Uutiset

Autot

Wetteri ostaa E. Hartikaisen autoliiketoiminnan

Wetteri

Yrittäjäohjattu autoalan kasvuyhtiö Wetteri ostaa E. Hartikaisen autoliiketoiminnan. Kaupan kohteena on Autotalo Hartikainen, ostajana on Wetteri Oyj:n tytäryhtiö Wetteri Auto Oy. Liiketoimintakaupassa ostajalle siirtyy autokauppaliiketoiminta sekä henkilöautojen huolto- ja korjausliiketoiminta ja raskaan kaluston huoltoliiketoiminta, vaihto-omaisuus, koneet ja kalusto. Kokonaiskauppahinta on noin 34,4 miljoonaa euroa. Kauppa on ehdollinen kilpailuviraston hyväksynnälle. Tavoitteena on toteuttaa kaupan täytäntöönpano 15.2.2023 mennessä.

Autotalo Hartikainen toimii Joensuussa, Kuopiossa, Iisalmessa ja Kajaanissa. Yhtiö on toiminta-alueensa johtavia autoalan toimijoita, jonka vuotuinen automyynti on noin 5500 autoa. Autotalo Hartikaisen liikevaihto vuonna 2021 oli 119 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4,8 miljoonaa euroa. Autotalo Hartikaisen palveluksessa työskentelee 268 henkilöä. Autotalo Hartikaisen myynti- ja huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Peugeot, Citroën, Ford, Mitsubishi, Hyundai, Kia, Suzuki, Isuzu ja Volvo, huoltoedustuksiin Polestar ja DS Automobiles. Kuorma-autojen ja perävaunujen huoltokorjaamot toimivat Joensuussa, Kajaanissa ja Iisalmessa, raskaan liikenteen huoltoedustuksiin kuuluvat Mercedes-Benz, Mitsubishi Fuso, Scania, Sisu sekä MAN.

Kaupan myötä Wetterin maantieteellinen toiminta-alue laajenee merkittävästi ja Wetterin monimerkkivalikoima kasvaa kuudella automerkillä.

”Autoala on voimakkaassa murroksessa. Alan keskittyminen suurempiin ja kannattavampiin yksiköihin on meidän kasvustrategiamme vahva ajuri. Nyt toteutuva kauppa on sarjassaan yhtiön ensimmäinen, tavoitteenamme on laajentaa läsnäoloamme edelleen yritysostojen kautta. Autotalo Hartikainen on hyvin johdettu autoalan toimija, joka sopii erinomaisesti osaksi Wetteriä. Kaupan myötä merkkiedustuksemme laajenee sekä henkilö- ja hyötyajoneuvopuolella että raskaan liikenteen puolella, jolloin myös orgaanisen kasvun elementtimme vahvistuvat entisestään. Henkilö- ja hyötyajoneuvon puolella edustuksemme laajenee jo 19 merkkiin, mikä on Suomen laajin merkkiedustus. Wetterin vuotuinen myyntimäärä tulee ylittämään 15 500 autoa”, sanoo Wetterin toimitusjohtaja Aarne Simula.

”Olemme iloisia, että Wetteri jatkaa E. Hartikaisen 38-vuotiasta matkaa autokaupassa. Wetterin ja Hartikaisen liiketoimintamallit ovat helposti integroitavissa yhteen. Näistä muodostuu yhdessä suuri ja vahva toimija, joka pystyy toimimaan entistä tehokkaammin huomioiden nopeasti muuttuvan autoalan toimintaympäristön. Wetterin ja Hartikaisen yrittäjähenkinen kulttuuri ja vahva osaaminen läpi organisaation takaa parhaan jatkuvuuden niin henkilöstön, asiakkaiden kuin yhteistyökumppaneiden näkökulmasta”, sanoo E. Hartikainen Oy:n toimitusjohtaja Arto Hartikainen.Lue seuraavaksi