Uutiset

Kuljetuskalusto

Cargotecin huolto pitää kaluston toimintakunnossa

Myyntiyhtiö Cargotec Suomi vastaa Hiabin ja Kalmarin tuotteiden myynnistä, huollosta ja varaosapalveluista Suomessa. Sen palveluksessa toimii 140 henkilöä, joista 80 toimii huollon palveluksessa. Molemmilla merkeillä on pitkä historia. Hiab-kuormausnosturit on toiminut samalla tuotemerkillä pitkään, mutta Hiab-tuoteperheeseen kuuluvia tuotteita, kuten Multilift, Loglift, Jonsered, Focolift, Zepro ja Moffet, eivät kaikki välttämättä aina osaa yhdistää Cargotec:iin.

Kaikille ei myöskään liene täysin selvää, että Kalmar-tuotteiden lisäksi Cargotec Suomella on pitkä historia ja vahva osaaminen Valmet- ja Sisu-merkkisten siirtokoneiden parissa. Valmet- ja Sisu-merkkisiä kontinkäsittelylaitteita, trukkeja, puukurottajia, terminaalitraktoreita, pyöräkuormaimia on edelleen käytössä ympäri Suomenniemen mittavissa määrin.

”Monet esimerkiksi Valmet-merkillä valmistetut laitteet ovat edelleen ihan aktiivisessa käytössä ja vankkarakenteisina niitä on järkevä kunnostaa”, kertoo huoltopäällikkö Petri Rajamäki Cargoteciltä. ”Aina ei merkki yhdisty nykyiseen toimijaan Cargoteciin, mutta meillä on varsin hyvä varasto varaosia myös vanhempiin Valmet- ja Sisu-laitteisiin sekä osaaminen näiden korjaamiseen.”

”Teemme näihin myös peruskunnostuksia, mutta nykyinen suuntaus on enemmän osakunnostukseen, jossa esimerkiksi trukin nostolaitteet tai voimansiirto kunnostetaan. Osakunnostusta kannattaa todella miettiä varteenotettavana vaihtoehtona. Tällä tavalla koneelle saadaan kohtuuhinnalla lisää huolettomia käyttötunteja”, vinkkaa Rajamäki.

Kattava huoltoverkosto

Cargotecillä on Suomessa varsin kattava huoltoverkosto. Se käsittää 11 omaa huoltopistettä, joita täydentää laaja kumppanuusverkosto. Myös huoltoautoilla liikkuvia asentajia on mukana toiminnassa, joten korjausapua on saatavana myös koneen viereen työmaalle ja mihin päin Suomea tahansa. Omien tuotemerkkien, joihin osaaminen on erityisen vahvaa, lisäksi kaikkien muidenkin valmistajien koneita otetaan huoltoon, jolloin voidaan esimerkiksi samalla käynnillä hoitaa kaikki tarpeelliset toimenpiteet yrityksen kalustoon.

Huollot voi Cargoteciltä tilata yksittäisinä määräaikaishuoltoina, tehdä täydellinen huolto- ja korjaussopimus tai jotakin tältä väliltä. Myös määräaikaistarkastukset kuuluvat Cargotecin palveluihin. Nämä ovat nostureissa lakisääteisiä ja ne voidaan kätevästi yhdistää huoltojen yhteyteen. Unohtaa ei myöskään sovi Hiab-tuotteiden asennustoimintaa. Tarjontaan kuuluu myös erilaiset lisälaitteet ja niiden asennus, koneiden modernisoinnit ja säädöt sekä koulutuspalvelut.

Huollot ja korjaukset tehdään Cargotecillä aina alkuperäisosilla. Näin asiakas voi olla varma, että kone on turvallinen ja käytettävyys sellainen, kuin sen on suunniteltu olevan. Eräs merkittävä työllistäjä ovat vaihtokonekunnostukset, joita Cargotecillä tehdään erityisesti puutavaranostureihin mittavissa määrin. Kolarikorjaukset ovat myös osa toimintaa. ”Kolarivaurion korjauksesta kannattaa kysyä ammattilaisen arvio kannattavuudesta, josko vaurio pystytäänkin korjaamaan järkevin kustannuksin”, muistuttaa Rajamäki.

Cargotec edustaa laitteita lastinkäsittelyn tarpeisiin

Hiab-tuotevalikoimaan kuuluvat Hiab-kappaletavaranosturit, Loglift- ja Jonsered-puutavara- ja kierrätysnosturit, Multilift-vaihtolavalaitteet, Focolift- ja Zepro-takalaitanostimet sekä Moffet-ajoneuvotrukit. Kalmar-tuotevalikoima koostuu kenttänostureista, konttinostureista, -lukeista ja -kurottajista, terminaalitraktoreista, puukurottajista sekä trukeista. Cargotec Finland Oy edustaa lisäksi Sunfab-hydraulikomponentteja ja TeleRadio-radiokauko-ohjaimia sekä omaa valmistusta edustavia TRM-kevyt- ja kerroslavoja.

Cargotec tekee ajoneuvojen päällirakenteet pitkällä kokemuksella laatujärjestelmänsä mukaisesti huoltaa edustamiensa merkkien lisäksi muitakin merkkejä, toimittaa edustamiensa laitteiden varaosat koko Suomen kattavan huoltopisteverkoston välityksellä. 

www.cargotec.com 

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi