Uutiset

Autot

Retkeilyautoja räätälintyönä

M1 -retkeilyautot ovat erinomaisen monikäyttöisiä ja suosittuja niin yrityksissä kuin harrastuspiireissäkin. Kun sama auto toimii työtilana, taukotupana, lepo- ja nukkumapaikkana – ja mukana kulkee työkalut, harrastusvälineet, kuten moottorikelkka, motocrosspyörä tai vaikka koirahäkit niin eipä ole ihme, että näiden autojen määrä on kasvussa. Autot varustellaan useimmiten mm. jääkaapilla, mikrolla ja sisätilan lämmittimellä.

Suomessa on useita kymmeniä retkeilyautoja sisustavia yrityksiä – useimmat pieniä, mutta myös alan isot toimijat ovat tulleet vahvemmin mukaan kasvavaan retkeilyautojen varusteluun. Mercedes-Benz Sprinter on ollut ylivoimaisesti eniten myyty retkeilyauto, mutta nyt sen haastajaksi on noussut Volkswagen Crafter, jonka myyntiä on siivittänyt 4Motion -mallin suosion kasvu. Kolmantena myyntitilastoissa on kestosuosikki Ford Transit. Kaikkia näitä automalleja löytyy autoliikkeistä valmiiksi varusteltuna ympäri maata. Esimerkiksi www.carsport.fi -sivuilla on tällä hetkellä noin 15 valmista retkeilyautoa, joiden hinnat, varustelu ja paikkakunnat ovat nähtävissä.

Ylöjärveläisen Carsport Designin toimitusjohtaja Ari Jonasson kertoo, että tänä vuonna yhtiö toimittaa noin 60 retkeilyautoa, joista 80% on Volkswagen Craftereita. Sprinterin ja Transitin tilaukset ovat alkaneet myös kasvaa viime aikoina kun yhtiö on alkanut panostaa myös näiden merkkien retkeilyautomalleihin. Jonassonin mukaan Carsport on profiloitunut hieman paremmin varusteltuihin ja räätälöityihin VIP-tason retkeilyautoihin.

Kuvissa Ylöjärven tehtaalta juuri valmistunut Volkswagen Crafter 4MOTION GLE V.I.P. -retkeilyauto, mikä räätälöitiin itäsuomalaiselle asiakkaalle, jonka perheessä ajetaan snowcrossia. Takaosassa on lattian sisään integroidut ajoluiskat ja väliseinään tehokas vinssi, joilla kyytiin saa vaivatta mm. moottorikelkan. Asiakkaalle räätälöitiin myös erityinen äänentoisto ja AV-järjestelmä sekä Carsport Design nahkaistuimet. Luonnollisesti varusteluun kuuluu jääkaappi, mikro ja tehokas taukolämmitin. Tällä viikolla on valmistumassa koiraharrastajalle Turun suunnalle Mercedes-Benz Sprinter retkeilyauto. Koirien häkit on toteutettu matkustamoon, jossa niiden omistaja voi matkustaa ja yöpyä lemmikkiensä kanssa.

LUE MYÖS: MAN kuljettaa Stam1naa

Lue seuraavaksi