Uutiset

Kuljetuskalusto

Cape to Cape – Välähdyksiä Euroopan itäreunalta

Ranskalainen kulttuuri suosii näyttävyyttä ja täysipainoista heittäytymistä asiaan kuin asiaan. Eikä Renault Trucks tee tästä poikkeusta, vaikka yhtiössä pitäisi nykyään ilmetä myös hillitympiä, göteborgilaisia vaikutteita. Monien kansainvälisten hyötyautonäyttelyiden vetonauloiksi ja katseenvangitsijoiksi ovat osoittautuneet Renaultin toteuttamat konseptiautot, jotka ovat siirtäneet yleisön ainakin pari sukupolvea ajassa eteenpäin.

Ennakkoluulottomuutta vaadittiin neljä vuotta sitten Renaultin järjestäessä unohtumattoman seikkailumatkan muinaista silkkitietä pitkin Lyonista Pekingiin. Kokemukset tästä reilun 22 000 kilometrin taipaleesta olivat myönteiset ja kannustavat, joten pari vuotta sitten Lyonin miehet kaivoivat maailmakartan esiin löytääkseen uuden, silkkitietä haastavamman reitin.

Kartan ja markkina-alueiden tutkiskelun perusteella päädyttiin kulkemaan pohjoisesta etelään, Jäämeren rannalta Hyväntoivonniemeen. Reilun 30 000 kilometrin taipaleeseen varattiin aikaa neljä kuukautta. Heti alkuun oli selvää, että nyt ei olla tekemässä viikonlopun viihteellistä metsäretkeä, vaikka matkalle huikaisevia maisemia mahtuukin.

Maastokelpoisia kulkineita

Matkaan päätettiin lähteä kahdellatoista maastokäyttöön räätälöidyllä Renaultilla, kuudella Keraxilla ja kuudella Sherpalla. Renault Kerax on tuttu laite myös suomalaiskuljettajille, joskin Cape To Cape-kaluston rakentamisessa on huomioitu reitin vaativuus. Matkalle kun osuu paikoin myös tiettömiä taipaleita, jotka vaativat paljon niin autolta kuin sitä ohjastavalta kuljettajaltakin. Kuljettajien ja muiden retkeläisten turvallisuutta ei haluttu vaarantaa millään tavoin, joten ajokit varustettiin reiluin turvakaarin ja kuppi-istuimin, joissa on tukeva matkustaa nelipisteturvavöihin sidottuna. Matkustusmukavuus onkin sitten jo luku erikseen.

Paljolti Hummeria muistuttava Renault Sherpa sen sijaan on meille useimmille vieras kapine. Lähinnä Ranskan armeijan käyttöön tehtyä, kokonaismassaltaan 7,8 tonnin ajokkia lennättää 215 hevosvoimainen Renault DXi 5-kone, jonka jatkeena on Allisonin kuusiportainen automaattivaihteisto. Karu ja yksinkertainen rakenne ovat näemmä tärkeitä valintakriteerejä valittaessa ajoneuvoja ranskalaisen maanpuolustuksen käyttöön.

Jo retken ennakkovalmistelut olivat melko mittavat, koska mitään ei haluttu jättää sattuman varaan. Niinpä reitti ajettiin yhden Keraxin ja Sherpan voimin lävitse jo viime kesänä. Tällä pioneerikeikalla haluttiin varmistaa reitin soveltuvuus kalustolle ja ennakkotutustuminen mahdollisti myös varsin tiukaksi laaditun reittiaikataulun.

Monta maata, monta rajaa, monta ongelmaa

Cape to Cape-seikkailu vie tulenpunaiset Renaultit 17 maahan Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa. Lukuisat rajanylitykset ovatkin omiaan vaikuttamaan aikataulun pitävyyteen, sillä tullimuodollisuudet eivät kaikkialla suju EU-alueella totutulla tavalla ja nopeudella. Muun muassa Ukrainan rajalla retkikunnalla vierähti reilu vuorokausi. Pioneerikeikan miehet joutuivat myös vaihtamaan rajanylityspaikan Bulgarian ja Turkin välillä, koska ensiksi valitulla ylityspaikalla ylitys ei syystä tahi toisesta onnistunut. Automiehillä on usein tapana uhmata kieltoja, joten me käänsimme kolonnan kohti sitä ensimmäistä ylityspaikkaa. Neljän tunnin tullimuodollisuuksien jälkeen puomi avautui ja seurue pääsi jatkamaan matkaansa turkkilaisella maaperällä.

Näihin ja muihin odottamattomiin viivästyksiin varauduttiin reservipäivillä, joita pyrittiin jättämään jokaiselle viikolle vähintään yksi. Tosin kolmen viikon reservipäivät siivottiin kerralla kalenterista laiva-aikataulun muuttumisen vuoksi.

– Punaisen meren yli Jordaniasta Etiopiaan pääsee laivalla kahdesti kuussa ja jostakin syytä juuri meidän laivavuoroa aikaistettiin kolmella päivällä, harmittelee Renault Trucksin Elsie de Nys, joka oli kuitenkin luottavainen retkikuntansa osaamiseen ja marssivauhtiin.

– Kyllä me sinne ehdimme, tuumasi Elsie.

Konepörssi tutustui matkantekoon Euroopan itäreunalla, bulgarialaisella maaperällä. Kiivetkää kyytiin, kiinnittäkää turvavyöt ja nauttikaa matkasta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi