Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF City Turn Assist tekee kaupunkiajosta turvallisempaa

DAF City Turn Assist

DAF Trucks haluaa parantaa muiden tienkäyttäjien turvallisuutta kaupungeissa. Siksi se julkaisee nyt DAF City Turn Assistin -kuolleen kulman valvontajärjestelmän. Se on tilattavissa 4×2 FT- ja 6×2 FTP -vetopöytäautoille tehtaalta toimitettavana lisävarusteena. DAF City Turn Assist on myös saatavana jälkiasennettavana.

DAF:n City Turn Assist on turvallisuustoiminto, joka varoittaa kuljettajaa varoitusmerkein ja -äänin, jos jokin muu tienkäyttäjä – kuten jalankulkija, polkupyörä, auto tai moottoripyörä – on apukuljettajan puolen kuolleessa kulmassa. Valvontajärjestelmä varoittaa kuljettajaa hitaassa kaupunkiajossa, mutta havaitsee myös toisella kaistalla olevat muut tienkäyttäjät esimerkiksi kaistanvaihdon ja moottoritielle liittymisen aikana.

DAF City Turn Assist hyödyntää tutkajärjestelmää ja havaitsee kohteet myös näkyvyyden ollessa huono. Apukuljettajan puoleiseen takalokasuojaan on asennettu yksi lähietäisyydeltä toimiva tutkayksikkö. Se on suunniteltu toimimaan haastavimmissakin olosuhteissa.

Varoitukset näytetään LED-näytöllä, joka sijaitsee hyvässä paikassa apukuljettajan puolen A-pilarissa sivupeilin lähellä. Kun oikeanpuoleinen suuntavilkku on käytössä, järjestelmä voi antaa myös äänivaroituksia. Tehtaalta toimitettava DAF City Turn Assist -yksikkö sisältää kaikki järjestelmän asennukseen tarvittavat osat (tutkayksikön, näytön ja johtosarjat).

DAF City Turn Assist on saatavana lisävarusteena vasemmanpuoleisella ohjauksella varustetuille Euro 6 4×2 FT- ja 6×2 FTP -vetopöytäautoille, joissa on MX-11- tai MX-13-moottori, sekä CF Electric -mallille.

Lue myös: DAF CF Electric on nyt saatavilla 6×2-kuorma-autoalustalla

Lue seuraavaksi