Uutiset

Kuljetuskalusto

Ammattitaitoista laiteasennusta Liedossa

Palfingerin asennus ja myynti kulkevat tiiviisti yhdessä Varsinais-Suomessa. VTA-Tekniikka oy:n aluemyyntipäällikkö Juha Kleimola (vas.) pitää toimistoaan samassa rakennuksessa Lava- ja laitehuolto Turta oy:n kanssa. Timo Turta (oik.) asentaa joukkoineen Kleimolan myymät nosturit ja koukkulaitteen 35 vuoden ammattitaidolla. Asiantuntevan huoltopalvelun saa samasta osoitteesta Muuntoasemantieltä.

Liedon Tuulissuolla toimiva Lava- ja laitehuolto Turta oy on muuttanut uuteen osoitteeseen Muuntoasemantielle.  Syyskuussa 35 vuotta alalla toiminut Turta tekee kiinteää yhteistyötä Palfingeriä maahantuovan VTA Tekniikka oy:n kanssa. Asiakkaat ovat pääasiassa Varsinais-Suomesta.

”Muutimme uusiin tiloihin Muuntoasemantielle maaliskuussa,” kertoo toimitusjohtaja Timo Turta. Nämä ovat kolmannet käytössämme olleet tilat. Kaikki asennustyöt tehdään täällä, kuten myös useimmat huoltotyöt. Vanhoissa Kaakontiellä olevissa tiloissa tehdään edelleen purettuna tarkastukset ja joitakin huoltotöitä. Nyt työskentelemme tiloissa, jotka vastaavat ajan vaatimuksia niin töiden kuin henkilökunnan kannalta

Ammattitaitoinen henkilökunta

Henkilökuntaa yrityksessä on yhteensä 7, ja lisäksi toiminnassa on mukana myös yrityksen perustaja, Timon isä, Reijo Turta. Reijo täyttää ensi vuonna 70 vuotta, mutta on edelleen toiminnassa mukana poikiensa Timon, Petrin ja Janin tukena. 

Timon veljet vastaavat tuotannosta ja huolloista siten, että Petri vetää huoltopuolta 30 vuoden kokemuksella ja Jani on vastannut asennuksista kohta jo 25 vuotta. Toimitusjohtajana toimiva Timo tuli mukaan yrityksen toimintaan kolme vuotta sitten. ”Työmäärä on kasvanut, ja sen johdosta viimeisen kahden vuoden aikana yrityksen henkilömäärä on kasvanut kaikkiaan kolmella ammattilaisella”, toteaa Timo Turta.

Koneurakointi Marjamaan hydraulisella etuvedolla olevaan Volvoon asennettiin 34 tonnimetrin Palfinger PK 34002 SH. Tässä yhdistelmässä haetaan ketteryyttä lyhyellä akselivälillä, mutta samalla autosta tehdään riittävän painava täysien nostokykyjen käyttöön saamiseksi. Autoa voidaan käyttää veturina tai varustaa se lyhyellä lavalla.

Yhä isompia asennuksia

”Teemme asennuksissa edelleen paljon asiakaskohtaisia ratkaisuja”. Pyrkimys on kuitenkin myös osakokonaisuuksien laajempi hyödyntäminen. ”Valmiiden osakokonaisuuksien hyödyntäminen asennuksissa lyhentää läpimenoaikaa huomattavasti. Silloin saadaan valmis tuote nopeammin ajoon”, valistaa Timo Turta. 

Asennustyöt ovat nykyään isompia. ”Kasvava nosturikoko johtaa yhä suurempiin asennustöihin. Nostureiden keskikoko on kasvanut”, toteaa Timo Turta. Se on johtanut asennuksissa suurempaan työmäärään, mm. alustan vahvistamisessa. 

”Tilauskantamme on kesän jälkeen edelleen hyvä ja myös näkymät ovat valoisat. Palfinger on laatumerkki ja asiakkaat luottavat sen laatuun ja ominaisuuksiin. Me hoidamme vastaavasti asennukset ja huollon siten, että asiakas voi luottaa tuotteeseen myös jatkossa, ” sanoo Turta.

Pitkä kokemus Palfingeristä ja jatkuva kouluttautuminen merkitsevät paljon. ”Olemme tehneet Palfinger-asennuksia kohta 30 vuotta ja samalla hyödyntäneen koulutusmahdollisuuksia mahdollisimman paljon. Palvelemme asiakasta mahdollisimman hyvin myös asennuksen jälkeen. Jatkuvuus merkitsee tässä työssä paljon, niin asiakkaalle kuin myös meille.”

Kuvassa 53 tonnimetrin Palfinger PK 53002 SH, joka oli asennettavana Kuuskuljetus Oy:n Scaniaan. Kyseessä on perinteinen rahtiauto 7 metrin lavalla, jossa on yhden metrin jatko.

Yhteistyötä VTA Tekniikan kanssa

Palfinger ja merkin maahantuoja VTA Tekniikka on tärkein Lava- ja laitehuolto Turta oy:n liikekumppani. Turta asentaa pääosin vain Palfingerin nostureita ja koukkulaitteita.

”Se on ykkösmerkki ja pyrimme pitämään asiakkaiden laitteet töissä tehokkaiden huollon ja korjauspalveluiden avulla. Yleisimmät osat Palfingeriin ovat meillä heti hyllyssä. Huoltotöitä tehdään myös muihin merkkeihin, mutta asennuksissa on pääosin Palfingerin punaista.”

VTA-Tekniikan aluemyyntipäälliköllä Juha Kleimolalla on toimisto samassa rakennuksessa. Myynti ja asennus toimivat erinomaisessa synergiassa. Kleimola on aloittanut VTA Tekniikalla vasta kaksi kuukautta sitten, mutta omaa hyvän ymmärryksen kuljetusalasta. Hän on toiminut aikaisemmin mm. kuljettajana ja viimeksi Vehon hyötyajoneuvo-organisaation palveluksessa. ”Nosturien myynti on lähtenyt hyvin liikkeelle. Apu on onneksi lähellä, kun toimitaan samassa kiinteistössä. Onhan tämä vielä vähän oppimista, mutta asiakkaat ovat monesti tuttuja entuudestaan, kuten myös kuorma-autoalustat”, toteaa Juha Kleimola. 

Lue seuraavaksi