Uutiset

Autot

Tankkausten valvonta tuo kustannussäästöjä ja turvallisuutta

Edellyttäen tietysti, että joku vielä seuraa kilometrejä laskutusvälillä. Kuitenkin ajotavasta riippuen kulutushaarukka voi olla useita litroja per ajettu sata kilometriä, joten kovin pitkälle vieviä johtopäätöksiä siitä ei voi vetää. Tarvitaankin siis älykäs systeemi, joka tietää mitä auton polttoainetankissa ihan oikeasti tapahtuu, paljonko sinne on tankattu polttoainetta ja paljonko on kulutettu tai paljonko on muuten vain kadonnut. Suomen Taksidatan APE Collector Possu -palvelu tuo ratkaisun tähän ongelmaan.

APE Collectorin polttoaineseurantajärjestelmä (tuttujen kesken siis vain Possu) tarkkailee polttoainetankissa olevan polttoaineen määrää jatkuvasti ja täysin automaattisesti. Kuljettajalta ei siis vaadita mitään toimenpiteitä, vaan tieto luetaan suoraan autosta. Kaikki luetut arvot lähetetään keskusjärjestelmään analysoitaviksi ja ne jäävät sinne myös arkistoon. Käyttäjä, eli tavallisesti polttoainelaskun maksaja ja autojen omistaja, joka haluaa näitä tuloksia tarkastella, ottaa yhteyden Suomen Taksidatan palveluportaaliin, ja kaikki arvot ja tapahtumat ovat siellä nähtävissä, mistä ja koska tahansa.

Tankkaukset eriteltyinä

Mittaustulosten analysoinnin perusteella Possu-palvelu osaa eritellä tankkaukset omiksi erillisiksi tapahtumikseen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että APE Collectorin palveluportaalista voidaan ottaa auton tankkauksista raportti, jossa nähdään esimerkiksi kuukauden ajalta autoon tehdyt tankkaukset. Aikaväli voi olla tietysti mitä tahansa, miten nyt polttoaineyhtiöltä lasku tulee.

Tankkaustapahtumista tulee selkeä lista, josta näkyy tankkauksen ajankohta, sijainti osoitteena ja tietysti ajoneuvoon tankattu määrä polttoainetta. Tätä polttoainemäärää voi kätevästi verrata polttoainekortin laskuun; jos Possun mukaan autoon on tankattu 30 litraa, mutta korttilaskussa määrä kyseisessä tankkaustapahtumassa on 50 litraa, nähdään että 20 litraa on hujahtanut aivan jonnekin muualle kuin olisi pitänyt.

Possu huomaa myös negatiiviset tankkaukset, eli suorat polttoainevarkaudet. Näistä saa halutessaan myös hälytyksen tekstiviestinä. Kuten normaaleista tankkauksista, myös negatiivisista tankkauksista jää tarkat jäljet; sijainti, kellonaika ja poistunut määrä. Järjestelmä kerää myös ajettuja kilometrejä, jolloin voidaan laskea keskikulutuksia halutulla aika- tai kilometrivälillä, ja tehdä vertailuja eri kuljettajien ajotyylien kesken ja palkita taloudellisemmin ajavat kuljettajat.

Toimii VW Transporteissa, lisää malleja tulossa

Tällä hetkellä järjestelmä toimii VW:n T5-sukupolven Transportereissa sekä rinnakkaismalleissa Caravelle ja Multivan. Käytännössä siis v. 2003 esitelty ”Transu”, jossa vaihdekeppi on kojelaudassa. Seuraavana ovat vuorossa VW Crafter ja MB Sprinter. Muut merkit seuraavat heti perässä.

Järjestelmää on Transujen osalta kehitetty yhteistyössä Volkswagenin kanssa, ja paketti on saatu hiottua erittäin helposti asennettavaksi. Mukana tulee asennussarja, joten asennukseen ei juuri työkaluja tai erikois­­osaamista tarvita. Asennus Transporteriin onnistuu 10 minuutissa, kokemattomammalta aikaa menee arviolta tunti, ja jos on oikein kaunis päivä, eikä ole tallia, niin koko päivä tietysti. Tarvittaessa asennus toki järjestyy ja tukeakin annetaan, mikäli oma sormi menee suuhun.

Possu on osa kokonaisuutta

Polttoaineseurantajärjestelmä Possu on osa APE Collector kalustonhallintajärjestelmää, joka sopii mihin tahansa liikkuvaan kulkupeliin. Tankkauksien lisäksi samalla seurantapäätteellä, ja siis samalla investoinnilla, nähdään autojen sijainnit reaaliajassa ja saadaan myös kerättyä esimerkiksi työtuntiraportit automaattisesti. Lisäksi voidaan tarkkailla minkä tahansa oheislaitteen päällä oloa, on se sitten kylmälaite, perälava auki/kiinni, hiekoitin tai vaikka tuulilasinpyyhkijät. APE Collector -seurantapääte toimii myös turvana varkaustapauksissa.

Päätelaite lähettää sijaintitietoa, vaikka pääte ja/tai auto olisi virroitta hinausautossa, tai miksi nyt autonanastusajoneuvoa kutsutaankaan. Tällaisista tapauksista saa luonnollisesti myös tekstiviestihälytyksen.

APE Collector -palvelun hinta muodostuu aina siitä, minkälaisia palveluita asiakas haluaa käyttöönsä. Halutessaan asiakas voi ottaa vain polttoaineseurannan tai vaikka vain paikannuksen. Seurantapäätteen hintaluokka on 549 euroa, ja palvelumaksut pari kymppiä kuukaudessa. Hinnat muodostuvat aina kuitenkin halutusta palvelupaketista.

APE Collectorin kanssa asiakas ei sitoudu tolkuttoman pitkään sopimukseen, vaan minimi sopimusaika on 6 kk, jonka jälkeen palvelu jatkuu toistaiseksi. Asiakkaan ei myöskään tarvitse hankkia toimistolle mitään maksullisia ohjelmistoja palveluita käyttääkseen, kaikki toiminnot toimivat Internet-selaimessa. Seu­rantapäätteet voi helposti siirtää ajoneuvosta toiseen, ja mikäli auto jostain syystä lopettaa ajamisen kokonaan, voidaan sopia erikseen päätteen takaisinostomahdollisuudesta.

Possu-palvelu kääntyy helposti monelle kielelle, ja sitä ryhdytään viemään lähitulevaisuudessa ulkomaille. Polttoainevarkauksien osalta tilanne on huomattavasti vakavampi, kun Suomesta lähdetään melkeinpä mihin ilmansuuntaan tahansa. Vallitseva taloudellinen tila myös lisää houkutuksia epärehellisyyteen myös Suomessa.

”Kun yrityksen koko liikevaihto on riippuvainen autoista ja kulutkin muodostuvat käytännössä vain niiden liikkeellä olosta, kannattaa juuri näihin seikkoihin kiinnittää erityistä huomiota. Nykyisessä taloustilanteessa kannattaa ehdottomasti laittaa ensin kulut kuriin ja yrittää asiakaspalvelun kautta parantaa omaa kilpailukykyä. APE Collector on juuri tällainen ratkaisu, pieni investointi, joka maksaa itsensä nopeasti takaisin: seurannalla saadaan turhat ajot ja polttoainekulut kuriin ja kun tiedetään, missä autot kulkevat, pystytään nopeammin reagoimaan asiakkaan yllättävään tarpeeseen. Pienillä asioilla saa yleensä paljon aikaan, sen ovat asiakkaamme todenneet monet kerrat”, tsemppaa Suomen Taksidatan myyntipäällikkö Jukka Haveri loppuun.

Lue seuraavaksi