Uutiset

Autot

Tässä on uusi Volkswagen Crafter

Volkswagen julkaisi uuden Crafterin 8. syyskuuta. Kyseessä on nyt kokonaan uusi auto, joka on pesunkestävä Volkswagen, ei sisarmalli muiden merkkien kanssa. Sen valmistukseen on jopa rakennettu aivan uusi tehdas.

Uusi Crafter on tehty työkaluksi kuunnellen laajasti käyttäjiä ja asiakaskuntaa. Vaatimusten kirjo on hyvin laaja ja siihen vastataan monipuolisella mallistolla. Vetotapoja on kaikki normaali versiot, eli etu- ja takavetoiset sekä Haldex-kytkimeen perustuva neliveto. Ensivaiheessa tullaan kuitenkin menemään etuvetomalleilla. Automaattivaihteisto on yhä useamman toiveissa ja se on valittavissa manuaalivaihteiston ohella kaikkiin vetotapoihin.

Moottori on Volkswagenin kaksilitrainen hyötyautomoottori, joka on optimoitu juuri Crafterin ominaisuuksia vastaavaksi. Tehovaihtoehtoja on neljä: 75-, 90-, 103- ja 130 kilowattia. Voimanotto erilaisia lisälaitteita varten on otettu hyvin huomioon.

Korivaihtoehtoja tulee umpimalliin kolme pituutta ja kolme korkeutta, erilaiset alustamallit sen lisäksi. Ohjaamossa on panostettu erilaisten tavaroiden sijoitteluun. Avustavia järjestelmiä tulee tarjolle erittäin laajasti, paljolti henkilöautoista tuttuun tapaan.

Vielä ei uusilla Craftereilla päästä kurvailemaan. Ensimmäisiä tuntumia saatetaan lukea Ammattiautojen sivuilta vielä tänä vuonna. Varsinainen lanseeraus tapahtuu kuitenkin vasta ensi vuoden puolella.

Lue seuraavaksi