Uutiset

Autot

Uuteen Kia XCeediin 12,3-tuumainen HD-infokeskus

Kian uusi XCeed-crossover saa kojelautaansa 12,3-tuumaisen teräväpiirtonäytön, joka korvaa niin perinteiset analogiset mittarit kuin tavanomaiset infonäytötkin. Monin tavoin edistyksellinen Kia XCeed esitellään 26. kesäkuuta, ja sen myynti alkaa Suomessa syksyllä.

”Uusi ja innovatiivinen infokeskus on yksi monista lisävarusteista, joita uuteen Kia XCeediin tulee olemaan tarjolla. Infokeskus havainnollistaa kuljettajalle kaikki tärkeät tiedot yhdellä silmäyksellä”, kertoo Kia Motors Europen operatiivinen johtaja Emilio Herrera.

HD-infokeskus kuljettajan apuna

Kia XCeedin uusi infokeskus korvaa analogiset nopeus-, kierrosluku- ja matkamittarit. Tämän lisäksi siihen on keskitetty joukko muita tärkeitä toimintoja: navigaattorin ajo-ohjeet ja liikennetiedot, ajoneuvon diagnoosi-ilmoitukset ja varoitukset, audiojärjestelmän informaatio, puhelut ja yhteystiedot sekä esimerkiksi matka-aika ja matkan pituus sekä polttoaineen kulutukseen liittyvät tiedot. Järjestelmään kuuluu myös kuljettajan vireystilan valvonta. Infokeskuksen näkymät ja toiminnot valitaan ohjauspyörään sijoitetuilla kytkimillä.

Grafiikat ajotilan mukaan

Kuten muissakin Ceed-malleissa, XCeedissä on mahdollista valita eri ajotilojen välillä. Ajotilan valinta vaikuttaa auton ohjaukseen, vaihteistoon sekä siihen, miten herkästi auto reagoi kaasupolkimen vasteeseen.

Infokeskuksessa näytettävät tiedot painottuvat sen mukaan, mikä ajotila on käytössä. Normal-ajotilassa näytöstä on mahdollista seurata esimerkiksi polttoainetehokkuutta. Vastaavasti Sport-ajotilassa näyttö tarjoaa pelkistetymmän näkymän, josta esimerkiksi auton nopeus ja moottorin kierrosluku selviävät nopeallakin vilkaisulla.

Myös muihin Kia-malleihin

Autot pystyvät tulevaisuudessa hyödyntämään yhä tehokkaammin auton tekniikkaan tai ajoympäristöön liittyvää dataa. Osa tästä informaatiosta on sellaista, joka auttaa kuljettajaa hallitsemaan autonsa entistä paremmin ja hyödyntämään auton ominaisuuksia esimerkiksi mahdollisimman vähäpäästöisen tai turvallisen ajotavan saavuttamiseksi. Selkeä ja havainnollinen infokeskus on merkittävä osa tätä kehitystä.

Uusi infokeskus tulee myöhemmin saataville myös Kian hybridi- ja sähköautomalleihin.

LUE MYÖS Maxpossa uutta nähtävää ja oma hyötyajoneuvo-osasto

Lue seuraavaksi