Uutiset

Autot

Volvo Buses toimittaa 153 linja-autoa Angolaan

Angolan pääkaupungissa Luandassa uudistetaan kaupungin julkista liikennettä 153 uudella Volvo-bussilla. Sopimukseen kuuluu itse ajoneuvojen lisäksi rahoitus, huoltopalvelut sekä muut jälkimarkkinointipalvelut. Ne hoitaa maassa toimiva Auto Sueco Angola, joka on paikallinen Volvo Buses partner. Näin pystytään takaamaan bussien maksimaalinen valmiusaika. Asiakas on Angolan liikenneministeriö.       

”Nämä 153 uutta Volvo-bussia parantavat Luandan alueen julkisen liikenteen tarjontaa. Autot täydentävät olemassa olevaa 420 auton laivuetta. Uudet autot tarjoavat matkustajille lisää joustavuutta ja parempaa saatavuutta. Ne on varusteltu olosuhteisiimme soveltuviksi. Niissä on myös nostolaite helpottamassa liikuntarajoitteisten pääsyä autoon”, sanoo Énio Costa Angolan liikenneministeriöstä.   

Toimitus sisältää 12-metrisiä Volvo B8R- ja 18-metrisiä Volvo B12MA -busseja. Korit on valmistanut Marco Polo. Kun uudet ajoneuvot saadaan käyttöön, voidaan lähtöjä lisätä ja näin on mahdollista noudattaa koronan aikaisia etäisyysrajoja, kun on tilaa matkustaa väljemmin.

Ensimmäiset autot saatiin ajoon Luandassa marraskuun alussa. Angolan liikenneministeri Ricardo D’Abreu oli vastaanottamassa autot yhdessä Luandan kuvernööri Joana Lina Cândidon ja Ruotsin suurlähettiläs Ewa Polanon kanssa. Heidän läsnäolonsa korosti hankkeen tärkeyttä Luandan julkisen liikenteen tehostamisessa.

“Tämä tilaus luo uskoa meihin sekä vahvistaa Volvon näkyvyyttä Angolassa.  Olemme operoineet siellä jo 1980-luvulta alkaen yhdessä Auto Suecon kanssa. Luandan julkisen liikenteen tehostaminen sekä toimivuuden parantaminen on kaikkien etu pitkässä juoksussa. Olemme todellakin tekemässä muutoksia ja parantamassa elämänlaatua”, sanoo Dan Pettersson Volvolta. Volvo Buses on saanut viime vuosina paljon tilauksia juuri Afrikasta. Volvojen määrä lisääntyy koko ajan monissa maanosan kasvavissa kaupungeissa.
Luandan metropolin alueella arvioidaan asuvan noin 8,3 miljoona ihmistä. Se on kolmasosa koko Angolan väestöstä. Luanda on maailman suurin Portugalin kieltä puhuva pääkaupunki.Lue seuraavaksi