Uutiset

Kuljetuskalusto

Alumiinisäiliö koukkulava-autoille

Kovi on tuonut markkinoille uuden alumiinista valmistetun hydrauliöljysäiliön, joka on suunniteltu nimen omaan koukkulava-autojen varusteeksi. Sen valtteja ovat keveys, puhtaus ja luotettavuus, joka perustuu vastaavaa koeteltuun tekniikkaan. Uutuus sopii ajoneuvon painon ja kuormatilan optimointiin sekä edistämään työturvallisuutta.

Varusteineen vain 40 kg painava alumiinista valmistettu APLS150L-säiliö on huomattavasti kevyempi kuin vastaava teräksestä valmistettu, johon painoa kertyy 160 kg. Tilavuutta säiliöllä on 150 litraa ja varustuksen painoon kuuluvat huohotinkorkit ja suodattimet. Säiliö on varustettu suurikokoisella suodattimella, joka mahdollistaa 500 litraa minuutissa öljynvirtausta. Säiliön pohjassa on 2,5 tuuman imuliitin.

Idean alumiinisesta hydraulisäiliöstä koukkulava-autoille Kovin työnjohtaja Marko Ukkonen kertoo olleen jo pidempään. ”Teräksestä vastaavia on rakennettu jo aiemminkin. Käytämme tässä uutuussäiliössä vastaavaa tekotapaa kuin jo muutaman vuoden valmistamassamme alumiinisessa pystysäiliössä. Loiskelevyjen hitsaukset on tehty siten, että levyt pysyvät paikoillaan ja kestävät pieniä painevaihteluja.”

Puhtaus on hydraulijärjestelmissä erittäin tärkeää. Alumiinin hyödyt tulevat esiin myös puhtausnäkökulman kautta. ”Alumiinin hitsauksessa ei synny samanlaista ”hilsettä” kuin teräksen ja ruostumattoman hitsauksessa. Alumiini ei myöskään ruostu, joten puhtaus säilyy myös pitkällä aikavälillä”, perustelee Ukkonen.

Säiliön lovi koukkua varten optimoi kuormatilan käyttöä. Sen ansiosta saadaan pidempi lavatila auton päälle.

Säiliön yläkorvakkeet ovat korkealla ja ne mahdollistavat työturvallisuutta parantavan huoltotason käyttämisen. Tällainen huoltotasoratkaisu on jo yhden säiliön yhteyteen rakennettukin. Tason lisäksi säiliön kylkeen tulee nousutikkaat huoltotasolle kulkua varten.

Kovilla alumiini on muodostunut säiliöiden pääraaka-aineeksi kysynnän ohitettua teräkset. Kaikki päällipuolinen hitsaus tapahtuu roboteilla varmistaen hyvän ja tasaisen laadun joka kohdassa saumaa.

Lue seuraavaksi