Uutiset

Autot

Tamlans Oy:n NEGEA-ambulanssille sertifikaatti

Vuonna 2012 esitelty Volkswagen Amarok NEGEA on VV-Auto Group Oy:n ja Tamlans Oy:n Amarok -pick-upin alustalle valmistama moduulikorinen ambulanssi. Moduulikorirakenteen ansiosta sen hoitotilan ergonomia on voitu suunnitella alusta asti sairaanhoidon ehdoilla. Amarokin 180-hevosvoimainen TDI-moottori, 8-portainen automaattivaihteisto sekä 4MOTION-nelivetotekniikka takaavat ambulanssille hyvän etenemiskyvyn myös huonoissa olosuhteissa. Amarok NEGEA soveltuu hyvin myös sotilaskäyttöön.

Kehitysprojektin ensiesittelyn jälkeen tuotekehitys on edelleen jatkunut. Autolla on suoritettu vaativia ajotestejä, kuten pituudeltaan 6 000 kilometrin Venäjän ja Itä-blokin kierros. Autoa on testattu pilottiasiakkaiden voimin myös päivittäisessä hälytysajossa Suomessa.

Amarok NEGEA -ambulanssi on käynyt läpi myös Volkswagen AG:n tuotekehitysosaston testi- ja tarkastusohjelman. Marraskuussa 2013 Amarok-ambulanssi toimitettiin Wolfsburgiin, Saksaan Volkswagen AG:n tuotekehitysosastolle UBB-arviointia varten. UBB-prosessi on valmistajan tuotekehitysosaston laaduntarkastusohjelma, jossa ulkopuolisen korinrakentajan valmistama tuote, tässä tapauksessa moduulikorinen ambulanssi käy läpi laaduntarkastusohjelman muutostyön laadun sekä alkuperäiseen ajoneuvoon soveltuvuuden osalta. Teknisen tarkastuksen lisäksi autolla ajetaan vaativat ajokokeet, joissa tutkitaan muutetun ajoneuvon hallittavuutta, käsiteltävyyttä sekä liikenneturvallisuutta.

UBB:n perimmäinen tarkoitus on varmistua siitä, että merkittävästi alkuperäisestä muutetut ajoneuvot ovat laadultaan, valmistusteknologialtaan ja ennen kaikkea liikenneturvallisuudeltaan Volkswagenin edellyttämällä tasolla UBB on kansainvälisesti erittäin arvostettu sertifikaatti.Kattavan testijakson perusteella tuotekehitysinsinöörit laativat raportin ajoneuvosta ja päätyivät myöntämään Amarok NEGEA:lle UBB-sertifikaatin, joka on samalla ensimmäinen laatuaan Suomessa ja toinen Pohjoismaissa. VV-Auto Group Oy luovutti UBB-sertifikaatin Tamlans Oy:lle Volkswagen Hyötyautojen Winter Driving School -tapahtumassa maaliskuun alussa.

Lue seuraavaksi