Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF ja VDL Groep kehittävät sähköisen kuorma-auton

DAF Trucks aloittaa yhteistyön VDL:n kanssa kehittääkseen ensimmäisen sarjan CF Electric -kuorma-autoja, jotka tulevat suurimpien asiakkaiden käyttöön kuluvan vuoden aikana.

Ajoneuvot käyttävät huipputason VDL E-Power -teknologiaa, joka takaa nollapäästöt ja erittäin alhaisen melutason. Kuorma-autot kenttäkokeita varten valmistaa DAF, ja VDL Groep asentaa niihin sähkövoimansiirron. Tämä osoitus yhtiöiden välisestä vahvasta yhteistyöstä hyötyajoneuvojen sähköistämisen alalla.

Teknologiaa asiakkaat edellä

”DAF on toiminut pitkään kehittäen innovatiivisia ratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaidemme kehittyviin tarpeisiin, ja tarjoamme heille myös jatkossa täyden valikoiman sopivia teknologioita, jotka varmistavat heidän menestyksensä”, toteaa Preston Feight, DAF Trucksin toimitusjohtaja.

”DAF on yksi ensimmäisistä valmistajista, jotka kehittivät hybridisähkökäyttöisiä jakeluautoja Euroopassa, ja se on jatkanut hybridi- ja sähkökäyttöisten voimansiirtojärjestelmien kehittämistä. Yhä useampi kaupunki on ilmoittanut suunnitelmistaan vaatia nollapäästöjä ja erittäin alhaista melutasoa, joten varmistamme, että asiakkaamme löytävät ihanteelliset ratkaisut, jotka takaavat heidän menestyksensä.”

VDL Groep: johtava hyötyajoneuvojen sähköistäjä

CF Electricin osalta DAF tekee yhteistyötä VDL Groepin kanssa, jonka toimipaikka on myös Alankomaiden Eindhovenissa. VDL on johtavien teknologioiden yhtiö, jolla on huomattava kokemus hyötyajoneuvojen sähköistämisestä erityisesti julkisen liikenteen linja-autojen osalta.

”VDL on osoittanut olevansa johtaja täysin sähköisten julkisen liikenteen linja-autojen alalla ja on toimittanut jo satoja sähköisiä linja-autoja julkisen liikenteen liikennöitsijöille ympäri Eurooppaa”, kertoo Willem van der Leegte, VDL Groepin pääjohtaja.

”Yhteistyön aloittaminen DAF:n kanssa tämän sähköisen kuorma-auton parissa edustaa jännittävää kehitystä ja on kahdelle eindhovenilaiselle teknologiayhtiölle valtava mahdollisuus johtaa sähköisten hyötyajoneuvojen maailmaa.”

Nollapäästöt kaupunkijakelussa

CF Electric on 4×2-vetoauto, ja sillä voidaan toimittaa jopa 40 tonnin jakeluita kaupunkialueilla, joissa käytetään vakiona yksi- tai kaksiakselisia puoliperävaunuja. Kuorma-auto pohjautuu DAF:n CF-malliin, joka on Vuoden kuorma-auto 2018, ja se käyttää VDL:n edistynyttä E-Power-teknologiaa toimiakseen täysin sähköisesti.

Älykkään voimansiirron ydin on 210 kW:n sähkömoottori, joka saa energiansa 170 kWh:n litium-ioni -akkuyksiköstä. CF Electricin toimintasäde on noin 100 kilometriä, joka on sopiva suurten määrien jakeluun. Akkujen nopea lataus voidaan suorittaa 30 minuutissa, ja akkujen täydellinen lataus voidaan saavuttaa vain 1,5 tunnissa.

Lue seuraavaksi