Uutiset

Autot

Mitsubishi-autojen tuotanto noussut joka kuukausi jo vuoden ajan

Mitsubishin autojen tuotanto nousi toukokuussa 136,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Tämä on Mitsubishille toukokuusta 2017 alkaen jo 12:s kuukausi peräkkäin, kun sen tuotanto on kasvanut.

Mitsubishi on julkaissut autojensa maailmanlaajuiset toukokuun tuotantomäärät. Mitsubishi raportoi 136,7 prosentin kasvun verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Mitsubishi valmisti toukokuussa yhteensä 118 104 autoa. Tämä on Mitsubishille jo 12:s kuukausi peräkkäin, kun sen autojen tuotanto on kasvanut. Kasvua on jatkunut yhtäjaksoisesti toukokuusta 2017 alkaen.

Aiemmin keväällä Mitsubishi raportoi viime vuoden 19 prosentin maailmanlaajuisesta myynnin kasvusta 1,1 miljoonaan autoon. Lisäksi liikevaihto kasvoi viime vuonna 15 prosenttia 16,76 miljardiin euroon ja nettotulos kääntyi vuoden 2016 1,52 miljardin euron tappiosta 823 miljoonan euron voitoksi.

Mitsubishin jatkuvan myynnin kasvun taustalla ovat markkinoilla hyvin vastaanotetut uudet SUV-mallit. Uusi kompaktin SUV-luokan Eclipse Cross on vasta lanseerattu osassa sen tärkeimmistä markkina-alueista, ja sen maailmanlaajuinen myynti tulee vielä kasvamaan nykyisestä. Lisäksi syksyllä lanseerattava maailman myydyin ladattava hybridi-SUV, Mitsubishi Outlander PHEV, tukee Mitsubishin maailmanlaajuista myynnin kasvua. 

Mitsubishi Motors ennustaa tilikauden 2018 myynnin kasvavan 14 prosenttia 1,25 miljoonaan autoon. ”Uutuusmallimme tulevat kasvattamaan myyntiämme tällä tilikaudella. Maailmanlaajuisesti suurin kasvumme tulee Kaakkois-Aasiasta ja Kiinasta, jossa sekä tuotantokapasiteettia että jälleenmyyjäverkostoa tullaan kehittämään vastaamaan entistä paremmin kysyntään”, Mitsubishi Motorsin toimitusjohtaja Osamu Masuko kertoo.

Mitsubishi on kehittämässä myös brändiään ja asiakaskokemustaan yhdenmukaisempaan suuntaan. ”Brändimme kehittyy ja meidän on vastattava asiaan jokaisessa pisteessämme. Toteutamme uudistuksen sen varmistamiseksi, että asiakkaat voivat kokea Mitsubishin brändin yhtenäisenä kaikkialla maailmassa”, Mitsubishi Motorsin markkinoinnista ja myynnistä vastaava varapääjohtaja Guillaume Cartier sanoo.

Lue seuraavaksi