Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF teki kodin Vuosaareen

”Uudet toimitilat antavat jälkimarkkinointiin uudenlaista puhtia, sillä käytössämme on nyt viisi läpiajettavaa huoltoväliä sekä reilu asiakaspalvelutila automyynnin ja varaosahuollon tarpeisiin”, valottaa myyntipäällikkö Tapani Lamberg 11 osaajaa työllistävän toimipisteen strategisia lukuja. Alkuvaiheessa asiakkaita palvellaan 07.00-16.00 välisenä aikana, joskin tavoitteena on venyttää aukioloaikaa varsinkin illan suuntaan.

”Tämän vuoksi etsimmekin koko ajan uusia, ammattitaitoisia ja työtä pelkäämättömiä asentajia, joiden määrä on syksyn aikana kasvanut jo kahdella”.

DAF-kannan myönteisen kehittymisen myötä on jälkimarkkinointiverkostoa vahvistettu Karjalan suunnalla joensuulaisen VMP-kone Oy:n aloitettua valtuutettuna huoltopisteenä. Lambergin mukaan huoltopisteverkostossa on edelleen liiaksi valkoista aluetta, jonka vähentämiseksi tehdään jatkuvaa työtä.

”Lahti-Kouvola, Kainuu, Kemi-Tornio-Rovaniemi”, luettelee Lamberg paikkakuntia, joissa kaivataan luotettavaa sopimushuoltokumppania. Menestys markkinoilla perustuu myynnin ja jälkimarkkinointiverkoston yhteistyöhön, vaikka toimijat olisivatkin juridisesti eri yhtiöitä.

”Markkina-aseman ylläpitäminen ei onnistu ilman tukevaa ja luotettavaa taustaorganisaatiota”, painottaa Lamberg esitellessään uutta kalustoa kiinnostuneelle asiakaskunnalle.

Taustaorganisaation, eli CT Finland Oy:n tunnettavuuden lisääminen on yksi ensi vuoden tavoitteista. Lambergin mukaan DAF tunnetaan jo hyvin, mutta CT Finland Oy on edelleen monelle automiehelle tuntemattomampi tekijä.

”Kuulumme Koops Furness-konserniin, joka työllistää Hollannissa, Suomessa ja Ruotsissa noin 1100 autoalan ammattilaista”, muistuttaa myyntipäällikkö, joka katsoo tulevaan vuoteen erittäin luottavaisin mielin muun muassa kuljetusmäärien kasvuun perustuen.

”Autoalan toimijat ennustavat maltillista kasvua, mikä tarkoittaisi 2400-2500 raskaan kuorma-auton rekisteröintiä. Meidän tavoitteenamme on saavuttaa 4-5 prosentin markkinaosuus, eli haluamme kasvaa markkinoita ripeämmässä tahdissa. Raskaiden ajokkien ohella tuotevalikoimamme pitää sisällään myös keveämpiä ajokkeja”, summaa Lamberg, jonka mukaan autoilijat ovat kiitelleet erityisesti hollantilaismerkin polttonestetaloudellisuutta ja kuljettajaystävällisyyttä.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi