Uutiset

Autot

Nissan Academy -koulutuskeskus kasvattaa tulevaisuuden mestarimekaanikkoja

Nissan haluaa panostaa tulevaisuuden autoalan osaajiin ja kutsui syyskuussa Porvoon ammattioppilaitoksen automekaanikko-opiskelijoita tutustumaan Nissanin Training Centeriin Vantaalla. Vierailu on osa oppilaitoksen kanssa aloitettua yhteistyötä. Joukko nuoria, opintojensa loppuvaiheessa olevia automekaanikkoja saapui 21. syyskuuta opettajansa kera  tutustumaan Vantaalla sijaitsevaan Nissan Academy -koulutuskeskukseen. Koulutuspäivän aikana opiskelijat perehtyivät teknisen kouluttajan Miikka Hakolan johdolla sähkötekniikan perusteisiin, sillä sähköautoilun yleistyminen vaikuttaa merkittävällä tavalla myös automekaanikon työhön.

Mestarimekaanikoksi mielivä ei enää pelkällä moottoriöljyjen vaihdolla selviä; osaavilta mekaanikoilta vaaditaan tulevaisuudessa entistä enemmän tietotekniikkataitoja, kielitaitoa, sähkötekniikan hallintaa ja myyntitaitoja. Asiakkaan tyytyväisyys saamaansa huoltopalveluun on usein ratkaisevassa asemassa, joten osaava huoltotiimi on kullanarvoinen jokaiselle jälleenmyyjälle.

Nissan Academyn koulutuspäällikkö Jarkko Huttunen kertoo:  ”Varmistaaksemme, että saamme parhaat mekaanikot myös tulevaisuudessa Nissanin huoltoverkostoon, olemme aloittaneet yhteistyön oppilaitosten kanssa. Nissan Academy -koulutuskeskuksessa tarjoamamme kurssipäivän lisäksi pyrimme yhdistämään Nissanin jälleenmyyjiä ja harjoittelupaikkoja hakevia nuoria. Osa maahantuojan tarjoamista verkkokursseista on myös avattu opiskelijoiden käyttöön.”

Jokaisesta suoritetusta kurssista saa myös todistuksen. Hyöty on molemminpuolinen — suoritetut kurssit ovat iso valtti työmarkkinoilla siipiään kokeileville opiskelijoille, ja toisaalta työnantajien käytettävissä on osaavia ja motivoituneita tulevaisuuden mestarimekaanikkoja.

Lue seuraavaksi