Blogi

Liikkuvaa kuvaa ammattilaisille

Maailman ensimmäinen elokuva esitettiin vuonna 1885 ja oli nimeltään ”Työläiset lähtevät Lumièren tehtaasta” (La sortie des usines Lumière). Tämän, noin 40 sekuntia kestävän elokuvan tekivät keksijöinäkin tunnetut Lumièren veljekset, joiden ideoista syntyi myöhemmin vielä yli 1 400 elokuvaa. Näillä ranskalaisveljeksillä oli siis suuri rooli, kun liikkuvat kuvat tuotiin ihmisten nähtäville.

https://www.youtube.com/watch?v=uPmG8ppUhSw
Maailman ensimmäinen elokuva.

Mykkäelokuvien kautta digitaaliseen maailmaan on kuljettu varsin pitkä matka. Erityisesti viimeiset 20 vuotta ovat olleet liikkuvan kuvan vallankumousta.

Nykyisten laadukkaiden kännykkäkameroiden avulla kuka vaan voi tuottaa perättäisistä valokuvista koostuvaa jonoa, jota elokuvaksi tai videoksi kutsutaan. Ja kun esitysfoorumitkin sosiaalisessa mediassa ovat ilmaisia, niin videoiden ja kuvien tulva täyttää internetin eri alustat.

Konepörssin Youtube-kanavan ensimmäiset videot ovat 11 vuotta vanhoja. Sieltä alkuajoilta löytyy muun muassa teknisesti vaatimaton, mutta sisällöltään mielenkiintoinen Komatsu WA1200-3 -video. Se on kerännyt yli 400 000 katselukertaa. Kanavan katsotuin video on sekin Komatsu-aiheinen. Siinä esiintyy puskukone D475A ja sen on halunnut klikata auki 1,5 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Yhteensä Konepörssin kanava on kerännyt jo lähes yhdeksän miljoonaa katselukertaa. Me Konepörssissä tiedämme, että lukija- ja katsojakuntamme on vahvasti ammattilaisista koostuva.

Tältä pohjalta lanseeraamme uuden Konepörssi PROvideo -palvelun. Tarjoamme asiakkaillemme oivan mahdollisuuden tehostaa markkinointiaan ammattitaitoisesti toteutetuilla videoklipeillä. Ja kun jaamme ne kaikissa sosiaalisen median kanavissamme sekä uutispalvelussamme, niin tavoitettavuus asiakaspinnassa on huomattavan korkealla tasolla.

Mainittakoon, että osoitteessa www.koneporssi.com tehtiin 2,2 miljoonaa uutisten lukukertaa vuonna 2021. Tarjoamme siis varmasti Suomen kattavimmat alustat markkinoida yritystäsi, tuotteitasi, palveluitasi ja vaikkapa työmaatasi asiakkaille. PROvideosta voit kysellä lisää Konepörssin myynnistä.

Rakennusala kärsii työvoimapulasta koko laajassa kentässä montun pohjalta katon harjaan. Yksi syy esimerkiksi kirvesmiesten vaikealle saatavuudelle on yksityispuolen rakentamisen ja remontoinnin huikea lisääntyminen korona-aikana. Talopaketteja on myyty ennätystahtiin. Tilastokeskuksen mukaan tämän vuoden maalis-toukokuussa asuinrakentamisen rakennuslupia myönnettiin 4,1 miljoonalle kuutiometrille, kun vuotta aiemmin luku oli 3,4 miljoonaa kuutiometriä. Lomakohteiden baareihin ja muihin houkutuksiin aiemmin kannetut rahat on nyt kiikutettu rautakauppaan. Maarakentajatkin saavat osansa tuosta kakusta. Talon varsinainen rakennusprojekti alkaa yleensä kauhan iskemisestä maahan.

Syyskuun Konepörssissä tutustumme nuoreen naiseen nimeltään Merja Pitkänen, joka heiluttaa vipuja noin 13 000 kilometrin etäisyydellä kotikonnuistaan. Hän nimittäin toimii konehommissa Australiassa. Siellä kaiken alapuolella eli Down Under. Sosiaalisella medialla on suuri osuus siihen, että hänen tarinansa päätyi Konepörssiin. Merjan Instagram-sivu herätti mielenkiinnon ja sitä kautta saatiin yhteys kengurumaahan. Hatunnosto ennakkoluulottomalle suomalaisnaiselle, joka on rohkeasti lähtenyt haistelemaan uusia tuulia kotimaan ulkopuolelle.

Peräänkuulutammekin nyt ulkomailla työskenteleviä alan ihmisiä. Juuri sinun tarinasi saattaisi kiinnostaa Konepörssin lukijoita. Ota yhteyttä olli.paivio@almamedia.fi.