Uutiset

Kuljetuskalusto

Briabilta erikoiskevyt puutavaraperävaunu

Kome Oy esitteli FinnMetko-messuilla erikoiskevyen Briab puutavaraperävaunun. Viisiakselisen perävaunun paino on saatu asettumaan 6,7 tonniin, jolloin painoero perinteiseen vastaavaan on yli 1 000 kiloa. Valmistajan mukaan varsinkin siirtokuljetuksissa mennään jatkossa yhä kevyempiin ratkaisuihin. ”Maksimikuorma kyytiin ilman pelkoa ylikuormasta.”

Painosäästöt on saatu aikaan runkoratkaisujen ja varusteiden kautta. Perävaunun runko on noin puolimetriä etupäästä vakiovaunua lyhyempi ja käytössä oleva siirtosylinteri on kevyempi. Varusteena olevat alumiinivanteet ja -pankot tuovat osaltaan merkittävän painonsäästön.

Painosäästöt on saatu aikaan runkoratkaisujen ja varusteiden kautta. Perävaunun runko on noin puolimetriä etupäästä vakiovaunua lyhyempi.

Messuilla esillä ollut Briab on toteutettu loppuasiakkaan toiveiden mukaisesti. Keveydestä huolimatta kaikki merkitykselliset ratkaisut on säilytetty. Lisävarusteita vaunussa on paljon ja työvaloja jopa normaalia enemmän. ”Siirtokuljetuksiin menevä perävaunu kuljettaa viisimetristä tukkia, jolloin perävaunun keveydestä kertyvä säästö on merkittävä”, totesi Kome Oy:n Seppo Saarnio messuilla.

Erikoiskevyiden Briab-puutavaraperävaunujen valmistusaika ja saatavuus ovat vastaavat kuin vakiovaunuilla. Lisätietoja kannattaa kysyä Kome Oy:n asiantuntevasta myynnistä.

Briabin erikoiskevyt puutavaraperävaunu voidaan varustaa kattavasti muun muassa monipuolisilla työvaloilla.

Lue seuraavaksi