Uutiset

Kuljetuskalusto

DB Schenker ostaa Vähälä Yhtiöt

Schenker Oy ja Vähälä Logistics Oy:n omistajat Ville Vähälä, Tiina Salonen ja Janne Vähälä ovat 23.7.2021 allekirjoittaneet kauppakirjan Vähälä Yhtiöiden koko osakekannan myymisestä Schenker Oy:lle. Vähälä Yhtiöihin kuuluvat Vähälä Logistics Oy ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lauri Vähälä Oy, Kiitoterminaali Oy ja Oritkarin Huoltokorjaamo Oy. Kaupan osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Vähälä Yhtiöt on vuonna 1937 alkunsa saanut suomalainen perheyritys, joka tarjoaa kotimaan maakuljetuspalveluita Keski- ja Pohjois-Suomessa DB Schenker -verkoston kumppanina. Yritysten yhteistyö on alkanut vuonna 1956. Vuonna 2020 Vähälä Logistics Oy:n liikevaihto oli noin 57 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa oli noin 280. Vähälä Yhtiöt on edistänyt omalla toimialueellaan ympäristön kannalta tehokasta kuljetustoimintaa investoimalla kaasukäyttöiseen ja täyssähköiseen jakelukalustoon sekä pitkiin HCT-ajoneuvoyhdistelmiin. Vähälä Yhtiöiden oma kalusto on Euro6-luokkaa ja uusimmissa kiinteistöissä hyödynnetään maalämpöä.

”Tämä yrityskauppa vahvistaa DB Schenkerin asemaa Suomessa”, sanoo Petteri Nurmi, DB Schenkerin toimitusjohtaja Suomessa. ”Kauppa turvaa DB Schenkerin aseman kotimaan ja kansainvälisen kuljetustoiminnan kärkinimenä Suomessa. Meille tarjottiin mahdollisuus varmistaa DB Schenkerin kotimaan kuljetusverkoston rakenne Keski- ja Pohjois-Suomessa ostamalla Vähälä Yhtiöt, joiden vastuulla näiden alueiden kuljetustoiminta verkostossamme on ollut.”

”Logistiikka-ala on muuttunut voimakkaasti viimeisten vuosien aikana ja Vähälä Yhtiöiden elinkaari on tullut päätökseensä. Yhtiömme on hyvässä kunnossa ja näen, että sen tulevaisuuden ja kehittymisen kannalta myyminen DB Schenkerille on tässä vaiheessa oikea ratkaisu”, kommentoi Vähälä Yhtiöiden toimitusjohtaja Ville Vähälä. ”Uskon, että jatkossa Vähälä Yhtiöillä ja sen ammattitaitoisella henkilökunnalla on erinomaiset menestymisen mahdollisuudet osana DB Schenker-konsernia ja myös yhtiön asiakkaille avautuu tulevaisuudessa entistä kattavammat logistiikkapalvelut.”

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.


Lue seuraavaksi