Uutiset

Autot

Urakoitsijan unelmapeli – Mitsubishi L200 Double Cab kaksipaikkaisena työvälineversiona

Pick up -luokan ajoneuvoissa yhdistyvät nykyään henkilöautotason ajomukavuus ja tavara-autojen kuljetuskapasiteetti, joten niiden suosio esimerkiksi yrittäjien ja urakoitsijoiden keskuudessa on kasvanut. Tämä koskee erityisesti raskaampien alojen ammattilaisia ja moni maarakennusalan, maatalouden sekä metsäsektorin parissa työskentelevä on yhdistänyt ajotarpeensa pick upin avulla. Mitsubishin maahantuoja Bergé Auto Nordics on seurannut alan kehitystä ja nyt esittelyyn on tuotu mielenkiintoinen Mitsubishi L200 Double Cab 2.2 Di-D Instyle AT, joka on takaistuinten sijaan varustettu tavarakaukalolla sekä invertterillä.

Monikäyttöisyys, etenemiskyky sekä ajamisen miellyttävyys kaikissa olosuhteissa ovat tärkeitä ominaisuuksia ajoneuvoa hankittaessa ja yrityspuolella tämä vain korostuu. Mitsubishi L200 yhdistää nämä piirteet jo perusmalleissaan, lisää kuljetuskapasiteettia tarvittaessa ja erikoisversio vie mahdollisuudet vielä askeleen eteenpäin. Huippumukava ohjaamo, kuusipykäläinen automaatti, riittävä teho sekä vääntö, neliveto monipuolisilla maasto-ominaisuuksilla ja lukittavan tavaratilan runsas määrä tekevät ajoneuvosta todella varteenotettavan vaihtoehdon moniin ajotarpeisiin erityisesti ammattipuolen tehtäviin.

Tyylikkyyttä ja etenemiskykyä

Kovamuovipinnoitettu lava on rajuun työkäyttöön. Lavan etuosan lukittava laatikoston pitää arvotavarat suojassa ja taakse jää vielä reilusti tilaa muille tarvikkeille. Huonojalkaisille laatikoston käyttö on kuitenkin haasteellista, sillä käyttö edellyttää lavalle kiipeämistä.

Uusi Mitsubishi L200 on ulkoisesti todella edustava ja voimasta kertova keula yhdistettynä dynaamisiin linjoihin, astinlautoihin ja koeajoversion lavakaariin sekä ajoneuvon korkeuteen kääntävät katseet. Yrittäjälle tässä avautuukin mainio mahdollisuus näkyvyyden hankkimiseen esimerkiksi edustavien mainosteippausten kautta. Teknisesti L200 tarjoaa mukavat lukemat, sillä 2,2-litran dieselin 150 hevosvoiman teho yhdistettynä 400 newtonmetrin vääntöön riittävät niin joustavuuteen kaupunkiliikenteessä kuin perille pääsyyn hankaliinkin kohteisiin.

Nykyaikaisessa ohjaamossa yhdistyvät helppokäyttöisyys, tyylikkyys sekä ajomukavuus.

Etenemisen helppous voidaan varmistaa monipuolisen vetotavan valitsimen avulla ja valittavissa ovat takaveto, jatkuva neliveto Torsen-tasauspyörästöllä, neliveto keskitasauspyörästö lukittuna, sekä hidas neliveto lukittuna jyrkimpiin mäkiin ja syvimpiin lumihankiin. Lisäksi liikkumisen voi optimoida ajotilanvalitsimella alustan laatuun parhaiten soveltuvaksi ja valittavissa ovat sora, muta/lumi, hiekka tai kivikko. Jyrkimpiin alamäkiin saa taas apua alamäkihidastimella. Turhat alustan kolhaisut vältetään taas hyvien kallistus-, lähestymis-, ramppi- ja jättökulmien avulla.

Mitsubishin 2,2-litran dieselmoottori tarjoaa 150 hevosvoimaa ja 400 newtonmetrin väännön. Yhdistetty kulutus on 9,7 litraa ja päästöjä syntyy 254 g/km.

Instyle-varustelutason turvallisuusominaisuudet sekä ajoa helpottavat järjestelmät vastaavat L200:ssa nykyaikaisimpia vaatimuksia. Tarjolla ovat esimerkiksi Stop & Go, säädettävä nopeudenrajoitin, etutörmäysvaroitin, kuolleen kulman valvonta, kaistavahti sekä monipuoliset kamerajärjestelmät.

Erikoisvarustelulla turvallista kuljetuskapasiteettia

Takaistuinten sijaan matkustamosta löytyy tavarakaukalo ja 600 watin invertteri lisää työntekomahdollisuuksia myös maasto-olosuhteissa.

Yritystoiminnassa ja muissa työtehtävissä ajoneuvolla kuljetettava materiaali on usein arvokasta ja sen turvallinen toimitus on hyvin tärkeää. L200:n erikoisversiossa tilanne on ratkaistu kahdella tapaa. Lavalle on sijoitettu kovamuovista valmistettu lukittava laatikosto, jonne arvotavaran saa ylimääräisiltä katseilta turvaan ja samalla varmasti ehjänä perille. Laatikoston taakse jää vielä tilaa esimerkiksi työkoneen polttoainesäiliölle. Takaistuinten tilalle asennettu tavarakaukalo mahdollistaa myös isompien tavaroiden turvallisen kuljetuksen ja pienen räätälöinnin avulla tilan saa helposti muokattua omien kuljetustarpeiden mukaiseksi. Erinomainen lisä varusteluun on sisätiloihin kiinteästi sijoitettu 600 watin invertteri, joka monipuolistaa ajoneuvon käyttömahdollisuuksia huomattavasti.

Voimaa ja ketteryyttä

Lukittava laatikosto on jaettu eri osastoihin, joissa myös pienempi tavara kulkee siististi mukana.

Koeajossa L200 vastaa koviin odotuksiin moitteitta. Reilusti yli viiden metrin pituus ja kolmen metrin akseliväli arveluttavat hieman kaupunkiolosuhteissa, mutta alle kuuden metrin kääntösäde poistaa turhat pelkotilat. Mitsubishi on myös panostanut äänieristykseen ja äänimaailma on sisätiloissa takatilan avaruudesta huolimatta hyvin maltillinen. Kiihtyvyys on L200:ssa auton kokoon nähden mainio ja halutessaan voi automaatin vaihtaa manuaalityyliseen rattivaihteistoon. Koeajoauton 18 tuuman renkaat ovat myös moottoritieolosuhteissa hiljaiset ja pitkätkin matkat sujuvat rennon miellyttävästi.

L200 soveltuu erinomaisesti perävaunun vetoon 3100 kilon vetokyvyn ja voiman ansiosta.

Maastossa L200 näyttää luonteensa ja matkanteko on lähinnä kuljettajan kantista kiinni. Etupään kierrejousitus tukivarrella ja takapään lehtijouset toimivat miellyttävän pehmeästi ja esimerkiksi metsäautotiellä voi vain ihmetellä muiden autoilijoiden varovaista etenemistä. L200 vakuuttaakin maastossa ja tarvittaessa voi huoletta ottaa mukaan vielä perävaunun, sillä vetokykyä on 3100 kiloa ja etenemiskyvyn kautta myös kärry saadaan perille vaikeisiinkin kohteisiin.

Mitsubishi L200 DoubleCab 2.2 Di-D Instyle AT

Moottori: 2.2 DI-D AS&G

Teho: 110 kW, 150 hv

Vääntö: 400 Nm

Huippunopeus: 171 km/h

Vaihteisto: kuusivaihteinen automaatti

EU-kulutus: 9,7 l/100 km

CO2 -päästöt: 254 g/km

Mitat (pit./lev./kork.): 5305, 1815, 1780 mm

Omamassa: 2035 kg

Hinta (pakettiauto): 45.990€

Lisävarusteet, hinnat sisältävät asennuksen:

Takaosan verhoilupaketti: 790€ (Takaseinän äänieristyspaketti +lattiakaukalo / verhoilu takapenkkien tilalle)

Invertteri: 785€ (Invertteri 600W siniaalto, 12V)

Travel Pack: 1360€ (Vetokoukku kiinteä + 13-nap. Johtosarja, Adapteri 13-nap. -> 7-nap. Lavakaukalo, Takalaidan hidastin)

Etupuskurin laajennus, musta: 916€

Kuljetuslaatikko lavalle: 690€

Lavakaari, musta: 783€

Lue myös: Järvileasingiltä Mitsubishi L200 HillTipin aura- ja hiekoitinvarustuksella

Lue seuraavaksi