Uutiset

Kuljetuskalusto

Berliet yksityismuseo

Ranskan Lyonin ympäristössä on pitkät perinteet hyötyajoneuvojen valmistamisesta. Jo vuonna 1895 valmistui ensimmäinen tavarankuljettamiseen tarkoitettu auto. Nykyaikaisen mallinen kuorma-auto, jossa oli ohjaamo ja kiinteä lava, valmistui vuonna 1910. Tämä Berliet -merkkinen auto on ajokuntoinen ja nähtävissä Berliet säätiön ylläpitämässä museossa lähellä Renault Trucksin tehtaita. Autotehtailun aloittaneen Marius Berlietin mukaan nimettyjä autoja valmistettiin itsenäisenä merkkinä aina 1960-luvun loppuun saakka. Renault V.I. yhdisti Berliet- ja Saviem -merkkiset raskaat ajoneuvot yhdeksi merkiksi vuonna 1978. Berliet -suku jatkoi vielä sen jälkeen Renault

Ensimmäinen ’moderni’ kuorma-auto, jossa on ohjaamo ja kiinteä lava. Auto on Berliet-merkkinen.

kuorma-autotoiminnassa omistajana. Omistussuhdetta ei enää ole, mutta suvun jälkipolvet ylläpitävät yksityistä automuseota.

Museo on keskittynyt Renault-, Saviem- ja Berliet -merkkisiin raskaisiin ajoneuvoihin. Myös muita Renaultin kanssa yhteistyötä tehneitä automerkkejä löytyy. Museo on yksityisomistuksessa ja sinne pääsee vain erikoistilauksesta. Ajoneuvot ovat kauttaaltaan kunnostettuja ja käyttökuntoisia, niitä on yhteensä parisataa. Museosta löytyy esimerkiksi tehtaalta viimeisenä valmistunut Renault Magnum -kuorma-auto. Valitettavasti emme päässeet testaamaan täysin ajamatonta vuoden 2013 -mallista Magnumia.

Lue seuraavaksi