Uutiset

Autot

Täysin uusi Ford Ranger on lastattu täyteen käytännöllisiä ratkaisuja

Yhä useammat asiakkaat ovat huomanneet, että avolava-autot ovat käytännöllisyytensä ansiosta täydellinen valinta myös vapaa-ajan aktiviteetteihin. Ford onkin halunnut varmistaa, että uuden sukupolven Ranger pystyy kuljettamaan niin työkaluja vaikeapääsyisiin paikkoihin kuin perheitä urheilu- ja retkeilyvälineineen viikonloppuseikkailuihin – ja sai tähän apua nykyisiltä Ranger-asiakkailta.

Tämän ansiosta uusi Ranger on monipuolisempi kuin koskaan aikaisemmin. 

”Yksi työni palkitsevimmista puolista on keskustella asiakkaiden kanssa, kuulla heidän toiveitaan ja sitten keksiä ratkaisu, miten niitä toteutetaan. Olipa asiakkaana yritys tai yksityishenkilö, on tärkeää, että hän voi luottaa auton tavaratilan olevan toimiva, käyttäjäystävällinen ja kestävä”, sanoo Anthony Hall, Ranger Vehicle Engineering Manager.

Käytännöllinen työpaja pyörien päällä

Fordin suunnittelutiimi suoritti yli 5000 haastattelua selvittääkseen, miten nykyiset Ranger-asiakkaaat käyttävät autoa kuljetuksissa. Haastatteluihin osallistui sekä yritys- että yksityisasiakkaita, ja heiltä saadun palautteen perusteella kehitettiin monia innovatiivisia tapoja auton tilojen entistä tehokkaampaan käyttöön.

 • Sivuaskelma helpottaa lavalle kiipeämistä. Suoraan lavakaukaloon kahden terästuen avulla integroitu askelma on tukeva ja kestävä. Tämän ansiosta lavalle ei tarvitse enää kiivetä mahdollisesti mutaisen ja liukkaan renkaan päältä.
 • Lavakaukalon valon ansiosta työ- tai retkeilyvarusteiden pystyttäminen tai pakkaaminen ja varusteiden löytäminen pimeässä on huomattavasti helpompaa.
 • Vyöhykevalaistusta voi käyttää joko auton tietoviihdejärjestelmän tai älypuhelimeen ladattavan FordPass™-sovelluksen kautta. Valojärjestelmään kuuluvat ajovalot, lähestymisvalot, rekisterikilven valot ja lavakaukalon valot. Valot voi säätää valaisemaan 360 astetta autoa ympäröivää aluetta tai vain tiettyjä alueita, joten autoa ympäröivän alueen voi tarkistaa turvallisesti myös pimeällä.
 • Helposti avattavan takaluukun voi nostaa ja laskea yhdellä kädellä. Avattua takaluukkua voi käyttää työtasona, mikä auttaa sekä ammatti- että tee-se-itse -töissä. Kahden lavaan kiinnitettävän jousikuormitetun kiinnikkeen avulla puutavaran ja muut materiaalit voi kiinnittää turvallisesti paikoilleen, ja integroitu viivain 10 mm välein tekee mittaamisesta kätevää.
 • Lavalle on saatavilla valinnaisvarusteena virtalähdevaihtoehdot  12 V pistoke ja 400 W invertteri, joten erilaisiin laitteisiin saa virtaa liittämällä ne suoraan Rangerin virtalähteeseen. 400 watin virralla voi lavalle asennetun pistorasian avulla käyttää esimerkiksi pientä uunia, sähkötoimista kylmälaukkua, älypuhelinta tai kannettavaa tietokonetta.

Innovaatioita tavaroiden kuljettamiseen

Täysin uuden Rangerin lavalla on useita uusia innovaatioita, joiden avulla kuormatilaa voi muokata tarpeen mukaan.

 • Uudessa kuormanhallintajärjestelmässä on jakajat erikokoisten esineiden pitämiseksi paikoillaan. Lavalle on mahdollista luoda esimerkiksi pienempiä osioita tavaroille, joita muuten pitäisi kuljettaa ohjaamossa. Jakajat voi tehdä räätälöidysti itse puutavarasta vaikka kotona. Lisäksi parannettu, leveämpi ja muovivalettu lavakaukalo on mukavampi käytössä; se on miellyttävämpi polville ja helpompi pitää puhtaana.
 • Rangerin lastaaminen ja lastin purkaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Lavakaukalon tilavuus on luokkansa paras, yli 1200 litraa. Kun Ranger on nyt 50 mm leveämpi, lavalle mahtuu standardikokoinen eurolava pyöränkaarien väliin (tilaa jopa 1224 mm). Lavan pituus on 1638 – 2305 mm.
 • Lavan sisäreunoilla olevat jousikuormitetut kiskot ja säädettävät kiinnikkeet mahdollistavat kiinnityspisteiden säätämisen jokaiseen kuormaan sopivaksi. Kiinnikkeet liukuvat kiskoa pitkin ja niille on kiskossa yhdeksän lukituspistettä. Lavakaukalossa on lisäksi kuusi kiinteää kiinnityspistettä.
 • Kuormankiinnityskiskot tarjoavat lisää monipuolisuutta kuorman kuljettamiseen. Kiskot on suunniteltu sopimaan helposti räikkähihnoihin ja -köysiin. Wildtrak-mallin alumiiniset kuormankiinnityskiskot ovat koko lavan pituiset.
 • Lavakaukalon ja takaluukun kestävä muovipinnoite suojaa lavan reunoja ja takaluukun yläosaa vaurioilta. Näin ollen lavalle voi lastata kuormaa ilman huolta lavan ja takaluukun yläosan maalipinnan vaurioitumisesta.
 • Irrotettavat muoviset tulpat peittävät ja suojaavat lavalla olevia lisävarusteiden kiinnityspisteitä.
 • Vakiovarusteiset kattokiskot mahdollistavat helpon asentamisen katolle kiinnitettäville tarvikkeille, kuten telineet ja taso. Täysin uuden Rangerin kattokuorma on jopa 350 kg (staattinen) ja 85 kg (dynaaminen).
 • Valinnaisvarusteena saatava sähkötoiminen lavapeite on mahdollista avata ja sulkea avaimen, lavan tai kojelaudan painikkeella. Lavapeitteen sivuille asennettavien lisävarusteiden avulla lavalle voi helposti kiinnittää telineitä polkupyörille, kajakeille, lumilaudoille ja suksille tai retkeilyvarusteille. Sähkötoimisessa lavapeitteessä on väliinjäämissuoja, jonka ansiosta esimerkiksi sormet tai tavarat eivät jää lavapeitteen ja lavan väliin.

Täysin uuteen Rangeriin on saatavilla yli 150 tehdasvalinnaisvarustetta heti Euroopan lanseerauksesta lähtien. Rangeriin todennäköisesti hankitaan runsaasti valinnais- ja lisävarusteita, minkä vuoksi auton konepellin alle on lisätty tilaa toiselle akulle ja valmiiksi johdotetulle apukytkinpaneelille helpottamaan esimerkiksi valojen, vinssien tai monimutkaisempien muunnosten, kuten kippikorien ja vetolaitteiden asennusta.

Katso video: Uusi Ranger

Lue myös: Kasvua hyötyajoneuvojen rekisteröinneissä

Lue seuraavaksi