Uutiset

Autot

Postille yli sata Mercedes-Benz-hyötyajoneuvoa

Veho Hyötyajoneuvot toimittaa tänä vuonna Posti Oy:lle eri kuljetustehtäviin yli sata uutta Mercedes-Benz-hyötyajoneuvoa. Ajoneuvoista reilut 80 on jo liikenteessä ja loput tullaan toimittamaan loppuvuoden aikana. Ajoneuvotoimitukset koostuvat Mercedes-Benzin laajasta mallistosta painottuen pakettiautoissa Vito- ja Sprinter-malleihin sekä kuorma-autoissa kevyeen jakeluliikenteeseen suunniteltuun Atego-malliin.

Posti panostaa ympäristöystävällisyyteen Sprinter NGT -mallien avulla
”Ympäristöasiat ovat meille tärkeitä ja ympäristöystävällisyyden vaatimustaso asiakkaiden suunnasta myös nousee koko ajan. Postilla on merkittävä rooli ympäristöystävällisen jakelun ja kuljetuksen kehittäjänä. Olemme olleet edelläkävijöitä ja aktiivisesti osallistuneet vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttökokeiluihin. Otimme muun muassa ensimmäisten joukossa Suomessa jakelukäyttöön maakaasuautoja jo vuonna 2006”, kertoo Postin ajoneuvohankinnoista vastaava päällikkö Juha Sinivuo. Tänä vuonna Veho Hyötyajoneuvojen Postille toimittamista autoista viisi on keskipitkiä takalaitanostimella varustettuja ympäristöystävällisiä Sprinter NGT -malleja. Bi-Fuel-käyttöinen Sprinter NGT käyttää ensisijaisena voimanlähteenä biokaasua. Käyttövoimaa voidaan vaihtaa napin painalluksella. Kahden käyttövoiman ansiosta malli soveltuu sekä kaupunkiajoon että maantielle. Täysillä tankeilla auton toimintasäde on jopa yli 1000 km, jolloin kaasuasemien sijainnit eivät ole niin kriittisiä.

Kylmäkuljetusajoneuvoja ruoka- ja laboratoriokuljetuksiin
Vajaa puolet Postille toimitettavista autoista on kylmäkuljetusajoneuvoja. Vito- ja Sprinter-umpipakettiautot sekä Sprinter-kevytkuorma-autot ovat kylmäkuljetukseen soveltuvia FNA-luokiteltuja ja Ategot pakastekuljetuksiin soveltuvia FRC-luokiteltuja ajoneuvoja. ”Postin kuljetusratkaisut palvelevat niin yrityksiä kuin julkista sektoria. Nyt hankitut ajoneuvot tulevat käyttöön muun muassa koti- ja laitosateriakuljetuksiin, ruuan verkkokauppakuljetuksiin sekä laboratoriokuljetuksiin”, Juha Sinivuo kertoo.

Huoltoverkoston toimivuus tärkeää ajoneuvovalinnoissa
Posti on tehnyt pitkään yhteistyötä Veho Hyötyajoneuvojen kanssa. ”Kattava ja toimiva huoltoverkosto sekä yhteistyön sujuvuus ja asiakkaan tarpeisiin vastaaminen olivat tärkeimpiä argumentteja ajoneuvotoimittajaa valittaessa”, Juha Sinivuo kertoo. ”Huomioimme myös kalustovalinnoissamme kustannustehokkuuden koko ajoneuvon elinkaaren ajan sekä ajoneuvojen päivittäisen käytettävyyden Postin jakelun ja kuljetuksen vaativissa tarpeissa”, Sinivuo toteaa.

Postille luovutettiin Pirkkalassa 28.10.2016 kolme FNA-luokiteltua Mercedes-Benz Sprinter-kylmäkuljetusautoa, yksi FRC-luokiteltu Mercedes-Benz Atego 1224L sekä kaksi jakelukäyttöön tarkoitettua takalaitanostimella varustettua Mercedes-Benz Sprinter NGT -mallia. Kuvassa vasemmalta Veho Hyötyajoneuvoilta Mika Liljeström ja Panu Lahtinen sekä Postilta Kari Mäkynen, Juha Sinivuo ja Matti Hannula.

Lue seuraavaksi