Blogi

Pakettiautomarkkinoilla lupaava alkusyksy

Koronakriisi isku lujaa myös maamme pakettiautojen myyntiin ja pahimmillaan myynti oli vuositasolla laskenut jo reilusti yli viidenneksen. Tilanne on luonnollisesti edelleen kaikkea muuta kuin selvitetty, mutta nyt on jo näkyvissä selvää uskoa talouden pyörimisestä vaikeissakin olosuhteissa. Esimerkiksi rakennustoiminta ja erityisesti monet suurprojektit luovat valoa loppuvuoteen ja pitkälle ensi vuodelle, mikä konkretisoituu nopeasti pakettiautoluokan myynnin kasvuna. Syyskuussa pakettiautoja ensirekisteröitiin 1158 kappaletta, mikä on komeat 24 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa.

Tämän vuoden 9216 uuden auton myynnillä ollaan edellisvuotta toki edelleen 19 prosenttia perässä, mutta suuntauksen kääntymisen toivotaan kestävän myös loppuvuoden haasteet. Merkkikohtaisesti Ford sekä Volkswagen kulkevat edelleen omissa lukemissaan Mercedes-Benzin ja Toyotan kilpaillessa kolmossijasta. Seuraavat viisi merkkiä liikkuvat viiden prosentin molemmin puolin järjestyksen ollessa tällä hetkellä Renault, Opel, Citroén, Nissan ja Peugeot. Markkinaluvuissa voi havaita laajan tuoteperheen ja tuoreiden mallistouudistusten merkityksen, sillä maamme ammattiautoilijat osaavat vaatia tehtäviinsä tarkoin soveltuvia ja teknisesti kehittyneitä ajoneuvoja.

Käytettyjen pakettiautojen puolella kauppa on käynyt hyvin ja kokonaislukemissa ollaan jopa hieman viime vuotta edellä. Kahden prosentin kasvu ei määrällisesti ole merkittävä, mutta tärkeintä on havaita investointien jatkuneen epätavallisista ajoista huolimatta. Suuntaus on jatkunut myös loppukesällä ja syyskuun lukemissa sama muutaman prosentin kasvusuuntaus on säilynyt.

Pakettiautojen myyntitilastojen perusteella Suomi on selviytynyt tilanteesta hieman Euroopan Unionin keskivertoa paremmin, sillä EU:n alueella uusien pakettiautojen myynti on laskenut yli 27 prosenttia. Pahiten tilanne on näkynyt Espanjassa, jossa laskua on ollut 37 prosenttia ja Euroopan taloudellisessa veturissa Saksassakin vähennystä on ollut 22 prosenttia. Italian raskas kevät näkyi luonnollisesti myyntilukemissa, mutta nyt maa on jo usean kuukauden ollut hyvässä kasvuvauhdissa.

Muutoksista huolimatta yksi asia on ja pysyy. Meillä ajetaan edelleen vanhemmalla autokalustolla kuin muualla Euroopassa. Pakettiautoluokassa EU:n keskiarvo on noin 11 vuotta, kun taas Suomessa ikä on hulppeat 14 vuotta. Kun ottaa huomioon, miten reilusti Suomea muuten köyhempiä valtiota Unioniin kuuluu, on lukema jälleen osoitus maamme korkean ajoneuvoverotuksen vaikutuksista autokantaan. Taloudellisen tilanteen vaikeuden ansiosta muutosta parempaan lienee turha odotella ainakaan lähiaikoina.

Lue seuraavaksi