Uutiset

Autot

Tällainen on Kimi Räikkösen uusi Alfa Romeo -henkilöauto

Formula 1 -kilpailukauden päättymisen jälkeen Alfa Romeo on toimittanut Kimi Räikköselle hänen uuden henkilökohtaisen autonsa: 280-hevosvoimaisella bensiinimoottorilla ja 8-vaihteisella automaattivaihteistolla varustetun nelivetoisen Alfa Romeo Stelvio Velocen. Auton väri on ”Rosso Alfa” ja auto on varustelultaan henkilökohtaisesti Kimi Räikkösen määrittelemä.

”Kimi ja Antonio toivat meille hienoja elämyksiä kauden aikana, mutta nyt on aika rentoutua ja omistautua rakkaimmillemme. Olemme tukeneet Kimiä jokaisen GP:n aikana ja teemme nyt niin myös kauden päätyttyä tämän uuden Stelvion muodossa. Odotettaessa uutta ja jännittävää F1-kautta, Kimin uusi henkilökohtainen Alfa Romeo Stelvio saa meidät tuntemaan lähemmäksi toisiamme”, Alfa Romeon brändijohtaja Arnaud Leclerc sanoo.

”Tämän intensiivisen kauden jälkeen on mukava viettää enemmän aikaa perheeni kanssa. Onneksi voin silti samalla nauttia Alfa Romeon tarjoamasta ajokokemuksesta uudella nelivetoisella Stelviollani, jopa Suomen talvessa”, Alfa Romeo Racing ORLEN -kuljettaja Kimi Räikkönen toteaa.

Alfa Romeon Q4-nelivetojärjestelmä tarjoaa kaikki nelivetoisen auton edut, mutta samalla se takaa myös takavetoisen auton kulutuksen, reagoivuuden ja aina optimoidun ajokokemuksen. Järjestelmän sykkivä sydän on aktiivinen vääntömomentin jakojärjestelmä (ATC), joka seuraa pito-olosuhteita ja kuljettajan vaatimuksia reaaliajassa varmistaakseen aina parhaan suorituskyvyn.

Tarvittaessa Q4-nelivetojärjestelmä siirtää jopa 50 prosenttia vääntömomentista takarenkaille alle 150 millisekunnin aikana. Etu- ja taka-akselien välistä vääntömomentin jakaumaa moduloidaan jatkuvasti reaalisten pito-olosuhteiden ja kuljettajan käskyjen mukaan.

Kimi Räikkösen valitsema Veloce-varustetaso edustaa varusteidensa osalta urheilullisuutta, sekä ulkoa että sisältä. Näitä varusteita ovat esimerkiksi korin urheilulliset yksityiskohdat, ylelliset kevytmetallivanteet, nahkaverhoillut urheiluistuimet sekä urheilullinen ohjauspyörä alumiinisilla vaihteen valitsimilla. Lisäksi Kimin Stelvio on varustettu uudella Alfa Connect 8,8” MultiTouch -ajotietokoneen näytöllä sekä viimeisimmän sukupolven aktiivisen turvallisuuden ADAS-varusteilla.

Kimi Räikkösen Alfa Romeo Stelvion hinta Suomessa on veroineen 77 990 €. 


Lue seuraavaksi