Uutiset

Autot

Ajoneuvoteollisuuden kärkinimet luottavat suomalaiseen teknologiaan


Lapp Automaatio toimittaa kaapelit ja muita tärkeitä komponentteja Proventian valmistamiin testausjärjestelmiin, joilla kehitetään nollapäästöisiä ratkaisuja liikkumiseen.


Suomalainen Proventia Oy valmistaa todellista tulevaisuuden teknologiaa. Yhtiön testausjärjestelmiä käytetään sähköautojen, voimalinjojen, akustojen sekä vetypolttokennojen testaukseen eri puolilla maailmaa.

Proventian järjestelmillä vauhditetaan teknologian kehitystä ja saadaan uudet teknologiat, akku- ja vetypolttokennotuotteet nopeammin markkinoille. Testausjärjestelmien merkittävä asiakasryhmä ovatkin akku- ja autoteollisuuden johtavat nimet. 

Huippulaatu on tärkeää
Testausjärjestelmissä on ratkaisevan tärkeää, että komponentit ovat huippulaatuisia. Kun esimerkiksi akustoja testataan äärimmäisissä lämpötiloissa, tulee komponenttien kestää lämpötilan vaihtelua 40 pakkasasteen ja 85 lämpöasteen välillä.

Autovalmistajien lisäksi Proventian asiakkaita ovat tutkimus- ja testauslaitokset sekä akkujen ja työkoneiden valmistajat. 

Useiden komponenttien, kuten LAPP:n kaapeleiden ja Werman valotornien osalta Proventia luottaa Lapp Automaation tuotteisiin.

Luotettavuus ja joustavuus avainasemassa
”LAPP-kaapelit sopivat hyvin meidän tarpeisiimme. Kaapeleiden on oltava laadukkaita, kestäviä ja häiriösuojattuja. Ulkokäyttöön tarkoitettujen kaapeleiden pitää olla uv-suojattuja ja Yhdysvaltoihin toimitettavilla kaapeleilla täytyy olla lisäksi UL-hyväksyntä”, kertoo Proventian sähkötöiden johtaja Tauno-Tuukka Tervonen.

Tervonen kiittelee Lapp Automaation nopeaa ja luotettavaa toimintaa.

”Kaikki toimitukset ovat tulleet ajallaan. Vaikka pandemia ja Ukrainan kriisi aiheuttivat kaikkialla komponenttipulaa ja esimerkiksi kuparin ja muovin raaka-aineiden toimitusvaikeuksia, on kaikki sujunut hyvin.”

”Lapp Automaatio vastaa viesteihin ja pyyntöihin nopeasti, ja jos on tarvittu korvaavia tuotteita, nekin ovat järjestyneet”, Tervonen sanoo.

Myös Lapp Automaation aluemyyntipäällikkö Simo Lepojärvi hehkuttaa hyvää yhteistyötä. 

”Yhteistyö on ollut todella positiivista! On hienoa päästä toimittamaan tuotteita innovatiiviselle, kestävän kehityksen teknologiaa tuottavalle Proventialle. Pääsemme näin osaltamme tukemaan Proventian ja koko toimialan kehittymistä”, sanoo Lepojärvi.

Kestävän kehityksen pulssilla
Proventia Group on kansainvälisesti toimiva suomalainen teknologiayhtiö, joka tarjoaa ratkaisuja ja palveluja moottori-, työkone- ja ajoneuvoteollisuuteen ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja ilmansaasteongelman ratkaisemiseksi. Proventia kehittää ja valmistaa modulaarisia testauskeskuksia sähkö- ja hybridiajoneuvojen tuotekehitykseen sekä työkoneiden energiatehokkuutta parantavia ja päästöjä vähentäviä järjestelmiä ja -komponentteja. Proventia huomioi kaikessa toiminnassaan ihmiset, ympäristön ja tulevat sukupolvet – visionaan nollapäästöisyys.  

Lue seuraavaksi