Uutiset

Autot

Veho Hyötyajoneuvot vahvistaa myyntiryhmiään

Litja, Kontula, Lahtinen

Yli 30 vuoden auto- ja logistiikka-alan kokemus asiakkaiden käyttöön

Yleismaailmallisen taloudellisen epävarmuuden vaikuttaessa voimakkaasti myös Suomessa ja usean yrityksen valittaessa kohtaloaan, näyttää Veho hienoa esimerkkiä panostamalla laajalla rintamalla voimakkaasti tulevaisuuteen. Esimerkkinä tästä toimii Veho Hyötyajoneuvojen myyntipuolen voimakas vahvistuminen, kun Vehossa ovat aloittaneet kokeneet alan ammattilaiset Mikko Litja, Topi Kontula ja Panu Lahtinen.

Myyntipäällikkö Rainer Sillanpää korostaa, että uusien ammattilaisten monipuolisella ammattitaidolla nimenomaan laajennetaan Vehon myyntipalveluita, sillä myös muut vanhat tutut automyyjät jatkavat KehäVehon Vantaan ja Espoon liikkeissä. Uusista veholaisista Topi Kontulalla on vankka kokemus ajoneuvomyynnistä pääkaupunkiseudun eri autotaloissa ja Suomen hyötyajoneuvomarkkinat ovat tulleet hänelle vuosien mittaan hyvin tutuiksi. Kontulan toimipisteenä on Espoon Lommila ja hän tulee vahvistamaan erityisesti paketti- ja kevyiden kuorma-autojen uusasiakashankintaa yrityspuolelle. Panu Lahtinen on varmasti monelle ammattiautoilijalle hyvin tuttu mies, sillä hän toimi 12 vuotta Verhoomo Sorsassa markkinointipäällikkönä ja hänet tunnetaan myös Sortimo-ajoneuvokalusteiden asiantuntijana. Myös Lahtisen toimipiste on Lommila ja hän tulee vastaamaan myyntipäällikkönä maahantuonnin suurasiakasmyynnistä yhdessä Jouni Lampolan kanssa. Vantaan Vehon paketti- ja kevyiden kuorma-autojen myyntiä vahvistamaan saapuneella Mikko Litjalla on myös monipuolinen kokemus kuljetusalalta ja hän on toiminut pitkäaikaisesti logistiikkapäällikkönä. Viime vuosina mies on ollut ekologista kuljetuskalustoa käyttävän kuljetusliikkeen toiminnassa yrittäjänä ja näin hän tuo arvokasta alan tuntemusta myös pöydän toiselta puolelta. Rainer Sillanpää onkin selvästi tyytyväinen uusien automyyjien Veholle tuomasta monipuolisesta kokemuksesta, jonka ansiosta myyntipalveluja pystytään kehittämään entisestään.Tämä ilmenee myös runsaana henkilökohtaisten asiakaskäyntien määränä, sillä kaikille uusille myyjille on selvää, miten tärkeää kiireisten asiakkaiden henkilökohtainen palvelu on.

Veho ymmärtää asiakkaitaan

Vehon myyntipalvelujen kehittämisessä panostetaan jatkossa yhä voimakkaammin asiakkaan tarpeiden huomioimiseen, jotta osataan suositella hänelle parhaiten soveltuvia kokonaisratkaisuja.Yhdessä asiakkaan kanssa selvitetään hänen työtehtäviinsä parhaiten soveltuvan kaluston koko sekä määrä ja samalla katsotaan huolenpitosopimuksien tarve ja esimerkiksi Vehon kattavien leasingratkaisujen kannattavuus.

Sillanpää kertoo, että huolenpitosopimusten määrä on ollut voimakkaassa kasvussa ja erityisesti entistä pienempien yritysten osuus huoltopalveluiden asiakkaina on kasvanut huomattavasti.Huolenpitosopimukset antavat asiakkaille taloudellista varmuutta, sillä sen kautta kustannukset ovat etukäteen tarkasti tiedossa ja niiden ennakointi on helppoa eikä loppukuun ikäviä yllätyksiä pääse syntymään. Tällä hetkellä huolenpitosopimukset solmitaan noin puoleen ajoneuvoista ja määrä on edelleen tasaisessa kasvussa. Vehon kokeneet automyyjät tietävät hyvin, että suomalaisella hyötyajoneuvoasiakkaalla on ollut tapana ostaa usein ehkä hieman liian iso ajoneuvo tarpeisiinsa nähden, vähän ikään kuin varmuuden vuoksi. Nyt on myös tällä puolella muutosta näkyvissä ja polttoainekulutukset ja muut kulut otetaan tarkoin huomioon ajoneuvoa valittaessa. Pakettiautojen määrä on kasvanut suhteessa kevyisiin kuorma-autoihin, mikä selittyy osin tietenkin myös C-kortillisten kuljettajien määrän vähenemisellä. Monissa tapauksissa pienemmän kokoluokan ajoneuvon hankintaa puoltaa myös parkkihalleihin mahtuminen tai kaupunkien ahtaissa keskustoissa työskentely.

Veholla valikoima ja palvelut kunnossa

Veho on kehittänyt määrätietoisesti toimintojaan ja tällä hetkellä paletti on kunnossa niin tuotevalikoiman kuin muiden kokonaispalveluiden kannalta. Kevyemmällä hyötyajoneuvorintamalla uusi Sprinter on ottanut nopeasti paikkansa ja vahvistanut johtotähden johtavaa asemaa luokassaan. Suurta mielenkiintoa jo etukäteen on herättänyt myös henkilökuljetuksiin monipuolisuutta tuova uusi V-sarja, jonka toimitukset alkavat alkukesästä. Myös Fuso Canter on uudistunut ja mallisarjan yläpäähän on saatu lisävoimaa uusien 8,55-tonnin kokoluokkien autojen kautta. Sillanpää kertookin, että uusien ajoneuvojen kauppa on KehäVeholla käynnistynyt tänä vuonna viime vuotta ripeämmin ja tavoitteena on noin 600 ajoneuvon myynti tälle vuodelle.

Lue seuraavaksi