Puunkuormauksessa Nousiainen on luottanut Hiabin tuotteisiin jo 80-luvun alkupuolelta ja tälläkin hetkellä yrityksellä on käytössä viisi Jonsered 1080 -puutavaranosturia.

Kuljetusliike E. Nousiainen Oy:n juuret ulottuvat vuoteen 1954, jolloin Usko Nousiainen aloitti autoilijana. Vuonna 1982 hänen poikansa Esko tuli mukaan yritykseen. Seuraava isompi muutos tuli vuonna 1993, jolloin yrityksen yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi. Kolmannen sukupolven edustaja Antti Nousiainen tuli mukaan 2006 ja nykyisessä muodossaan yritys on toiminut vuodesta 2011.

Hiabin puutavaranostureiden myyntipäällikkö Arto Moilanen ja Kuljetusliike E. Nousiaisen toimitusjohtaja Antti Nousiainen Turengissa haketuspuukentällä.

Kuljetusliike E. Nousiaisen kaikki viisi puutavaranosturia ovat Jonseredin 1080:siä ja vuosimalliltaan 2010-2013. Uusin nostureista on vielä ”paketissa”, kertoi Antti Nousiainen. Jonseredin nostureita Nousiaisella on ollut vuodesta 2007 alkaen. Sitä ennekin talossa on ollut Hiabin nostureita – esimerkiksi 80-luvun alkupuolella puuta kuormattiin Fiskarsin 70:llä. Nosturit on hankittu pääosin Hiabin pitkäaikaiselta nosturimyyjältä Henry Hagerlundilta, joka on vuoden vaihteessa jäämässä eläkkeelle. Jatkossa kaupanteko sujuu kuitenkin tutun Hiab-miehen, Arto Moilasen kanssa.

Antti Nousiainen keväällä hankitun Jonsered 1080 S -puutavaranosturin ohjaamossa.

Jonsered-nosturit ovat tehokkaita, kun ajomatkat ovat lyhyet ja nosturia käytetään paljon, kuten Nousiaisen autoissa, joissa nosturin käyttö saattaa olla jopa 40 prosenttia työajasta. Puutavara lastataan nosturilla ja puretaankin usein nosturilla, muun muassa junanvaunuihin ja haketuskentille.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi