Uutiset

Autot

Suomen Bussihuolto Oy korjaa kotimaisin voimin

Suomen Bussihuolto

Linja-autojen korit kuntoon ripeästi

Karkkilalainen Suomen Bussihuolto Oy on vuonna 1993 perustettu linja-autojen kolari- ja korroosiovauriokorjausten sekä korinmuutostöiden ja lisävarusteiden asiantuntija. Yritys työllistää noin kymmenen alan kovan luokan ammattilaista ja Karkkilassa onkin totuttu vastaanottamaan työtehtäviä, joiden edessä monet muut nostavat kädet pystyyn.

Suomen Bussihuollon historia juontaa jo yli 20 vuoden taakse ja vuodesta 2006 yrityksen takana on toiminut yrittäjä Tero Savolainen. Hän on alkuperäiseltä koulutukseltaan autoteknikko, mutta monipuolinen ura on vienyt miestä ympäri Suomea. Pisimmät jaksot hän on toiminut lentoliikennealalla ja ennen yrittäjäksi ryhtymistä hän toimi Lappeenrannan lentoaseman päällikkönä ja sitä ennen pitkäaikaisesti John Nurmisen lentokenttätoimintojen ramp- ja teknisenä päällikkönä.  Nyt tehty paluu autopuolelle on sujunut mallikkaasti ja Suomen Bussihuolto on kasvanut  nykyisiin mittoihinsa. Kehitystä on ollut edesauttamassa esimerkiksi korjaamotilojen pinta-alan kasvu yli tuhanteen neliöön ja niiden siirtyminen omaan omistukseen. Tämän ansiosta tiloihin on saatu paikat jopa kahdeksan linja-auton samanaikaiseen huoltoon ja vuonna 2010 valmistunut oma maalaamo on myös lisännyt palvelun tasoa merkittävästi.

Mikkola ja Savolainen

Hieman harhaanjohtavasta nimestä huolimatta Bussihuollon päätoiminta-ala on linja-autojen korikorjaukset. Yritykseltä onnistuvat vaativimmatkin palkkityöt ja runkoja on välillä laitettu miltei kokonaan uusiksi. ”Tärkeimpinä vahvuuksina Bussihuollolla ovat ehdottomasti nopea palvelu sekä kotimainen korkea työn laatu. Meillä onnistuvat kaikkien linja-automerkkien ja -mallien korjaukset, emmekä pelkää myöskään tuontiautojen vastaanottamista”, korostaa Savolainen. Valttikorttina Bussihuollossa on myös talossa 20 vuotta toiminut korjaamopäällikkö Marko Mikkola (kuvassa vasemmalla). Hän on Savolaisen mukaan Suomen osaavin bussikorimies, joka tietää linja-autojen alustoista sekä koreista kaiken tietämisen arvoisen ja vielä vähän enemmän.

Karkkilan seudulla on tunnetusti runsaasti metallialan osaamista ja monipuolista ammattitaitoa on tarjolla autoalan erilaisiin tehtäviin. Savolainen on selkeästi huolissaan kotimaisesta alan osaamisesta ja toivookin Bussihuollon esimerkin osoittavan, että kotimaisella työn laadulla on yhä tarvetta muuttuvassa ja yhä tiukemmaksi tulevassa taloudellisessa maailmassa.

Bussihuolto tuulilasit

Savolainen tuntee alansa perin pohjin ja osaa asettua liikennöitsijän asemaan. ”Liikennöinti on nykyään erittäin voimallisesti kilpailtua ja ylimääräisiin seisokkeihin ei yksinkertaisesti ole varaa. Meillä onkin palvelun nopeuteen kiinnitetty erityishuomiota ja joustavalla palvelulla pystymme minimoimaan korjausajat”, lupaa Savolainen. Ihannetapauksessa autoja tietenkin korjautettaisiin hiljaisimpina aikoina, mutta käytäntö on osoittanut, että myös ammattikuljettajien kanssa suurin osa korjauksista tulee perinteiseen tapaan ensimmäisten liukkaiden kelien jälkeen. ”Linja-autoyrityksillä ei juurikaan enää ole vara-autoja rivissä, joten nopea palvelu on ensisijaisen tärkeää. Paljon kiitosta on myös saanut nouto- ja palautuspalvelu, jossa haemme pääkaupunkiseudulta auton Karkkilaan huoltoon ja palautamme sen nopeasti korjattuna takaisin”, jatkaa Savolainen.

Suomen Bussihuollon periaatteena on, että asiakas saa kaikki tarvittavat korjaukset ja huoltotoimenpiteet yhdellä käynnillä. Moni alan yritys ei halua lähteä esimerkiksi työläisiin pitkittäis- tai poikittaispalkkien vaihtourakkaan, mutta Bussihuollossa niihin suhtaudutaan jo rutiinityönä. Bussihuollolta löytyvät lisäksi runkopalkit yleisimpiin linja-automerkkeihin suoraan hyllystä.  Merkittävä työllistäjä yritykselle on tuulilasi- sekä muut autolasipalvelut ja ne kuuluvatkin yrityksen erityisosaamiseen. Myös kaikki asiakkaan haluamat muutostyöt ja penkkijärjestelyjen muutokset onnistuvat varmuudella. ”Vaikka pääpaino meillä onkin metallipuolella, löytyy talostamme vankkaa asiantuntemusta niin lasikuitu-, verhoilu-, maalaus- sekä sähköpuolelle. Palvelukokonaisuuden täydentävät lisävarusteiden asennukset, moottorien perushuollot sekä vaihtomoottorien asennukset”, korostaa Savolainen.

Bussihuolto lentokentät

Suomen Bussihuollon monipuolisuudesta kertoo myös monipuolinen erikoisajoneuvojen varustelu ja korjaus. Savolainen kertoo heidän varustelleen ja korjanneen esimerkiksi useita hevosajoneuvoja.  ”Me olemme erikoistuneet erityisesti ratsuhevosajoneuvoihin, mikä tarkoittaa hyvin yksityiskohtaisten ja yksilöllisten ratkaisujen tuottamista”, kertoo Savolainen. Hänellä on vanhaa perua sen verran voimakas lentoasematoimintojen tuntemus, ettei ole yllätys että myös lentoasemien kalusto on tuttua Bussihuollon henkilökunnalle. Viime aikoina heitä ovat työllistäneet esimerkiksi Finnairin maakaluston tunnusvärien vaihto sekä DHL:n lentokenttäkaluston huoltosopimus. Bussihuollossa ollaan myös sen verran persoja työnteolle, että muiden urakoiden ohella myös henkilö-, paketti- ja kuorma-autojen kori- sekä lasityöt onnistuvat rutiinilla.

Lue seuraavaksi