Uutiset

Kuljetuskalusto

Daf ennätyksiin vuonna 2018

Daf Trucks rikkoi kaikki ennätykset vuonna 2018. Historiallisen suuren 16,6 prosentin markkinaosuuden ansiosta Daf on kasvanut Euroopan toiseksi suurimmaksi merkiksi raskaiden, yli 16 tonnin kuorma-autojen segmentillä. Daf on Euroopan markkinajohtaja tärkeällä vetoautosegmentillä, jossa sen markkinaosuus on hulppeat 19,8 prosenttia. Vuonna 2018 yli 16 tonnin kuorma-autojen myynti Euroopassa kasvoi 319 000 kappaleeseen verrattuna vuonna 2017 myytyyn 306 000 kappaleeseen.

”Euroopan talous on ollut erittäin vahva kuluneen vuoden ajan. Se on johtanut kovaan kysyntään kuljetuksessa ja vastaavasti kuorma-autojen tarpeeseen”, kertoo Daf Trucksin puheenjohtaja Harry Wolters.

Markkinajohtaja seitsemässä Euroopan maassa 

Edeltävien vuosien tapaan Daf oli vuonna 2018 markkinajohtaja raskaan kaluston segmentillä Alankomaissa, Iso-Britanniassa, Puolassa ja Unkarissa. Hollannissa päämajaansa pitävä Daf oli markkinoiden suurin toimija myös Belgiassa, Bulgariassa ja Tšekin tasavallassa. Euroopan suurimmalla kuorma-autojen markkina-alueella Saksassa Daf oli jälleen kerran suurin tuontimerkki 12,3 prosentin markkinaosuudella.

Vakaa markkinaosuus 6–16-tonnisten segmentillä

Euroopan kokonaismarkkinat kevyiden kuorma-autojen osalta pienenivät jonkin verran vuonna 2017 myydyistä 52 500 kappaleesta vähän vajaaseen 52 000 kappaleeseen vuonna 2018. Daf:n markkinaosuus tällä segmentillä oli 9,0 prosenttia. Daf on markkinajohtaja kevyiden kuorma-autojen luokassa sekä Iso-Britanniassa että Irlannissa.

Lisäkasvua Euroopan unionin ulkopuolella

Daf myi 8 700 kuorma-autoa Euroopan unionin ulkopuolelle. Daf vahvisti asemaansa markkinajohtajana Taiwanissa Daf Euro 6 -kuorma-autojen uusimman sukupolven esittelyn myötä. Daf:n markkinaosuus kasvoi myös Israelissa, Valko-Venäjällä ja Etelä-Afrikassa, ja yhtiö myi ennätysmäärän kuorma-autoja Indonesiassa. Daf CF -mallin kokoaminen alkoi Daf:n emoyhtiölle Paccarille kuuluvalla tehtaalla Australian Bayswaterissa. Daf myi lähes 4 000 Paccar-moottoria linja-autojen ja erikoisajoneuvojen johtaville valmistajille ympäri maailman. Vuonna 2018 myytiin ensimmäiset moottorit Singaporessa ja Myanmarissa.

”Daf haluaa jatkaa kasvua”

”Vuonna 2018 saimme luotua vahvan perustan tulevaisuuden kasvulle yhdessä ammattimaisten jälleenmyyjiemme kanssa”, kertoo Richard Zink, markkinoinnista ja myynnistä vastaava johtoryhmän jäsen. ”Markkinoilla arvostetaan kuorma-autojemme luotettavuutta, matalia käyttökustannuksia ja erinomaista ajomukavuutta, ja olemmekin saaneet paljon uusia asiakkaita kuluneen vuoden aikana. Uusia asiakkaita on tullut sekä pienistä että suuria kansainvälisiä ajoneuvokantoja ylläpitävistä yrityksistä, mikä on kasvattanut markkinaosuutemme 15,3:sta 16,6 prosenttiin. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Daf on Euroopan vetoautomarkkinoiden johtaja. Markkinoiden kärkisijaa tavoittelemme myös alustojen ja erikoiskäyttöön tarkoitettujen autojen kattavalla valikoimalla, koska meillä on täydellinen ratkaisu kaikkiin kuljetustarpeisiin.”

Ennätystuotanto

Vastatakseen suureen kysyntään Daf valmisti ennätysmäärän, eli yli 67 000 kevyttä, keskiraskasta ja raskasta kuorma-autoa vuonna 2018. Määrä kasvoi 10,1 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Daf arvioi, että raskaiden Euroopassa kuorma-autojen markkinat vetävät hyvin myös vuonna 2019, ja uusien autojen myyntimäärä asettuu 290 000 ja 320 000 kappaleen välille.

Lue seuraavaksi