Uutiset

Kuljetuskalusto

Continentalilta yhteenveto talvirengassäädöksistä

Continental

Continental julkaisee yhteenvedon talvirengassäännöksistä kaudelle 2022/2023, joka kattaa yhteensä 39 maata Euroopassa ja ympäri maailmaa avuksi kuljetusyrityksille ja kalustoyhtiöille. Saksassa voimassa olevat määräykset ovat ennallaan viime vuodesta, ja sama pätee muiden maiden vaatimuksiin.

Tien päällä Scandinavia-talvirengasmalliston kanssa

Conti Scandinavia -renkaat ovat ihanteellinen valinta talviajoon kaikkialla maailmassa. Kuljetusyhtiö Auto Siegl Pkw-Spezialtransporte on toiminut Suomessa ja Ruotsissa jo vuosia ja siirtyi hiljattain Continentalin talvirengasperheeseen.

”Olen erittäin vaikuttunut renkaasta”, kehuu kuorma-auton kuljettaja Rene Munke. ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun olen ajanut Scandinavia-renkaalla ja olen todella tyytyväinen, koska pito on aivan poikkeuksellinen.”

Kuorma-auton kuljettaja Sami Pyöränen, joka työskentelee suomalaisessa kuljetusyrityksessä Pohjaset Oy:ssä, on samaa mieltä. ”Renkaat tarjoavat erinomaisen hallittavuuden ja tiedät, että ajoneuvosi seuraa ohjauspyörän liikkeitä”, hän sanoo ja jatkaa, kuinka villieläimet ylittävät toisinaan lumisia teitä ja polkuja.

”Etenkin täällä Pohjois-Suomessa on paljon poroja, ja saatat joutua jarruttamaan äkillisesti ja ryhtyä väistötoimiin. Scandinavia-renkaat pysäyttävät kuorma-auton turvallisesti myös voimakkaassa jarrutuksessa. Renkaat lisäävät itseluottamusta.”

Hyvä suunnittelu suorituskyvyn takana

Conti Scandinavia -renkaat tunnetaan turvallisista ajo-ominaisuuksistaan myös vaikeissa tieolosuhteissa. Rengasmallisto käyttää erityistä kaksivaiheista lamellitekniikkaa, joka on suunniteltu varmistamaan suorituskyky.

Optimoidut kumiseokset tarjoavat erityisen korkean pidon lumella, jäällä ja märällä tiellä, kun taas renkaiden korkea luonnonkumipitoisuus antaa renkaille optimaalisen vierintävastuksen ja vaaditun joustavuuden alhaisissa lämpötiloissa. Toinen etu on se, että renkaat ovat suhteellisen hiljaiset, kuten ne käytännössä osoittavat.

”Ajaessani kuuntelen äänikirjoja musiikin sijaan, ja teen sitä tuntikausia”, kertoo Rene Munke. ”Skandinavia-malliston renkaat käyvät huomattavasti hiljaisemmin. Se on todella hyvä ajomukavuuden kannalta.”Lue seuraavaksi