Uutiset

Autot

Volvo Buses ja MCV aiesopimukseen sähköbussien tuotannosta Euroopan markkinoille

Volvo Buses

Volvo Buses on allekirjoittanut aiesopimuksen (LOI) päällirakentajan MCV:n (Manufacturing Commercial Vehicles) kanssa tarkoituksena tuottaa Volvo sähköbussien korit kaupunki- ja seutuliikenteen segmenteille Euroopan markkinoilla. Sarjatuotannon on tarkoitus alkaa kesällä 2024 ja ensimmäisten sähköbussien luovutukset asiakkaille Euroopassa ovat suunnitteilla vuoden 2025 alkupuoliskolle.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että olemme syventäneet kumppanuuttamme MCV:n kanssa, koska heillä on sekä kokemus että pätevyys tuottaa korkealaatuisia korirakenteita, jotka täyttävät eurooppalaiset standardit ja vaatimukset”, sanoo Dan Pettersson, Senior Vice President Volvo Busseilta. ”Tekemällä yhteistyötä ulkopuolisen päällirakentajan kanssa meillä on enemmän joustavuutta vastata paremmin markkinoiden ja asiakkaiden vaatimuksiin.”

Tarkoituksena on, että MCV valmistaa lisenssillä koreja Volvo 7900 Electric (4×2) ja Volvo 7900 Electric Artic (nivelauto) kaupunkibusseihin. Volvo Buses ja MCV työskentelevät yhdessä kehittääkseen myös seutuliikenne segmentille (lntercity) sähköisen vaihtoehdon. Kuten aiemmin kerrottiin, alustatuotanto säilyy Volvo Bussien Boråsin ja Uddevallan tehtailla Ruotsissa.

”Volvo Buses tulee olemaan asiakkaille kontaktipinta, jonka avulla varmistetaan korkeat kestävän kehityksen, turvallisuuden ja laadun standardit. Jatkamme asiakkaiden tukemista huoltopalveluilla ja varaosapalveluilla niin tulevien autotoimitusten osalta kuin myös jo aiemmin toimitetun Volvo kaluston osalta”, sanoo Dan Pettersson.

MCV on jo yksi Volvo Bussien tärkeimmistä kumppaneista ja on onnistuneesti toimittanut koreja asiakkaille Isossa-Britanniassa, kuten Metrolinelle, joka käyttää sähköbusseja Lontoon joukkoliikenteessä.

”Odotamme innolla kumppanuuden laajentamista Volvo Bussien kanssa ja teemme yhteistyötä luodaksemme Volvon asiakkaille kilpailukykyisen kokonaisuuden”, sanoo Karim Ghabbour, MCV:n johtaja, Manufacturing Commercial Vehicles.

Kumppanuus MCV:n kanssa on osa Volvo Bussien uutta liiketoimintamallia Euroopassa, jonka tavoitteena on keskittyä alustatuotantoon ja tehdä yhteistyötä ulkopuolisten päällirakentajien kanssa tavoitteena tarjota asiakkaille kattava valikoima kaupunki- ja seutuliikenne linja-autoja sekä kaukoliikenteen linja-autoja. MCV:n kanssa tehty aiesopimus koskee sähköbussien korirakennetta erityisesti kaupunki- ja seutuliikenne segmenteille Euroopassa. MCV:n kanssa tehdyn kumppanuuden rinnalla Volvo Buses tutkii yhteistyömahdollisuuksia myös muiden päällirakentajien kanssa.

MCV (Manufacturig Commercial Vehicles) on vuonna 1994 perustettu yhtiö, jonka pääkonttori on Kairossa, Egyptissä. MCV toimittaa hyötyajoneuvoja muun muassa Eurooppaan, Aasiaan, Australiaan, Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan. Yhtiön tuotantokapasiteetti on 10 000 linja-autoa vuodessa.Lue seuraavaksi