Uutiset

Kuljetuskalusto

Daf käynnistää sähkökuorma-autojen kokoonpanotehtaan

DAF Electric

DAF lisää tuotantolaitoksiinsa uuden sähkökuorma-autojen kokoonpanotehtaan Eindhovenissa, jossa se käynnistää tänä keväänä uuden sukupolven Daf XD- ja XF Electric -sähkökuorma-autojen tuotannon. Nämä täysin sähkökäyttöiset ajoneuvot tarjoavat jopa yli 500 kilometrin päästöttömän toimintamatkan yhdellä latauksella, mikä on merkittävä edistysaskel Daf:n matkalla kohti entistä puhtaampaa maantiekuljetusta.

Täysin uusi sähkökuorma-autojen kokoonpanotehdas sijaitsee Daf Trucksin tiloissa Eindhovenissa. Sähkökuorma-autotehdas valmistui 18 kuukaudessa.

Ensimmäiset Daf XD- ja XF Electric -kuorma-autot valmistuvat tänä keväänä. Daf odottaa tuotannon kasvavan seuraavien vuosien aikana tuhansiin ajoneuvoihin vuodessa, mikä vastaa täysin sähkökäyttöisten kuorma-autojen lisääntyvää kysyntää.

4×2- ja 6×2-vetoautot ja alustat

Jokaisen uuden Daf-sähkökuorma-autosukupolven perustana toimii niin kutsuttu glider eli alusta, jossa on ohjaamo mutta ei voimansiirtoa. Glider-alustat valmistetaan Daf:n kuorma-autojen päätuotantolinjalla. Tämän jälkeen 4×2- ja 6×2-tasakuorma-autot ja 4×2-vetoautot täydennetään XD- ja XF Electric -malleiksi kahdeksanvaiheisessa prosessissa sähkökuorma-autojen kokoonpanolinjalla.

Kaksi kokoonpanolinjaa

Uudessa tehtaassa on kaksi kokoonpanolinjaa. Akustot kootaan erillisellä kokoonpanolinjalla ja kaikki korkeajännitteiset osat, kuten akut ja voimansiirto, asennetaan alustaan pääkokoonpanolinjalla. Tämän jälkeen kuorma-autot tarkistetaan läpikotaisin viimeistelypisteissä, jotta ne ovat varmasti täydellisessä kunnossa.

Räätälöinti

DAF XF Electric

Kuten kaikki Daf-ajoneuvot, XD- ja XF Electric -mallit räätälöidään vastaamaan jokaisen asiakkaan toiveita täydellisesti. Tämän vuoksi PACCAR-sähkövoimansiirrot ovat modulaarisia. Autot on saatavissa kahdella Paccar EX -moottorilla, joissa on kuusi eri suorituskykyluokkaa. Sen lisäksi akustot voidaan asentaa alustaan eri paikkoihin asiakkaan tarpeiden mukaan. Tämä takaa erittäin joustavat mahdollisuudet päällirakentajille.

Daf XD ja XF Electric

Daf XD- ja XF Electric -mallit julkistettiin IAA-messuilla Hannoverissa syyskuussa 2022. Täysin sähkökäyttöiset Paccar-voimansiirrot tuottavat 170–350 kW:n (210–480 hv:n) tehon. Daf tarjoaa myös modulaarisia akustovaihtoehtoja. Pienimmässä akustossa on kaksi riviä, joiden yhdistetty kapasiteetti on 210 kWh ja toimintasäde jopa 200 kilometriä. Suurimmassa akustossa on viisi riviä, joiden yhdistetty kapasiteetti on 525 kWh ja toimintasäde jopa yli 500 kilometriä. Sähkökuorma-autot on varustettu täydellisesti pikalatausta varten ja jopa suurin akusto voidaan ladata tyhjästä 80 prosenttiin vain hieman yli 45 minuutissa.

International Truck of the Year

Täysin uusi Daf XD on jakelualan uusi merkkipaalu erinomaisten turvaominaisuuksiensa, tehokkuutensa ja ylivoimaisen ajomukavuutensa ansiosta. Ei olekaan yllättävää, että Daf XD -mallisto voitti hiljattain International Truck of the Year 2023 -palkinnon International Truck of the Year 2022 -palkinnon voittaneiden Daf XF-, XG- ja XG+-mallien jalanjäljissä. XD-, XF-, XG- ja XG⁺-mallien ainutlaatuiset ominaisuudet kuuluvat vakiona myös XD Electric- ja XF Electric -malleihin.Lue seuraavaksi