Uutiset

Autot

Vaisala Digital toimittaa uusiin Hyundai-autoihin kattavat reaaliaikaiset säätiedot


Vaisala, maailman johtava sään, ympäristön ja teollisuuden mittausratkaisuihin erikoistunut yritys, julkisti tänään TU-Automotive Detroit -tapahtumassa yhteistyösopimuksen Vaisala Infotainment Weather -palvelusta Hyundai Motorsin kanssa. Tämä digitaalinen palvelu tarjoaa kuljettajalle tärkeitä sää- ja ajo-olosuhdetietoja auton tietoviihdejärjestelmän kautta.

“Keskimäärin joka neljäs liikenneonnettomuus liittyy huonoihin sääolosuhteisiin. Monipuolinen palvelumme pitää kuljettajan ajan tasalla sekä reaaliaikaisista että tulevista sääolosuhteista koko ajoreitin varrella”, kertoo Vaisala Digitalin johtaja Markus Melin. ”Teknologiamme pystyy ennustamaan olosuhteet ajoreitin matkalta vaikka säämittauksia ei olisi saatavilla.”

Vaisala Infotainment Weather tuo Hyundain Live-palveluihin paikkakohtaiset säätiedot, kuten lämpötilan, sadetyypin ja tuulen nopeuden. Toimivien sääpalveluiden kehittäminen autoon edellyttää muuttuvien sääolosuhteiden tutkimisen ja auton jatkuvasti vaihtuvan sijainnin huomioimisen yhdistämistä. Tähän tarvitaan paikallisen ja reaaliaikaisen säädatan tuottamista ja jakelua erittäin pitkälle kehitetyillä menetelmillä.

Vaisala Digital autoteollisuudessa

Autojen tietoviihdejärjestelmässä tarjottavien säätietojen lisäksi Vaisala Digital tarjoaa autoteollisuudelle tienpinnan olosuhdedataa. Vaisala tarjoaa yli 20 vuoden tiesääkokemuksella innovatiivisia antureita, mobiilin datankeräysjärjestelmän ja maailmanluokan sääennustamiskyvykkyyden, joka mahdollistaa reaaliaikaiset ajo-olosuhde-ennusteet (kuten tienpinnan tila, näkyvyys ja muita ajamiseen vaikuttavia sääilmiöitä) mihin tahansa paikkaan maapallolla. Tieviranomaiset useissa maissa luottavat teiden talvikunnossapidossa Vaisalan järjestelmien tuottamiin ennusteisiin.

“Autoissa on nykyään yhä enemmän kuljettajaa avustavia autonomisen ajamisen järjestelmiä, joten laadukkaat säätiedot ovat ehdottoman arvokkaita”, jatkaa Melin. ” Nykypäivän johtavien sääteknologioiden ulottaminen sääennusteita pidemmälle on tulevaisuudessa korvaamattoman arvokasta. Kuljettajia tukevien järjestelmien lisääntyessä voimme tarjota autoilijoille informaatiota muun muassa tiepinnan olosuhteista ja tiekitkasta. Tarkat ja yksityiskohtaiset säätiedot ja -ohjeistus ovat erittäin hyödyllisiä sekä kuljettajille että autonomisen ajamisen järjestelmille.”

Lue seuraavaksi