Uutiset

Kuljetuskalusto

Disab-tuotteille uusi maahantuoja, EKH Oy jatkaa imukaluston asiantuntijana

Mikko Perokorpi on pitkän linjan konemies, joka on tunnettu monipuolisesta kokemuksestaan erityisesti imurilaitteistojen alalta. Vuonna 2003 Perokorpi perusti Erikoiskalustohuolto EKH:n, joka tuli tunnetuksi ruotsalaisen maineikkaan Disab-tuoteperheen maahantuojana, kouluttajana ja jälkimarkkinoinnin sekä varustelun tuottajana.  Tänä vuonna miehelle tuli 70 vuotta mittariin ja loogisen askeleen kautta uusien Disab-tuotteiden myynti siirtyi kesällä JuhaMatti Åsenbryggin luotsaaman Disab Rolba Oy:n harteille.

Kun yrittäjä on panostanut yritykseensä vuosikymmeniä ja asiakaskunnasta on tullut hyvin läheistä, on luonnollista, että yritystoiminnan jatkuvuuteen kiinnitetään huomiota muutostilanteissa. Asiakaskunnan tyytyväisyys varmistettiin siirtämällä Disab-tuotteiden myynti Disab Rolba Oy:lle heinäkuun alusta lukien. Samalla EKH:n kattava tietotaito säilytetään toiminnan jatkuessa Porvoossa vanhaan malliin Disabin huollon, koulutuksen ja käytetyn kaluston myynnin parissa.

Uusi yritys panostaa kehitykseen

”Yhdessä tekemällä eteenpäin!” EKH Oy:n Mikko Perokorpi (oik.) luovuttaa Disab-viestikapulan Disab Rolba Oy:n Juha-Matti Åsenbryggin (kesk.) käsiin. EKH:n Nicke Westerdahl (vas.) jatkaa edelleen koulutusten ja jälkimarkkinointipalvelujen tärkeissä toiminnoissa.

Disab Rolba Oy toimii kuten yrityksen nimikin jo kertoo Disab- sekä Rolba-tuotteiden maahantuojana. Yhteisedustus on hyvin järkevä ratkaisu, sillä vuodesta 2020 yritykset ovat kuuluneet samaan yritysryhmään Disabin ostettua Rolban tuotannon. ”Merkkien tuotevalikoima täydentää toisiaan onnistuneesti, sillä näin saman katon alta saa niin kuiva- kuin märkäaineiden käsittelyyn soveltuvat laitteistot, mikä helpottaa monen asiakasyrityksen toimintaa huomattavasti. Yrityksen myyntipiste avataan kuluvan syksyn aikana Äänekosken Hirvaskankaalle raskaan alan vahvan keskittymän yhteyteen”, kertoo Åsenbrygg.

”EKH on hoitanut Disabin jälkimarkkinoinnin upeasti ja toimintaa jatketaan samojen linjausten mukaisesti. Tulemme kehittämään varsinkin Rolba-tuotteiden palveluita ja panostamme kokonaisratkaisuihin.”

”Korostamme koulutuksen, tiedon jakamisen, teknisen neuvonnan ja nopeiden huolto- sekä varaosapalvelujen merkitystä. Hyvin tärkeässä roolissa tulevat säilymään EKH:n Nicke Westerdahlin vetämät Disab-koulutukset. Esimerkiksi imuautojen kuljettajien osaamistasoa tullaan kehittämään, jotta saavutetaan polttoainetaloudellisuutta työtehtävissä sekä korostetaan ylläpitohuollon tärkeyttä”, Åsenbrygg lisää.

Uutuudet pitävät kehityksen kärjessä

EKH Oy:n Porvoon toimitiloissa varustellaan ja huolletaan monipuolisesti nykyaikaisinta korjaamokalustoa ja tekniikkaa hyväksi käyttäen.

Sekä Disab että Rolba ovat imualan edelläkävijöitä ja yritysten tuotteen edustavat alan kehittyneimpiä innovaatioita. ”Kumpikin merkki lanseeraa uutuustuotteita tasaiseen tahtiin ja tämän vuoden merkittävä uutuus on Disab Futurion -imukaivuri. Futurionin laadukkaat ominaisuudet takaavat tehokkuuden ja monikäyttöisyyden, ja samalla täytetään kaikki uusimmat alan vaatimukset ongelmitta. Futurion soveltuu erinomaisesti Suomen markkinoille ja erityisesti ympäristönhuollon sekä maarakennuksen aloilla tuotteen tuomat hyödyt ovat hyvin merkittäviä”, korostaa Åsenbrygg.

Pirteästi Porvoossa

Vaikka Mikko Perokorpi sulkee puoliksi yhden merkittävän oven takanaan, ei tahti miehellä juuri hellitä. ”Yhdestä osa-alueesta on helppo luopua, kun tietää jatkon olevan hyvissä käsissä. Tulen kyllä jatkamaan erityisesti imulaitteistojen yksilöllisten varustelujen parissa ja muutenkin avustan tarvittaessa verstaan puolella. Jatkossa minua työllistää eniten vaimoni kanssa pyörittämäni kokous- ja juhlatila Porvoon Merisavu kauniissa Suomenlahden saaristossa. Aktiviteettejä saarella riittää, sillä kalastuksen, metsästyksen sekä sienien ja marjojen poiminnan kautta tarjoamme asiakaskunnallemme tien upeisiin kotimaisiin ruokalajeihin koulutusten ja rentoutumisen ohella”, päättää Perokorpi.

Katso Disab Futurion -esittelyvideo:

Lue myös: Uusi ADR-imuauto Kokkolaan

Lue seuraavaksi