Uutiset

Kuljetuskalusto

Auto- ja konehuoltoa Kokkolassa

Konehuolto KTP, Jari Koskela

Keski-Pohjanmaan maakunnan keskuskaupungin Kokkolan elinkeinoelämän perustana on kansainvälinen kemian alan suurteollisuus. Teollisuus, vilkas satama sekä liikenne valtateillä 8, 13 ja 28 tarkoittavat sitä, että raskaita ajoneuvoja ja erilaisia työkoneita on alueella käytössä runsaasti. Toimiakseen ne tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja ajoittain myös korjauksia

Konehuolto KTP Oy on Kokkolassa toimiva runsaan kolmen vuoden ikäinen perheyritys, jonka toimialana on kuljetuskaluston sekä työkoneiden huolto- ja korjauspalvelut. Yhtiön omistavat aviopari Annika ja Mikko Koskela sekä Mikon veli Jari Koskela. Kolmikon lisäksi palkattuna mekaanikkona työskentelee Markus Alakotila.

”Oman porukan lisäksi meillä on yhteistyökumppaneita, joita käytämme aliurakoitsijoina”, Mikko Koskela kertoo Konehuolto KTP:n toiminnasta.

Keskeisellä paikalla

Konehuolto KTP:n korjaamotilat sijaitsevat hyvin keskeisellä paikalla Kokkolan keskustan eteläpuolella, Höyläämönkadulla. Vieressä olevan erittäin vilkkaan liikenneympyrän kautta liikkuu vuorokausittain satamäärin raskaita ajoneuvoja valtatie 8:lla etelään ja pohjoiseen, sekä Satamatietä sataman ja suurteollisuuden suuntaan.

Piha on riittävän tilava ja ympäriajettava, joten yhdistelmälläkin voi huoletta ajaa pihaan.

Jari (vas.), Mikko ja Annika Koskela ovat nuoria ja palvelualttiita yrittäjiä. Konehuolto KTP:ssä aistii hyvän ilmapiirin heti sisään astuessaan. Tähän joukkoon haetaan tekijää, jolla on kuorma-autojen huolloista ja korjauksista kokemusta.

Rotator-sopimushuolto

Konehuolto KTP on Kokkolan alueella Rotatorin sopimushuoltopiste. Mikko Koskela työskenteli aiemmin Rotatorin Kokkolan toimipisteen johtajana. Kun hän ryhtyi itsenäiseksi yrittäjäksi, Rotator tarjosi sopimushuoltoa hänen hoidettavakseen ja lakkautti oman toimipisteen.

”Suurteollisuudessa työskentelee jatkuvasti aika paljon erilaisia nostimia ja kurottajia, usein vielä sillä tavalla kriittisissä paikoissa, että niiden vikaantuessa pysähtyvät monen koneen ja ihmisen työt. Silloin huoltoa tarvitaan nopeasti”, Jari Koskela kuvailee sopimushuoltajan vastuuta.

Keväästä lähtien Top Truck -ketjussa

Viime keväänä Konehuolto KTP liittyi osaksi Koivunen Oy:n hallinnoimaa Top Truck -korjaamoketjua. Mikko Koskelan mukaan kuorma-autopuolen palveluihin ollaan panostamassa entistä enemmän.

”Meillä on hyvät tilat hyötyajonevojen huoltoihin ja korjauksiin. Henkilöstön ammattitaitoa kehitämme säännöllisellä kouluttamisella. Lisätyövoimalle olisi kuitenkin tarvetta, ja palkkaamme kuorma-autohuoltoon mekaanikon, kunhan vain löydämme sopivan henkilön. Se ei tunnu olevan kovinkaan helppoa”, Mikko Koskela sanoo.

Samassa kiinteistössä on tarjolla myös raskaan kaluston pesupalvelut, jotka tuottaa Stefan Thylin Kokkobus Oy:stä.

Kolmella huoltoautolla

Asiakkaan luona tapahtuvaa huolto- ja korjaustoimintaa varten Konehuolto KTP:llä on kolme huoltoautoa, joista kaksi on Mercedes-Benz Sprinter -pakettiautoista varusteltuja. Kolmas on hieman erikoisempi, kolmeakselisesta matalalattiaisesta pienoislinja-autosta rakennettu auto.

”Tämä on korvautumassa Sprinterillä, joka on jo hallissa rakenteilla. Aloitin tällä yrittäjäurani, mutta keksitään sille nyt uutta käyttöä”, Mikko Koskela kaavailee.

Hänen mukaansa huolto- ja korjaustoiminnasta noin puolet tehdään muualla kuin omalla korjaamolla. Siksi hyvin varusteltujen huoltoautojen merkitys palvelun onnistumiselle on suuri.

Hyvää palvelua nopeasti

Vajaan 10 minuutin ajomatkan päässä Konehuolto KTP:n korjaamolta, pietarsaarelainen Jonas Sundelin Nostoykköset Oy:stä työskentelee Merlo 40.26 -kurottajalla Jake Rakennus Bygg Oy:n hallityömaalla. 4 500 neliömetrin halli on noussut kuukaudessa sokkelista siihen pisteeseen, että lämmöt voidaan kytkeä päälle.

Jonas Sundelin
Nostoykköset Oy:n Jonas Sundelin arvostaa huollon nopeaa reagointia: ”Yhden koneen putoaminen pois pelistä voi pysäyttää koko työmaan.”

”Rakentaminen tapahtuu nopeasti. Kaikki suunnitellaan tarkasti ja työmailla on monta konetta jatkuvasti töissä. Jos yksi kone rikkoutuu, seisahtuvat usein muidenkin työt. Siksi huollon nopea reagointi on erittäin tärkeää”, Sundelin sanoo.

Nosto- ja asennuspalveluita kahdella nosturiautolla ja kahdella kurottajalla tarjoava Nostoykköset on yksi ensimmäisistä Konehuolto KTP:n Rotator-sopimusasiakkaista. Työalueena on koko Suomi.

”Tarjoamme asiakkaillemme korkeatasoista palvelua, ja sitä toivon saavani itsekin. Täällä se on toteutunut”, Jonas Sundelin kertoo.

Mitä tarkoittaa KTP?

Konehuolto KTP on vielä melko nuori yritys, mutta eihän alle kolmekymppisillä yrittäjillä tavattoman vanhaa yritystä voi ollakaan, kun kerran itse ovat sen perustaneet. Kaikesta toiminnasta välittyy kuitenkin vahva omistautuminen tekemiselle ja raikas palveluhenkisyys.

Matalalattiaisesta pienoislinja-autosta muutetun huoltoauton tilalle on valmistumassa kolmas Mercedes-Benz Sprinter -huoltoauto.

”Meillä on täällä hyvä ilmapiiri, mistä kertoo esimerkiksi se, että monet asiakkaat käyvät täällä ohi kulkiessaan tervehtimässä, vaikka sillä kerralla ei varsinaista palvelun tarvetta olekaan”, yrityksen hallintoa hoitava Annika Koskela sanoo.

”Kun teimme toiminimellä yksin, minulla oli MTP eli Mikon työpalvelu, ja Jarilla vastaavasti JTP. Pelkkää Konehuolto-nimeä ei voinut rekisteröidä, joten lisäsimme siihen KTP eli Koskelan työpalvelu”, Mikko Koskela kertoo nimen taustasta.

Lue seuraavaksi