Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF XF uudistui perinteitä vaalien

Suomalaismarkkinoilla maltillisesti, joskin määrätietoisesti markkinaosuuttaan kasvattanut DAF kohtaa tulevan Euro 6 -päästönormin uudella XF-mallistolla. Miedot ulkoiset muutokset kätkevät taakseen huomattavan joukon uusia teknisiä ratkaisuja, joiden myötä keväällä 2013 Eindhovenissa alkaa täysin uuden automallin tuotanto.

DAF XF:n sydämenä on täysin uusi kuusisylinterinen Paccar MX-13 –moottoriperhe. 410, 460 tai 510 hevosvoiman tehon tarjoavien moottoreiden vastaavat maksimivääntömomentit ovat 2000, 2300 ja 2500 Nm.

Nyt Eurooppaan rantautuvaa moottorimallistoa on myyty Yhdysvalloissa jo kohta kolmen vuoden ajan konsernin Kenworth ja Peterbilt -tuotteissa.  Uuden XF:n tuotekehityksessä tiiviisti työskennelleen tuotekehitysjohtaja Ron Borsboomin mukaan ”uudella mantereella” on käytössä jo reilut 30 000 sikäläisen EPA 10 -päästönormin mukaista MX-13-moottoria käyttökokemusten ollessa erittäin myönteisiä.

Uusissa moottoreissa hyödynnetään muun muassa common rail -suihkutusta, muuttuvageometrista turboahdinta, pakokaasujen takaisinkierrätystä, SCR-teknologiaa sekä partikkelisuodatinta.

Euro 6 -normin myötä autovalmistajan vastuu tuotteesta kasvaa, sillä valmistajan on taattava päästötason säilyminen vähintään 700 000 kilometrin tai seitsemän vuoden ajan. Tämän vuoksi DAF on kasvattanut OBD-järjestelmää lukuisilla tunnistimilla ja kontrollijärjestelmillä, jotka valvovat muun muassa palamisen tuloksena syntyviä päästöjä. Tässä kohdin valmistajan edustajat kertovat jälkeenpäin tehtävän moottorin ”optimoinnin” muuttuvan aikaisempaa vaikeammaksi ja valmistajan vastuun myötä myös aikaisempaa laittomammaksi.

Vaihteistojen automatisointi ottaa pitkiä askeleita ja myös DAF kertoo vaihteistojen saaneen osakseen tuotekehityksen huomiota, mikä on tuonut mukanaan käyttöä helpottavia ja mukavuutta lisääviä toimintoja. Automatisoidun As Tronic -vaihteiston ominaisuuksiin on lisätty vakionopeudensäätimen käytöllä aktivoituva ja polttoainetaloutta parantava Eco Roll. Toinen kulutukseen ja matkantekoon vaikuttava uudistus on Fast Shift, joka suorittaa vaihtamisen kahden suurimman vaihteen välillä nopeasti ilman kytkintä.

Valmistajan mukaan uudessa MX-13 -moottoriperheessä lukuisat tekniset uudistukset yhdistyvät koeteltuihin ja hyviksi havaittuihin ratkaisuihin. Tuotekehityksen tuloksena aikaisempaa useampi toiminto on keveyden ja kestävyyden parantamiseksi integroitu suoraan moottorilohkoon, joka yhdessä sylinterikannen kanssa on valettu GCI-suurlujuusteräksestä.

Polttoaineen suihkutuksesta vastaava Common rail -järjestelmä voi tarvittaessa tuottaa jopa 2500 barin paineen, mikä tuo mukanaan aikaisempaa tarkemman ja hienojakoisemman polttoainesuihkun. Älykäs järjestelmä mahdollistaa myös monivaiheisen suihkutustapahtuman, mikä auttaa melu- ja päästötason sekä polttoaineen kulutuksen alentamisessa.

Ohjaamon tilajärjestely on pidetty liki ennallaan, mutta uutta on tuotu muun muassa aikaisempaa monipuolisemmin toiminnoin varustetun istuimen ja kooltaan kasvaneen vuoteen muodossa. Kojelaudan muodot ovat paljolti entisellään, joskin sävyt ja materiaalit ovat vaihtuneet. Ohjauspyörä sekä mittaristo ovat uudistuneet täysin ja kuljettajan käyttöön tarjotaan aikaisempaa enemmän tietoa niin ajoneuvosta kuin ajotavasta.

DAF tuo nyt markkinoille kuljettajan ajokäyttäytymistä seuraavan Driver Performance Assistant -ohjelmiston, joka arvostelee muun muassa ennakointia, vaihteiston käyttöä sekä jarruttamista.

Uudet ja uudistuneet komponentit ovat saaneet seurakseen myös täysin uuden runkorakenteen, jonka avulla auton omamassaa on saatu puristettua alhaisemmaksi. Yhtenä rungon suunnittelun lähtökohtana oli tehdä tilaa Euro 6 -moottorin vaatimalle, aikaisempaa suuremmalle jäähdyttimelle.

Uudelleen muotoillun rungon lisäksi uutta ajattelua tuotiin myös jousitukseen. Etuakselin paraabelijousipakkaa levitettiin 10 millillä 90 millimetriin, mikä Borsboomin mukaan yhdessä jousituksen uuden luonteen ja täysin uuden ohjaamojousituksen kanssa tuo ajamiseen vakautta ja pehmeyttä. Tässä kohdin myös etuakselit laitettiin uusiksi ja nyt tarjolla on kantavuudeltaan parempia sekä raideväliltään kasvaneita vaihtoehtoja, jotka tuovat ajamiseen vakautta.

CT Finland Oy:n Tapani Lamberg kertoo uuden XF:n saapuvan Suomeen ensi kevään aikana. ”Tuotanto alkaa huhtikuussa suomalaisen ensi-illan ollessa viimeistään Kuljetus-näyttelyssä toukokuussa”, kertoo Lamberg ainoastaan Euro 6-tekniikkaan nojautuvan ajokin rantautumisesta Suomeen. Euro 5 -moottoriin päätyvä asiakas joutuu tyytymään nykyiseen XF105-malliin.

Tammikuun alkupuolella ilmestyvästä Konepörssistä voit lukea ensitunnelmia uutuusajokista ja sen tarjoamista ominaisuuksista.

Ari Perttilä

Video – DAF XF uudistui perinteitä vaalien

Lue seuraavaksi