Uutiset

Kuljetuskalusto

DPF-hiukkassuodattimet kannattaa huoltaa säännöllisesti

Hiukkassuodattimen puhdistusta

Oululainen teknologiayhtiö Proventia tarjoaa pakokaasupuhdistimien huoltopalvelua työkoneille ja raskaille ajoneuvoille Oulun toimipisteessään. Yhtiö tunnetaan päästöjärjestelmien kehittäjänä ja valmistajana moottori- ja työkonevalmistajille. Lisäksi Proventia toimittaa jälkiasennusjärjestelmiä raskaisiin ajoneuvoihin, kuten kuorma-autoihin ja linja-autoihin. Yli 25 vuoden kokemuksella päästöjen hallintajärjestelmistä Proventia haluaa olla varmistamassa pakokaasujärjestelmien ja moottorin toimivuuden kaikissa raskaissa koneissa ja ajoneuvoissa, tarjoamalla hiukkasuodattimien huoltopalvelua kaikille hiukkassuodattimille.

 ”Hiukkassuodattimien (DPF) puhdistus ja huolto unohtuvat helposti. Koneen tai ajoneuvon kokonaisvaltaisen toiminnan kannalta on kuitenkin tärkeää, että suodattimet huolletaan ajallaan konevalmistajan ohjeen mukaan. Säännöllinen DPF:n huolto pidentää suodattimen käyttöikää ja vastapaine pysyy matalana, mikä puolestaan vaikuttaa moottorin asianmukaiseen toimintaan ja polttoainetalouteen”, kertoo Ilkka Kuusiniva, Proventian jälkiasennustiimin myyntipäällikkö.

”Siitä kun hiukkassuodatin saapuu meille, voimme parhaimmassa tapauksessa lähettää sen huollettuna takaisin asiakkaalle jo seuraavana päivänä.  Huoltoon kuuluu suodattimen punnitus, virtausmittaus ja kunnon tarkistus. Puhdistuksessa noki poltetaan ja tuhka poistetaan tehtävään tarkoitetulla laitteistolla. Puhdistuksen jälkeen suodatin punnitaan ja testataan uudestaan. Asiakkaalle toimitetaan kirjallinen huoltoraportti”, Kuusiniva jatkaa.

”Olemme tehneet filttereiden huoltosopimuksia useamman metsäkonevalmistajan kanssa. Toimitamme heidän uusiin metsätyökoneisiinsa päästöjärjestelmät, mutta jatkossa myös huollamme näiden järjestelmien hiukkassuodattimet. Aivan samalla tavalla voimme huoltaa kaikkien työkone- ja ajoneuvovalmistajien hiukkassuodattimet, emme vain omien järjestelmien suodattimia. Oleellista on, että suodatin on purettavissa ja lähetettävissä meille huoltoon”, Kuusiniva kertoo.

Proventia tarjoaa asiakkailleen myös pakokaasun jälkikäsittelyjärjestelmiä, joiden avulla ajoneuvojen ja työkoneiden päästöt saadaan vastaamaan korkeampaa päästöluokkaa. Useissa tarjouskilpailuissa vaaditaan jo esimerkiksi, että ajoneuvot täyttävät Euro 6 -päästöluokan vaatimukset. Päästöjärjestelmien päivitys mahdollistaa osallistumisen kustannustehokkaasti tarjouskilpailuihin, joihin ei muuten olisi liian alhaisen päästöluokan vuoksi asiaa.

Lue seuraavaksi