Uutiset

Kuljetuskalusto

Ajo- ja lepoaika-asetus sekä piirturit direktiivikoulutuksessa

JAKK Oy järjesti elokuun alussa Tampereen toimipisteessään Trafin hyväksymän yhden päivän ammattipätevyyskoulutuksen, jossa käsiteltiin eri piirturityyppien määräyksiä ja käyttöä, työaikalainsäädäntöä sekä ajo- ja lepoaika-asetusta.

Osallistujamäärät ammattipätevyyskoulutuksiin ovat ainakin hetkellisesti kasvussa, sillä esimerkiksi linja-autonkuljettajien osalta viisi koulutuspäivää pitää olla suoritettuina 10. syyskuuta mennessä, jos aikoo harjoittaa ammattia ilman keskeytyksiä. Tälläkin kurssilla oli mukana reilut kolmekymmentä alan ammattilaista, joilla koulutuspäiviä oli suoritettuina yhdestä neljään. Koulutuksen vetäjänä toimi pitkänlinjan ammattilainen Jorma Keski-Äijö, joka on toiminut viimeiset 25 vuotta kouluttajana JAKK:ssa.

Päivän aikana kurssilaiset saivat tiivin tietopaketin ajo- ja lepoaika-asetuksesta sekä eri piirturityypeistä ja niiden käytöstä. Koulutuksessa käsiteltiin muun muassa mitä ajoneuvoja ajopiirturin käyttöpakko koskee ja mihin ajoneuvoihin sovelletaan ajo- ja lepoaikasäädöksiä. Kuljettajien päivittäiset ja viikottaiset ajo- ja lepoaika-asetukset erikoistapauksineen käsiteltiin käytännön esimerkkien avulla. Samoin käytiin läpi kaikki kuljettajakorttia ja sairaus- sekä vuosilomatodistuksia koskevat asiat. Lisäksi tutustuttiin VDO Siemensin ja Stoneridgen digitaalisiin ajopiirtureihin ja niiden toimintoihin.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi