Uutiset

Kuljetuskalusto

Autoja riistakeiton lomassa

Kuljetuskaluston kysyntä ei juuri tällä hetkellä ole kaikkein kiivainta. Osaltaan tilanne johtunee taloustilanteesta, joskaan alkuvuosi ei muutoinkaan ole parasta aikaa autokaupassa. Lahden Volvo-myyjät koettivat vauhdittaa hiljaista arkea tuomalla pihalle liudan esittelyautoja ja palanpainikkeeksi riistakeittoa – onhan automiehenkin syötävä kerran päivässä. Autojen ja sopan lomassa saattoi tehdä tuttavuutta lahtelaisittain uuden automyyjän kanssa. Kangaskolkan Janne kun siirtyi Kouvolasta Lahteen ja Mikkeliin autokauppaa tekemään.

Aurinkoisessa kelissä vietetty päivä keräsi kävijöitä tasaiseen tahtiin, ainakin Päijät-Hämeessä uskotaan näemmä kuljetusalan tulevaisuuteen. Koeajoautot pyörähtivät pihassa tasaiseen tahtiin, muutei ehtinyt kone jäähtymään, soppateltasta tuli ravittuja miehiä puikkoihin. Tuohon kyytiin mekin mennään, näkyy Lauri Timonen kiipeävän FH520:n portaikossa.

– Näitä 13 litran 520 hevosvoimaisia olemme viime aikoina ottaneet puunajoon. Ovat osoittautuneet taloudellisiksi ja kyllä tämänkin perässä se puu tulee metsästä tehtaalle. Ajoalueeltamme löytyy niin tasamaata kuin mäkiäkin, joten ihan pienellä ei kuitenkaan pärjää, tietää 40 auton kuljetusyrittäjä Timonen.

L&H Timosen laivastoon kuuluu toki muutama isokoneinenkin. 550, 610 ja 660 ovat vetotehot, joita lähinnä Versowoodin ajossa olevien autojen kyljistä löytyy. Hake- ja hiiliautoissa suositaan tällä hetkellä paljolti 480 hevosvoimaisia.

– Tämä 13-litrainen on pieniruokainen kone ja paremmin tämä kulkee kuin edelliset 16-litraiset. Nythän tuo Silvennoisen Seppo koettaa myydä meille 700 hevosvoimaisia, mutta taitaa tulla hinta vastaan, pohtii Timonen kääntäessään puujunaa kohti moottoritietä.

Timonen on vannoutunut Volvo-talo, tällä hetkellä göteborgilaisten markkinaosuus on tasan 100 prosenttia. Yrityskauppojen myötä taloon on välillä tullut muitakin merkkejä, jotka ovat päätyneet nopeasti automyyjä Silvennoisen vaihtoautokatokseen.

– Autoissahan ei oikeastaan ole eroja, ne ovat nykyään kaikki halpoja, mutta niiden korjaus on kallista. Siksi meillä pidetään yllä omaa korjaamoa, missä tehdään mahdollisimman paljon huoltoja ja korjauksia. Merkkikorjaamoa käytetään kauempana ja takuuasioissa.

Puumiehet ovat aina vannoneet manuaalivaihteistoon, Timonen sen sijaan on rastittanut kohdan I-Shift 21 viimeiseen tilauskaavakkeeseen.

– Sillä pärjää mainiosti metsässä, eikä remonttia ole ollut enempää kuin manuaaliaskissakaan, päättää Timonen laskeutuessaan Volvon kajuutasta maankamaralle.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi