Uutiset

Autot

Uusi Volkswagen Caddy

Volkswagen Hyötyautot tuo markkinoille uuden Volkswagen Caddyn. Menestysmallin viides sukupolvi, automalli, jota on valmistettu jo yli kolme miljoonaa kappaletta, saapuu markkinoille henkilöauto- ja pakettiautoversiona. Ensimmäistä kertaa Caddy perustuu Volkswagenin MQB-alustarakenteeseen, jota käytetään mm. myös kahdeksannen sukupolven Volkswagen Golfissa. Viimeisin kehitysversio MQB-alustarakenteesta antoi mahdollisuuden lisätä Caddyyn täysin uusia teknologioita: innovatiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät kuten osittaista autonomista ajamista avustava Travel Assist ja vastakkaisesta liikenteestä varoittava ja automaattisesti jarruttava kääntymisavustin helpottavat ajamista ja tekevät uudesta Caddystä turvallisemman; liitettävyyspalveluita sisältävä infotainment-järjestelmä ja digitaaliset säätimet tekevät uudesta Caddystä kuin älypuhelimen; ja kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä. Uusi Caddy on suunniteltu ulkopuolelta täysin uudelleen ja se on saanut karismattisen ilmeen, sisäpuoli on suunniteltu älykkäästi jokaista yksityiskohtaa myöten.

Uusi Volkswagen Caddy saapuu markkinoille jo lanseerausvaiheessa koko mallistolla: pakettiautoversiot (normaali ja pitkä akseliväli eli Caddy Maxi) sekä henkilöautoversiot Kombi, Life ja Style (normaali ja pitkä akseliväli eli Caddy Maxi). Volkswagen Caddyn ja Caddy Maxin lanseeraus alkaa marraskuussa Saksasta, Itävallasta ja Puolasta. Muut Euroopan maat seuraavat perässä, Suomi alkuvuodesta 2021. Vuonna 2021 mallistoon liittyy myös Caddy California -matkailuauto, jonka maahantuonnista Suomeen ei ole vielä tehty päätöstä. Malliversiosta riippuen Volkswagen Hyötyautot tarjoaa viidennen sukupolven Caddyyn myös 4MOTION-nelivedon vuoden 2021 keväästä alkaen.

Karismaattinen muotoilu ja uusi sisustus

Siirtyminen MQB-alustarakenteeseen on huomattavissa pidentyneenä akselivälinä. Akseliväli on pidentynyt 2 682 mm:stä 2 775 mm:n ja se antaa uudelle Caddylle dynaamisemman ilmeen. Uuden Caddyn suunnittelijat hyödynsivät tämän teknisen alustamuutoksen mahdollisuuden ja loivat täysin uudelleensuunnitellun korin – uusi Caddy on karismaattisempi kuin koskaan aikaisemmin. Teknisten tietojen ja ominaisuuksien näkökulmasta katsottuna jopa seitsemänpaikkaisena saatavan, uuden Caddyn ulkopuoli on saanut useita uusia piirteitä. Näitä ovat mm. uusi iso panoraama-kattoluukku, jonka lasipinta-ala on 1,4 m2 ja sähköinen lukkosylinteri liukuoviin ja takaluukkuun (lisävaruste). Uuteen Volkswagen Caddyyn on saatavilla nyt ensimmäistä kertaa myös 18” vanteet, 16” ja 17” vanteiden lisäksi. Uusi Caddy on saatavilla uusilla led-ajo- ja takavaloilla. Ensimmäistä kertaa tarjolla on myös avaimeton lukitus Keyless Access. Huippuversion Keyless Access Advanced -järjestelmän avulla kuljettajan tarvitsee vain lähestyä autoa avain taskussa/laukussa, jolloin ovet avautuvat ilman että kahvaan tarvitsee edes koskea. Uudelleen kehitetyssä järjestelmässä käytetään uraauurtavaa uutta teknologiaa ja se on erittäin turvallinen.

Yhdet segmenttinsä suurimmista sisätiloista

Sisäpuolella viidennen sukupolven uusi Caddy vakuuttaa huipputeknologisilla ratkaisuillaan ja tilavuudellaan. Volkswagen Caddyn pakettiautoversio tarjoaa tavaratilaa 3,1 m2 ja pidemmän akselivälin Caddy Maxi puolestaan 3,7 m2. Esimerkiksi Caddy Maxi-pakettiautoon voidaan nyt lastata kaksi Euro-lavaa sivuttain. Tämän mahdollistaa pyöränkoteloiden välin maksimaalinen leveys, joka on nyt 1 230 mm. Myös liukuovien leveyttä on pystytty kasvattamaan ja se on nyt 840 mm (aikaisemmin 701 mm). Maksimaalinen lastauspituus takaseinään mitattuna on 1 797 mm ja Maxi-versiossa 2 150 mm.

Volkswagen Caddy on saatavilla viisi- tai seitsemänpaikkaisena henkilöautona. Oli kyseessä sitten normaali tai pitkä malliversio, lisävarusteena on mahdollista saada kolmas istuinrivi. Nämä normaaliakseliväliseen Caddy-henkilöautoon lisävarusteena saatavat kaksi kolmannen istuinrivin erillistä istuinta muuntavat Caddyn seitsemänpaikkaiseksi. Caddy Maxi -henkilöauto on vakiovarusteisenakin seitsemänpaikkainen. Uutena ominaisuutena kolmannen istuinrivin molemmat istuimet voidaan irrottaa yksittäin ja poistaa autosta, mikä tarjoaa vielä lisää muokattavuutta. Luonnollisesti uusi Caddy sisältää jo ennestään hyväksi havaittuja toimintoja kuten, että henkilöautoversioiden toisen ja kolmannen istuinrivin istuimet voidaan siirtää eteenpäin ja selkänojan voi taittaa ja irrottaa.  Uuden Caddyn henkilöautoversioissa tavaratila on jopa 2 556 litraa (ensimmäiseen istuinrivin kattokorkeuteen saakka ja kun toinen istuinrivi on otettu pois). Mikäli sekä ensimmäinen että toinen istuinrivi on käytössä, tavaratila on vaikuttavat 1 213 litraa. Tavaratilan pituus on henkilöautoversioissa 1 913 mm (ensimmäiseen istuinriviin saakka) ja maksimileveys on 1 185 mm. 

Digitalisoitu ohjaamo ja kosketusnäyttö

Uuden Caddyn mittaristo ja säätönäppäimet on uudelleensuunniteltu: vakiovarusteisena uudessa Caddyssä on analoginen mittaristo ja digitaalinen monitoiminäyttö, lisävarusteena saatavilla on uusi digitaalinen ohjaamo Digital Cockpit. Radio- ja navigaatiojärjestelmä on saatavilla kosketusnäytöllä varustettuna kolmessa eri koossa: 6,5”, 8,25” tai 10”. Innovision Cockpit: mikäli autoon on valittu täysin digitaalinen mittaristo ja 10” navigointijärjestelmä Discover Pro muodostuu kuljettajalle täysin uudenlainen maisema mittaristosta ja säätönäppäimistä. Online-liitettävyyspalvelut saadaan mukaan liitettävyyspalveluyksikön ja integroidun eSIM-kortin avulla. Innovatiiviset ilmastointitoiminnot on nyt integroitu ensimmäistä kertaa infotainment-järjestelmään ja ne ovat täysin digitaaliset.

Myös muut säätönäppäimet ovat nyt digitaaliset (valo, ääni ja menu-valikko). Perinteinen valojen kiertokatkaisija on vaihtunut etupaneelin painonäppäimiin. Painonäppäimet on integroitu yhteen mittariston ja infotainment-järjestelmän kanssa ja ne sijaitsevat kojelaudan vasemmalla puolella yläkulmassa. Niin kutsutut pikanäppäimet on sijoitettu infotainment-järjestelmän ja ilmastoinnin ohjausnäppäinten alapuolelle ilmasuutinten väliin, jolloin ne mahdollistavat kuljettajaa avustavien järjestelmien ja pysäköintiavustimen helpon käytön. Lisäksi uudet led-sisävalot ja 230V-laitteiden lataus lisäävät käytettävyyttä sisätiloissa. Uusi innovatiivinen ominaisuus on myös Caddyn takaosassa sijaitseva kattoilmastointijärjestelmä.

Uudet kuljettajaa avustavat järjestelmät

Uuden Caddyn 19 kuljettajaa avustavasta järjestelmästä viisi on täysin uutta ja muut on päivitetty ja niihin on lisätty uusia toimintoja. Uusi osittain automatisoitua ajamista varten oleva järjestelmä Travel Assist on ensimmäistä kertaa käytössä Volkswagen Hyötyautojen mallissa. Travel Assist -järjestelmän yhteydessä myös monitoimiohjauspyörä uusittiin ja siinä on nyt kapasitiiviset sensorit. Lakiteknisistä ja turvallisuustekijöistä johtuen kuljettajan on tarkkailtava järjestelmää jatkuvasti. Ohjauspyörän kapasitiiviset sensorit pitävät huolen siitä, että turhia kehotuksia ei tule, sillä ohjauspyörää voi ohjata kevyellä kosketuksella. Toisin sanoen, mikäli toinen käsi on ohjauspyörässä, järjestelmä ei anna ohjauskehotuksia. Uutta on myös vastaantulevasta liikenteestä varoittava ja tarvittaessa myös automaattisesti jarruttava järjestelmä. Järjestelmä on osa Travel Assist -järjestelmää ja se voi auttaa välttämään onnettomuuksia käännyttäessä ristiin vastaantulevan liikenteen kanssa. Lisäksi ensimmäistä kertaa Caddyyn ja myös A-segmentin pakettiautoon on saatavilla perävaunun peruutusavustin Trailer Assist.

Kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus vähentää typpioksidipäästöjä

Kuten kuljettajaa avustavat järjestelmät myös Caddyn uudet nelisylinteriset moottorit ovat innovatiivisia. Moottorit ovat uusinta sukupolvea ja kaikki sisältävät mm. partikkelisuodattimet. Volkswagen Hyötyautojen uusissa TDI-dieselmoottoreissa on ensimmäistä kertaa käytössä kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus. Järjestelmää käytetään 55 kW (75 hv), 75 kW (102 hv) ja 90 kW (122 hv) TDI-dieselmoottoreissa, joissa on joko kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai seitsenvaihteinen kaksoiskytkinautomaattivaihteisto. Kaksivaiheinen AdBlue-tuplaruiskutus kahdella SCR-katalysaattorilla vähentää merkittävästi typpioksidipäästöjä edelliseen mallisukupolveen verrattuna. Uuden järjestelmän avulla Volkswagen Caddyn TDI-dieselmoottorit kuuluvat puhtaimpien dieselmoottoreiden joukkoon.

Niinikään taloudellisia ja ekologisia ovat turboahdettu 84 kW (114 hv) TSI-bensiinimoottori ja myöhemmin markkinoille tuleva 96 kW:n (130 hv) kaasuautoversio. Myös uusi ladattava hybridi täydentää mahdollisesti tulevina vuosina moottorivalikoimaa. Uusilla voimalinjoilla on suuri vaikutus sekä ekologisesti että taloudellisesti. Esimerkkinä TDI-dieselmoottori: yhdistetty polttoaineenkulutus 75 kW:n (102 hv) 2,0 TDI-dieselmoottorilla yhdistettynä kuusivaihteiseen manuaalivaihteistoon on 4,9l/100 km (NEDC), mikä on 1,2 l/100 km vähemmän kuin edellisen sukupolven Caddyssä. Yksi taloudellisuuteen vaikuttava tekijä on myös auton aerodynamiikka: uuden Caddyn ilmanvastuskerroin on vain 0,30 (aikaisemmin 0,33) – uusi mittapaalu segmentissään.

Suomeen uudet Volkswagen Caddyt saapuvat alkuvuodesta 2021.

Uuden Volkswagen Caddyn hinnastoa ja lisävarustehinnastoa ei ole vielä vahvistettu.


Lue myös: Uuden aikakauden alku – Volkswagen e-Crafter 35 100 kW


Lue seuraavaksi