Uutiset

Autot

Uusi Peugeot e-Traveller

Peugeot e-Traveller tulee saatavaksi moniin erilaisiin kuljetustarpeisiin soveltuvina vaihtoehtoina, näyttävällä muotoilulla, suorituskykyisenä, ilman saastuttavia päästöjä ja vastaten kaikkiin odotuksiin korkealaatuisesta, tämän päivän teknologialla varustetusta sisätilasta.

Uusi Peugeot e-Traveller tulee tarjolle kahtena eri versiona, jotka soveltuvat niin ammattimaiseen asiakkaiden kyyditsemiseen kuin vapaa-aikaan.
 

e-Traveller Shuttle

Ammattimaiseen käyttöön ja matkustajien kyydityksiin (kuten taksit, hotelli- ja lentokenttäkuljetukset jne) tarjolle tulee kaksi versiota: Business (5–9-paikkainen) ja Business VIP (6 tai 7-paikkainen).

Kiitos molemminpuolin saatavien moottoroitujen hands-free-liukuovien, matkustajat saavat aina ensiluokkaisen vastaanoton. Yksityisyyttä tuovat tummennetut (70 prosentin peittävyys) sekä erityistummennetut (90 prosentin peittävyys) matkustamon lasit.

Versiosta riippuen, 2- ja 3-rivien matkustajille on tarjolla käsinojilla varustetut, erilliset, kiskoilla liukuvat nahkapäällysteiset istuimet tai 2/3–1/3 jaetut, kiskoilla liukuvat istuimet. Istuimet taittuvat alas yksinkertaisella säätimellä, jolloin matkustajille avautuu avara kulkuväylä takimmaiselle istuimille.

VIP–version matkustamosta tekee matkustajille mieluisan neljän itsenäisen, vastakkain asetellun istuimen muodostama lounge-asetelma tai vaihtoehtoinen viiden istuimen asetelma, kolmialueinen ilmastointi sekä peitettävä, tummennettu lasikatto.
 

e-Traveller tila-auto

Active- ja Allure-varustetasot tarjoavat muunneltavuutta ja istuinpaikat 5–8 matkustajalle.
Versiot ovat suunnattu erityisesti perheiden sekä aktiivisten eri lajien tai retkeilyn harrastajien tarpeisiin ja tarjoavat erilaisia matkustamovaihtoehtoja niin liukuvilla kuin helposti poistettavilla istuimilla. Lasten iloksi 2. istuinrivillä on käytössä lentokonepöydät ja matkustusmukavuutta lisäävät aurinkoverhot.

Uusi Peugeot e-Traveller on helppo kumppani ja soveltuu elämän eri tilanteisiin ohjattavuutensa ansiosta. Haasteellisemmassa maastossa tai liukkailla keleillä avuksi tulee Grip Control -vetoluistonesto.

Shuttle-version avautuvan takaikkunan ansiosta tavaratilaan pakatut matkatavarat ovat helposti saatavilla myös ahtaissa paikoissa, joissa ei ole mieluisaa avata takatilan isoa luukkua.
 

Tilaa ja seuraavan sukupolven matkustusmukavuutta

Peugeot e-Travelleria valmistetaan kolmena eri pituutena: S (4,60 m) M (4,95 m) ja XL (5,30 m).

1,90 metriin rajoitettu auton korkeus mahdollistaa pääsyn lähes kaikkiin pysäköintihalleihin.

Kaikille versioille yhteistä on niiden tarjoama matkustusmukavuus sekä viimeistellyt sisätilat. Matkustajat nauttivat tilavuudesta jokaisella istuinrivillä. Peugeot e-Travellerille ominaista on maksimaalinen tila sekä matkustajille että matkatavaroille. Yhdeksän istuimen lisäksi on tavaratilaa 1 500 litraa tai 5 matkustajan lisäksi tavaratilaa saadaan 3 000 litraa tai jopa 4 900 litraa, kiitos irrotettavien 2- ja 3-istuinrivien. Lisäksi e-Traveller pitää sisällään lukuisia eri puolille matkustamoa sijoitettuja erilaisia säilytystiloja yhteensä aina 74 litraan asti.
 

Ajamisen nautintoa

Uusi Peugeot e-Traveller yhdistää kompaktit mittasuhteet maksimaaliseen matkustus- ja lastaustilaan.  Akku on sijoitettu lattian alapuolella, joten se ei vie tila matkustamosta tai tavaratilasta.

Lisäksi akun sijainti edesauttaa painon optimaalista jakautumista ja tuo alustaan jäykkyyttä, joka tekee ajosta entistä nautinnollisempaa. Iskunvaimennus ja erityiset jouset takaavat jousituksen mukavuuden auton ollessa niin lastattuna kuin pienellä painolla ajettaessa.

e-Traveller kykenee vetämään jopa 1 000 kilogrammaa.

Hienostunut tyyli, seuraavan sukupolven Peugeot-tila-auto

Noudattaen Peugeotin valinnan vapaus -konseptia, uusi Peugeot e-Traveller säilyttää hienostuneen ja  voimakkaan ilmeensä, joka on tuttu jo polttomoottoriversioista. Vain muutaman hienovaraiset yksityiskohdat paljastavat sähköisen käyttövoiman.

Auton ulkopuolella täyssähkö e-Travellerin tunnisteina toimivat dikroinen leijona niin edessä kuin takana,  latausluukku vasemmassa etusiivessä, päivittynyt keskiritilikkö sekä ”e-Traveller”-monogrammi takana.

Ohjaamossa analoginen mittaristo on saanut sähköön sopivan värityksen, kosketusnäyttö on päivittynut uusilla informaationäytöillä ja TomTom Traffic 3D -navigointi kertoo jäljellä olevan toimintasäteen avulla saavutettavissa olevat latauspisteet.

Vaihteenvalitsin on päivittynyt uudeksi ”e-Toggle”-vaihteenvalitsimeksi. Ajotapa-valitsin tarjoaa vaihtoehdot Eco-, Normal- ja Power-asetusten välillä.

Lisäksi keskikonsoli on varustettu e-Travellerissa uutena nähtävällä sähköisellä käsijarrulla.

Ohjaamo e-voluution keskellä

Ohjaamon keskikonsoli on uudistettu ja siihen on lisätty:

 • Uusi ”e-Toggle”-vaihteenvalitsin, joka on integroitu tyylikkäästi ja ergonomisesti kojelautaan ja toimii niin ajosuunnanvaihtajana kuin Park- ja Brake-toimintojen valitsemiseen
 • Kolmen ajotapa-asetuksen valitsin
 • Säilytystila kojelaudan yläpuolella

Peugeot e-Expertin kolme eri ajotapa-asetusta muuttavat asetuksia seuraavasti :

 • Eco (60 kW, 180 Nm): huolehtii optimaalisen toimintamatkan saavuttamisesta
 • Normal (80 kW, 210 Nm): optimaalinen asetus jokapäiväiseen ajoon
 • Power (100 kW, 260 Nm): tarjoaa käyttöön täyden tehon raskaiden lastien kuljettamiseen
   

Mittaristo on päivittynyt jakamaan sähköllä ajamiseen liittyvää informaatiota:

 • Tehomittari kertoo kulutuksen tasosta (Eco-tasolla energiankulutus on optimoitu ja Power-taso tuo maksimaalisen tehon) ja energian talteenotosta (Charge)
 • Oma kulutuslukema-arvio lämpömukavuustoiminnoille, kuten lämmitys ja ilmastointi
 • Akun latauksen taso
 • Värinäytöllä esitettävä informaatio kertoo energian virtaamasta, latauksen tilasta (lataus käynnissä, lataus viivästetty), ajotietokoneen arvot  sekä jäljellä olevan toimintamatkan

Kojelaudan keskellä on TomTom Traffic 3D -navigoinnilla varustettu kosketusnäyttö, johon on listätty sähköautoiluun liittyvää informaatiota kertova ”Electric“-valikko. Lisäksi näyttö esittää jäljellä olevan toimintamatkan sekä saavutettavat latauspisteet. Kosketusnäytöltä voi myös säätää ohjaamon esilämmityksen asetuksia ja käynnistymisaikoja.

Seuraavan sukupolven tehokkuutta täyssähköllä

EMP2 (Efficient Modular Platform) -alustaan perustuva Peugeot e-Traveller tarjoaa 100 kilowatin täyssähkömoottorin ja 260 newtonmetrin maksimivännön heti käynnistettäessä. Täyssähkö tuo välittömän reaktiokyvyn ilman värinää, ääntä, vaihteen vaihtoa tai CO2-päästöjä.

Suorituskyky (Power-ajotavalla, arvot odottavat lopullista hyväksyntää):

 • Suurin nopeus 130 km/h
 • Kiihtyvyys 0–100 km/h 13,1 s
 • Kiihtyvyys 0–1 000 m 35,8 s
 • Kiihtyvyys 80–120 km/h 12,1 s

Akkuvaihtoehtoja on tarjolla kaksi; 50 kWh (koostuu 18 moduulista) ja 75 kWh (27 moduulia).

50 kWh:n akku on saatavana XS-, M- ja XL-koripituuksiin. Tämä esimerkiksi kaupunkiajoihin soveltuva akku tarjoaa jopa 230 kilometrin (WLTP) toimintasäteen. M- ja XL-koripituudet ovat saatavana myös 75 kWh:n akulla, jonka toimintasäde mahdollistaa jopa 330 kilometrin (WLTP) ajon.

Akun lämmöntasaus on yhdistetty matkustamon lämmitysjärjestelmään ja mahdollistaa pikalatauksen, optimoidun toimintamatkan sekä pidemmän akun elinkaaren.

Peugeot e-Traveller on varustettu 11 kilowatin kolmivaiheisella autolaturillaLataaminen onnistuu tutuilla, tavanomaisilla ratkaisuilla muun muassa seuraavasti:

 • Perinteisestä sukopistokkeesta (8A): täysi lataus 31 h (50 kWh akku) tai 47 h (75 kWh akku)
 • Lataustolppa (16A): täysi lataus 15 h (50 kWh akku) tai 23 h (75 kWh akku)
 • WallBox 11 kW: lataus täyteen 5 h (50 kWh akku) tai 7,5 h (75 kWh akku) kolmivaihelaturilla
 • Julkisesta pikalatauspisteestä: akun lämmöntasaus mahdollistaa 100 kW:n latauspisteiden käytön ja 80 prosentin latausaste saavutetaan joko 30 minuutissa (50 kWh akku) tai 45 minuutissa (75 kWh akku).

Lataus voidaan ohjelmoida käynnistymään toivottuna ajankohtana. Helppo ohjelmointi tapahtuu joko auton kosketusnäytöltä tai älypuhelimen MyPeugeot®-sovelluksesta. Saman etäohjauksen avulla on mahdollista käynnistää tai keskeyttää lataus, samoin kuin tarkistaa akun latauksen taso.

Myös matkustamon esilämmitys on ohjelmoitavissa joko kosketusnäytöltä tai etänä. Matkustusmukavuuden lisäksi esilämmitys optimoi käytettävissä olevan toimintamatkan akun lämpötilan ollessa jo autoa käynnistettäessä optimaalinen.
 

Rauhallisella mielellä mukaan sähköistymiseen

Huolettomaan sähköauton omistamisen tueksi Peugeot tarjoaa sähköauton akulle kahdeksan vuoden tai 160 000 kilometrin takuun 70 prosentin kapasiteetille.

Uusi Peugeot e-Traveller saapuu Euroopan markkinoille vuoden 2020 toisella puoliskolla. Suomessa malli nähdään vuoden 2020 lopussa. Uusi Peugeot e-Traveller valmistetaan Ranskassa.


Lue myös: Uuden sukupolven pakettiauto – uusi Peugeot e-Expert

Lue seuraavaksi